Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 4:11 pm Temat postu: |
|
|
No kupilam kiedys sobie plasterki sa do kitu beznadziejne...wogole nie usowaja tych wloskow, wole chodzic do kosmetyczki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
iwka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 3:15 pm Temat postu: duze owlosienie u kobiet |
|
|
Witam na ciemne włosy prawie wszedzie w miejscach intywnych na piersiach na nogach pod pachami i wszedzie sa to wlosy bardzo grube jestem uczulona te wszystkie kremy do depilacji golarka teraz nie za bardzo bo tomem mam czerwone kropni na nogach a pozatym w ciagu 2 dni juz mi odrastaja czy ktos zna jakis dobry sposob na pozbycie sie ich zaznaczam ze jestem jeszcze mloda 18 lat BARDZO PROSZE O POMOC |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karioka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 3:56 pm Temat postu: |
|
|
A byłaś u endokrynologa żeby wykluczyć zaburzenia hormonalne? Bo jeżeli nie, to według mnie powinnaś iść. Włosy zwłaszcza na piersiach nie są normalne. :/ _________________ I'm your little butterfly... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
iwka
|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 4:31 pm Temat postu: |
|
|
a czy jesli jestem nie pelnoletnia to czy musi o tym wiedziec ktorych z rodzicow czy np jakies badania beda musial byc o ktorych rodzice bede musieli wiedziec. jak juz pojde to o czym bede musiala rozmawiac z lekarzem o co bedzie pytal jakie badania zleci? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 4:45 pm Temat postu: |
|
|
jak masz ukończone 16 lat, to nie musisz informować rodziców ani pytać ich o zgodę (tak mi się wydaje). i faktycznie uważam, że powinnaś się do niego zgłosić, ponieważ też pisałaś, że masz problemy z nadmierną potliwością, więc to też może być przyczyna zaburzeń hormonalnych. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
iwka
|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 4:47 pm Temat postu: |
|
|
Dobrze ale chciala bym sie dowiedziec na czym beda polegac badania ktore bedzie mi robil |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 4:51 pm Temat postu: |
|
|
możesz pójść najpierw do ginekologa, który zleci badania hormonalne: pobiorą krew, odbierzesz wyniki i już. natomiast bardziej specjalistyczne badania endokrynologiczne oprócz pobrania krwi, mogą badać śluz, robić usg, krzywą cukrowa, dobową zbiorke moczu. ale jak na poczatek wydaje mi się, że zwykłe hormonalne powinnaś zrobić. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karioka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 7:45 pm Temat postu: |
|
|
Jak się już dostaniesz do endokrynologa (a kolejki są długie) to najpierw przeprowadzi wywiad (na pewno będzie pytał o regularność miesiączki) i Cię poogląda. Później zleci zapewne badania krwi, żeby wykluczyć zaburzenia. Wyniki krwi są za jakiś czas (około tygodnia) i potem przeważnie jest wizyta kontrolna.
Przynajmniej u mnie tak było jak podejrzewali zaburzenia hormonalne (chociaż z innego powodu). _________________ I'm your little butterfly... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 4:37 pm Temat postu: |
|
|
Dobrze dziewczyny radzą. Zgadzam się - powinnaś tak zrobić.
Ale jeżeli lekarze wykluczą problemy zdrowotne, to włosy możesz usunąć laserowo..choć będzie to sporo kosztować. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
comet
|
Wysłany: Pią Cze 15, 2007 4:14 pm Temat postu: Taki futrzaczek. |
|
|
Spoko.
Niektórych to kręci.
Taki meszek ........
Może to wygląda trochę nie estetycznie, ale patrz punkt wyżej.
Co do innych miejsc (.).
To wg uznania.
Poważnie, nie ma naprawdę problemu.
ANKIETA
Kto nie lubi misi?
Przytulanek.
Bo ja lubię. |
|
Powrót do góry |
|
|
|