Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pooja
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Paź 29, 2008 2:58 pm Temat postu: |
|
|
eleni napisał: | na mnie laser nie dziala, przeszlam 10 sesji (200 PLN kazda) i nic. Wsciekła jestem tylko i teraz chodze na zwykły wosk do kosmetyczki. A hormonów nie bierz, jak nie musisz. Pozdrawiam |
ej laski to znaczy jak u kosmetyczki .. idziesz i mowisz "dziendobry chcialabym sobie wasy usunac" tak najgorsze jest to ze ja nie mama tylko tam owlosienia ale tez na brzuchu i na plecach niby nie jest tego duzo ale wstydze sie pokazywac brzuch za nie caly rob bede ieszla z chlopaiem i wiecie jak to jest .... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karioka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Sro Paź 29, 2008 5:16 pm Temat postu: |
|
|
a miałaś robione badania hormonalne? _________________ I'm your little butterfly... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wroneczki4
|
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 5:45 pm Temat postu: Pomocy!! Mam Problem Z "Wąsikami" Mojej Dziewczyny |
|
|
Witam
Najpierw może przybliżę sytuację. Bardzo kocham moją dziewczynę, uwielbiam jej charakter, wszystko mi się podoba, oprócz "wąsików"...
Nie zauważyłem żeby jej to przeszkadzało, ale dla mnie jest to trochę niewygodne że jak się całujemy widzę jej "wąsiki"... sam nie mam zarostu i nie potrafię przyjąć że ma go moja kobieta.
Możliwe że jestem dziwny, ale jakoś nie mogę tego zaakceptować i teraz moje pytanie:
Co powinienem powiedzieć mojej dziewczynie żeby się go pozbyła?
Powinienem w ogóle jej pytać czy dać sobie spokój i jakoś przeboleć?
Proszę o pomoc... nie chciałbym urazić mojej dziewczyny pytając o to
Pomocy
PS: Wąsiki nie są aż tak widoczne, ale ja jakoś ciągle je zauważam
---edited by Mała Mi---
Temat przenosze w odpowiednie miejsce.
Proszę nie używać pogrubień, zmian czcionki.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
blesss
|
Wysłany: Pon Sty 05, 2009 7:50 pm Temat postu: |
|
|
a jakos tego wybielic sie nie da ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
xD
|
Wysłany: Czw Sty 15, 2009 8:49 pm Temat postu: Wasy ;/ |
|
|
Ostatnio zauważyłam że rosną mi drobne włoski które z czasem ciemnieją.
Nie wiem co z tym zrobić!
Przecież nie chce wyglądać jak chłopak!!
Słyszałam o zabiegach laserowych ale od ilu lat można je stosować ma lat 13 i zastanawiam się czy nie za szybko. :?
Jeżeli jest ktoś kto może odpowiedzieć na moją prośbę proszę o pilny kontakt moje GG:5906099
Z góry dziękuję!!!!!!!!!!!!! :( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Czw Sty 15, 2009 9:36 pm Temat postu: |
|
|
ej ale kazda kobieta ma wasik czy tez wlosy na brzuchu to zalezy od karnacji, u blondynek tego nie widac a u brunetek tak... to normalna rzecz... jak tych wlosow jest za duzo to znaczy widac je bardzo dobrze, rosna na brodzie czy tez tam gdzie "nromalnie" kobieta ich nie powinna miec czyli np. posladki albo dlonie ( zaznaczam ze to musi byc widoczny zarost normalnie tak jak u faceta ) to wtedy mozna mowic o problemach z hormonami |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bas-ia
|
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 9:56 pm Temat postu: |
|
|
Mam podobny problem, z tym, że tak samo jak "xD" (użytkownik) jestem dość młoda i nie chodzi mi o usuwanie ich tym całym laserem lub woskiem, ale chciałabym je jakoś rozjaśnić. Jak? Gdzieś słyszałam, że trzeba wacik namoczyć wodą utlenioną i przyłożyć do owłosienia i trzymać ok. 5 minut, ale niestety nic nie dało.
No i najlepiej żeby ten sposób rozjaśnienia był jakiś hm, domowy (?). Tak samo jak z tą wodą utlenioną - mogłam sobie to sama zrobić, a nie iść do kosmetyczki, lub inne rzeczy.
Nie jestem też przekonana do tych kremów rozjaśniających owłosienie. Dość dużo się o nich naczytałam. Np, że wąsik znika, ale zmienia się kolor skóry.
Zastanawiam się nad pincetą, choć to nie jest to czego chciałam (rozjaśnienie), ale przeczytałam wypowiedzi kobiet na innych forach i niektóre pisały, że wąsik odrasta, ale włosy są cieńsze i mniej widoczne, a inne znowu piszą na odwrót. Wiem, że jest to dość bolesne, ale lepiej się czuję robiąc wszystko sama, niż siedzieć i patrzeć na kosmetyczkę. No. Tak czy siak. Chodzi mi tu o rozjaśnienie. Jakiś skuteczny sposób bez przebarwień skóry? I co z pincetą? Odrastają cieńsze i mniej widoczne, czy ciemniejsze?
Proszę o w miarę szybką odpowiedź. Z góry dziękuję. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
babcia
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 11:29 pm Temat postu: |
|
|
bas-ia napisał: | I co z pincetą? Odrastają cieńsze i mniej widoczne, czy ciemniejsze? |
eee tam. U mnie odrastają takie jakie były A wyrywam już od wielu lat. Obojętne czy brwi, wąsik, gdziekolwiek. Zawsze odrastają i bynajmniej wcale nie są słabsze ani mniej widoczne
Dodano po 1 minutach:
Na wąsy pozostaje krem do depilacji - przynajmniej bezboleśnie, tanio, w domu i na kilka dni spokój jest _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
myssiuniaa
|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 8:50 pm Temat postu: wygladam jak chlopak.. |
|
|
eh juz od paru lat mam problem bo jestem szatynka i no niestety jestem lekko owlosiona na plecach i mam wąsika jak mam sie tego pozbyc a w dodatku jeszcze mam je na brzuchu i straszne na rekach.. mojemu chlopakowi to nie przeszkadza ale mi tak bo jak ide gdzies to nie moge miec zadnych bluzek takich co by mi bylo widac plecy czy brzuch a najgorzej nie chce miec wąsika bo sie czuje jak chlopak i inni mi to mowia smiejac sie prosze pomozcie mi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 10:37 pm Temat postu: |
|
|
zapewne masz problemy z hormonami. musisz udac sie do lekarza, napewno sa jakies leki na zatrzymanie nadmiernego owlosienia... ;/ _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|