Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Narośl/guzek w okolicy pochwy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kornik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pią Maj 22, 2009 11:01 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej!
trochę się przestraszyłam, bo wyczytałam, że taki "guzek" może być opryszczką, więc mam pytanie... od czasu do czasu pojawia mi się taka krostka na zewnętrznej strone warg sromowych. przez jakieś 2-3 dni lekko swędzi (przy ocieraniu np.bielizną, albo przy myciu), kiedy nieświadomie ją podrapię boli. znika samoistnie po kilku dniach (5-7), nie używam żadnych leków, zamiast probiotyków jem codziennie jogurt, myję się szarym mydłem (po odstawieniu tych specjalnie do higieny intymnej, przy używaniu których krosta pojawiała się częściej - raz na 2, 3 m-ce). teraz pojawia się ze dwa razy do roku. miałam zapytać lekarza, ale za każdym razem zapominam, bo nie jest to uciążliwa dolegliwość... Jak myślicie, to może być opryszczka? Sad dodam tylko, że cytologię miałam w tym roku robioną i mam I grupę, badanie może nie wykryć tej choroby?
fasolka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach

PostWysłany: Pią Maj 22, 2009 11:52 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A może to ropień gruczołu Bartoliniego? Jakas torbiel Ci sie zrobila, pojdz po prostu z tym do lekarza Smile
Napisz sobie na kateczce o tej kroscie i jak bedziesz szla do lekarza to wez ta karteczke i nie zapomnisz mu powiedziec
Kornik

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pią Maj 22, 2009 12:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na ropień gruczołu Bartoliniego to nie wygląda, bo z tego co właśnie poczytałam w necie ropień bardzo boli, a mnie nie boli wcale, tylko przy mocniejszym podrażnieniu (np.zadrapanie)... ale pewnie tak zrobię jak mówisz i na karteczce sobie zapiszę, ze mam zapytać nast.razem Very Happy tylko trochę się martwię tą opryszczką, bo nast.wizytę planowałam jak już zajdę w ciążę (o ile nastąpi to niedługo, bo tak planujemy), a z tego co wiem, to opryszczka jest groźna dla zdrowia i życia dzieciątka Sad
fasolka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach

PostWysłany: Pią Maj 22, 2009 3:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to umow sie do urologa Smile
madziulek20

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Cze 11, 2009 11:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie!
Mam problem dzis wieczorem zauważyłam między wargą, a łechtaczką guzek nieduży, twardy i gdy naciskam troche boli. Martwie sie co to może być??
Mógłby mi ktoś pomoc???
serdecznie pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Cze 12, 2009 9:36 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a depilowałaś sie ostatnimi czasy? może to wrastający włosek?
madziulek20

PostWysłany: Wto Cze 16, 2009 11:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Depilowałam sie to prawda. Dkoro moe to byc wrastajacy wlosek to jak zroibic by tem guzek znikl??
Pozdrawiam.
Ps. Dziekuje za pomoc, a zarazem przepraszam ze tak dlugo nie odpiwywalam. Net mi sie zepsul.
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sro Cze 17, 2009 1:50 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No musisz popatrzeć czy ten włosek widać...Ja jak mi wrasta staram się go wyjąć poprzez lekkie podciśnięcie takiego "guzka". Zawsze pomaga. Bo włosek się pojawia na powierzchni naskórka, wtedy biorę pęsetę i go wyrywam.
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Cze 17, 2009 9:05 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeszcze można oprócz wyciśnięcia lekkiego (warto po takim zabiegu zdezynfekować spirytusem to miejsce) posmarować maścią ichtiolową
madziulek20

PostWysłany: Sro Cze 17, 2009 10:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chyba wybiorę ten drugi wariant jest mniej bolesny;)
Pozdrawiam i bardzo dziękuje za pomoc.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4