Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mężatka86
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 6:47 pm Temat postu: |
|
|
tosia81hm...usg dopochwowe i normalne,cytologię i w sumie tyle lekarz mi ostatnio głównie nowe leki przepisywał duphaston, clo,luteinę(dawno już),hormony...narazie tyle sobie przypomniałam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marzenam
|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 8:00 pm Temat postu: jestem załamana nie mogę zajśc w ciażę |
|
|
witam wszystkich jestem pierwszy raz na tym forum mam nadzieję że ktoś mi pomoże z chłopakiem staramy się o dziecko 7 miesiąc ale nic nie wychodzi jestem załamana coraz bardziej, widzę że jego też to męczy chociaż przy mnie jest silny lekarz mi mówił że jestem jescze młoda i wogule ale to było 5 miesięcy temu powiedział mi że nie zrobi mi żadnych badań bo musi najpierw mój sie zbadać a ja czuję że to ze mną jest coś nie tak nie mam już siły na czerwca planujemy ślub a ja już myślałam żeby to zakończyć żeby może znalazł kiedyś sobie inną on mi mówi że mnie kocha i wogule czuję to ale nie chce żeby się ze mną męczył jak mam zajść w ciąze pomóżcie proszę może zna ktoś sposób na to żeby pomóc sobie zajśc w ciąże
---pisz w odpowiednim dziale i temacie. Nie powielaj postów w kilku tematach ---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 8:03 pm Temat postu: |
|
|
marzenam złotego środka nie ma... pierwsze co moge poradzic to jelsi masz regularne cykle licz dni płodne. Polecam zakup testów owulacyjnych.
MOze roważ zmianę lekarza... bo badania mogą zrobić obie osoby i nie ma reguły że najpierw mężczyzna ma się badać z tego co mi wiadomo. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 8:14 pm Temat postu: |
|
|
mężatka86Kochana to stanowczo za mało. A gdzie badanie hormonalne, badanie nasienia ?? Czy jajniki mają budowę ok? Wykluczone PCO?? Żeby walczyć trzeba wiedzieć z czym
marzenam po pierwsze kilka miesięcy starań to mało żeby stwierdzić czy mamy do czynienie z problemem niepłodności a po drugie nie wiesz czy to z Tobą jest coś nie tak. A przypuszczenia nic nie znaczą.
Przede wszystkim idz do dobrego lekarza, zróbcie badania nasienia i badania hormonalne bo od tego trzeba zacząć _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
warszawa
|
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 12:12 am Temat postu: Re: Nie mogę zajść w ciążę part3. |
|
|
A miałas robione wszystkie badania hormonalne, może masz PCO
---nie pisz postów wielkimi literami. Przeczytaj regulamin---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiki86
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 4:16 pm Temat postu: |
|
|
marzenam Tosia ma całkowita rację! 7 miesięcy to wcale nie dużo,ale skoro się martwisz że coś jest nie tak to zróbcie badania!
Twój mąż skoro Cię kocha to będziecie ze sobą na dobre i na złe i on w tych trudnych sytuacjach też będzie z Tobą! Pamiętaj że nie ma sytuacji bez wyjścia! zawsze można znależć jakieś rozwiązanie:)))) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
roxi86
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 1:02 am Temat postu: |
|
|
hej dziewczyny:) mam pewiem problem, a mianowicie chodzi o testy owulacyjne. Testowalam przez caly miesiac i stale pokazuja mi sie 2 krechy;/ nawet podczas okresu.Zaznaczam, ze byly to testy roznych marek.Gdzies czytalam,ze moze to tez oznaczac ciaze ale test ciazowy wyszedl negatywnie wiec jestem w kropce. Moze kroras z was miala cos podobnego badz wie co moze byc przyczyna takich nieprawidlowosci???? Bardzo prosze o odpowiedz. Staramy sie z mezem o dzidziusia juz od roku i nic z tego. Lekarze w kolo mowia,ze jest wszystko ok, a tym czasem ja nawet nie moge ustalic dnia owulacji:( blagam pomorzcie....pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiki86
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 9:27 am Temat postu: |
|
|
roxi86 ja np.nie wiem co Ci napisać,zdziwiłam się czytając Twoją wiadomość,więc poszłam zrobić test owulacyjny! jutro powinnam dostać @ a tu na teście owulacyjnym wyszły mi 2 kreseczki ????????
Coś chyba te testy nie są za dobre:( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 5:22 pm Temat postu: |
|
|
roxi86 testy ciążowe nie wychwytują hormonu ciążowego tylko pik LH. Mogą wykazywać cały czas dwie kreski z kilku powodów
- wysoki poziom hormonu LH
- wadliwy test
Dlatego czasami nie ma sensu robic testów owulacyjnych jesli ma sie problemy z hormonami bo wynik zawsze bedzie dziwaczny.
Lekarze mówią,że wszystko u Ciebie ok...ciekawe. Przede wszystkim ustal czy masz owulacje ale do tego jest potrzebny monitoring bo niestety testy owulacyjne są zawodne. Sprawdz czy zachodzi jajeczkowanie bo bez tego ani rusz. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
roxi86
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 8:56 pm Temat postu: |
|
|
dziekuje za odpowiedz. doloze tylko jeszcze, ze mieszkam w jakims chorym wojewodztwie chyba poniewaz gdziekolwiek nie pojde do lekarza, odsylaja mnie niby zdrowa. Do tej pory oprocz zwyklej cytologi nie dali mi zadnego skierowania na hormony czy cos.A o monitoringu nie chca nawet slyszec, uwazaja ,ze to nie jest konieczne;/ Tym czasem czuje sama, ze mam cos porzadnie poprzestawiane, nieregolarne cykle, skoki temperatur w dziwnych dniach, zero sluzu podobnego do jajka kurzego;/ powoli zaczynam wpadac w jakas depresje.Tak bardzo chcielibysmy z mezem miec juz dzidziusia, a rok czasu to chyba dosc staran( zwlaszcza jesli sie nie proznuje z przytulaniem)po to zeby lekarze wykonali jakies kroki:( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|