Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie mogę zajść w ciążę part3.

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Lut 26, 2010 11:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie ma sprawy Wink. JA się tyle wyjeździłam po lekarzach ,że znam na pamięć wszystko co dotyczy PCO i hormonów Wink Wink. NA szczęście jakoś się udało .
Pamiętaj,że nie daj się zbyć lekarzowi. Niektórzy mają dziwne podejście i jeśli Ty nie jesteś zorientowana w temacie to najzwyczajniej Cię brutalnie mówiąc "oleją". PAmietaj pytaj o wszystko 100x i domagaj się konkretów i wszelkich badań. Płacisz w końcu więc wymagasz. Zadawaj pytania nawet jeśli wydają Ci się śmieszne.
Zapewne jeszcze przydałoby się zrobić badanie nasienia partnera...
Monitoring cyklu polega na kilkukrotnym usg jajników. NAjpierw obserwuje czy jest jakiś ewentualny pęcherzyk owulacyjny, później czy odpowiednio dojrzewa i mówi kiedy najlepiej współżyć aby począć dzidzie i na koniec sprawdza czy pęcherzyk pękł czyli czy była owulacja Wink. Wizyty trzy a bardzo pomocne bo przy braku ( albo gdy nie rośnie) pęcherzyka owulacyjnego podaję sie leki , przy nie pęknięciu pęcherzyka inne. Monitoring jest raz w miesiącu w połowie cyklu wtedy kiedy miej więcej przypada owulacja.
Kochana a moja dzidzia jest już na świecie od 2 miesięcy Wink.
Pozdrawiam i czekam na wieści. Główka do góry Wink będzie dobrze

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
LiiiLuuu

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Mar 02, 2010 11:13 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kochana bylam dzisiaj u lekarza.Po opowiedzeniu jej mojej histori i po obejrzeniu wynikow stwierdzila ze jest wszystko ok.przepisala mi jednak METFAMOX na owulacje na trzy miesiace, do tego CLOSSILBEGYS gdzie mam go brac miedzy 2-6 dniem cyklu i luteine miedzy 16-25 dniem.Powiedziala ze daje mi trzy miesiace na zajscie w caize, jezeli to nie pomoze to wtedy zrobimy badanie nasienia M i skieruje mnie na badania droznosci.Mozesz mi wytumaczyc na czym to polega i co ty o tym wszystkim myslisz?

Dodano po 11 godzinach 30 minutach:

Tosiu mozesz mi jeszcze powiedziec w jakich dniach cyklu sa dni plodne?Mi okres zaczol sie 22.02
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Wto Mar 02, 2010 1:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No więc tak jak mówiłam wyniki masz dobre jednak prolaktyna jest za wysoka jak na normalne comiesięczne jajeczkowanie więc przydałby się monitoring cyklu w celu wychwycenia odpowiedniego momentu owulacji. Dobrze,że dała Ci leki wywołujące owulkę bo jednak coś tam zauważyła Wink.
Musisz poczytać w ulotce bo leki które bedziesz brała troszeczkę zaburzają naturalna płodność tzn. dni płodne mogą się przesunąć troszkę . Jak dobrze pamiętam to przy braniu CLO owulka powinna wystapić około 10 11 dnia cyklu ale musisz sprawdzić. Jak znajde ulotkę to dokładnie poczytam i napiszę. W każdym bądz razie owulacja powinna wystapić po kilku dniach od zaprzestania tabletek. Luteina wzmocni fazę progesteronową i pomoże zarodkowi w zagnieżdzeniu się . Dlatego zanim odstawisz luteinę zrób test ciążowy. W przypadku pozytywnego kontynuuj luteinę nadal do odwołania. Po luteinie miesiaczka przychodzi regularnie.
Drożność jajowodów no cóż jeśli owulacja wystepuję , nasienie męża dobre to istnieje prawdopodobieństwo,że są niedrożne jajowody czyli jajeczko nie może przejść do macicy by się zagnieździć. Aby udrożnić jajowody stosuję się wlew kontrastowy. To zabieg około 10-15 minutowy. Odbywa się na fotelu ginekologicznym ale w szpitalu.
Co do dni płodnych to zależy . Musisz mi podac ile trwa Twój cykl, ile trwa okres i czy jest regularnie.

Powrót do góry
LiiiLuuu

PostWysłany: Wto Mar 02, 2010 2:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jesli chodzi o te leki na owulke to ja je mam brac przez trzy miesiace bez zadnego dnia przerwy-dzisiaj jade je kupic.A okres na poczatku mialam nieregularny, teraz ostatnio mam co 28-30 dni a trwa zazwyczaj 5-7 dni.To trzeba az takie dane do okreslenia kiedy sa dni plodne??

Dodano po 1 minutach:

czyli w piatek jak bede z m baraszkowac w lozku to jest mozliwosc ze bedzie dzidzia?? Wink
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Wto Mar 02, 2010 3:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A jesteś pewna ,że metfamox a nie metformax?
To się bierze cały cykl. CLO kilka dni i luteinę wyszczególnione dni.
Płodne dni u Ciebie wypadają tak na oko od 10 do 17 dnia cyklu. Pierwszy dzień cyklu to pierwszy dzień miesiączki. Obserwuj śluz to Ci wiele ułatwi

Powrót do góry
annek

PostWysłany: Wto Mar 02, 2010 10:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jest mi bardzo ciężko , znowu nie wyszło kolejny raz już nie mam siły czekać na kolejne niepowodzenie Sad
Powrót do góry
LiiiLuuu

PostWysłany: Sro Mar 03, 2010 10:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Masz racje tosiu, wykupilam dzisiaj leki i to jest metformax-jeszcze nie czytalam ulotki,wiesz moze czym to sie rozni?Ale luteine tez mam brac wlasnie w wybrane dni cyklu.

Annek:
Nie poddawaj sie, dzialaj razem ze mna, ja dwa lata staralam sie z M teraz zaczelam porzadne dzialanie i chodzenie po lekarzach, zobaczymy ile mi to zajmie.

Dodano po 10 godzinach 33 minutach:

Tosiu juz wszystko wiem, poczytalam dzisiaj ankiety i na owulke mam CLOSSILBEGYS gdzie mam brac miedzy 2-6 dniem cyklu a potem luteine tez w wybranych dniach.Czyli jak bede brala leki na owulke i po odstawieniu to w bede miec owulke??Dobrze rozumiem??
Powrót do góry
annek

PostWysłany: Sro Mar 03, 2010 10:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuje Smile
ja staram sie od półtora roku na początku stwierdzono zaburzenia w prolaktyniewieć biore bromergon i CLO nastepnie problemy z owólacją w 14 przesuneła się na 17 , i tak co wizyta podobno wszystko sie normaalizuje " podobno " .
Wiem ze to takie dziecinne ale czuje taką krzywde ja zawsze chciałam ciecka , zawsze o tym marzyłam - i nie moge zajśc w ciąże a moje koleżanki które nie chciały zarzekały sie ze nie chcą zadnego bachora -puk i ciąża .
Powrót do góry
LiiiLuuu

PostWysłany: Sro Mar 03, 2010 10:47 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale tak zawsze jest,ja tez bardzo chcialam dziecka i nic nie wychodzilo, z mezem stwierdilismy ze widocznie nie przyszla jeszcze na nas kolej.Czekalismy pol roku i nadal nic a wszystkie naokolo mnie zachodzily w ciaze i rodzily dzieci-zaczelo mnie to bolec bardzo i postanowilam zaczac leczenie...
Powrót do góry
annek

PostWysłany: Sro Mar 03, 2010 1:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z tego co mówiła moja lekarka to stymulacje owulacji stosuje się przez 5 cykli -czyli jeszcze raz , a potem powinnam się udać do kliniki niepłodności jestem z okolic trójmiasta może któraś z was drogie Panie jest w stanie polecić mi jakaś . Z góry dziękuje .
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 25 z 41