Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dch
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Mar 28, 2010 8:31 pm Temat postu: |
|
|
No ale chyba ta insulina to troszkę za wysoka jest, czy mi się wydaje? bo ja już sama nie wiem. w środę idę dopiero do gin i już mnie nosi z nerwów |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Nie Mar 28, 2010 9:31 pm Temat postu: |
|
|
Ale po 120 minutach spadała więc ok ale lekarz powie dokładnie bo ja nie znam Waszych norm przeliczeniowych. Jeśli macie inne niż moje i jednak się okaże ,że z insuliną jest problem to nie jest tak źle bo na to dostaje się metformax, siofor itd. Po trzech cyklach widać poprawę _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
zaneta_1234
|
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 2:44 pm Temat postu: |
|
|
Witajcie! Jestem nowa i prosze o jakas porade. Z narzeczonym staramy sie o dzidzie juz prawie rok.. W styczniu tego roku robilam test ciazowy poniewaz okres spoznil mi sie kilka dni wyszedl pozytywnie ale ciazy ani oznak nie widac... Do lekarza jakos czasu nie mam pojsc. I tego roku moje miesiaczki sa bardzo dziwne mam co 21 dni dni miesiaczke i trwa ona 4. 5. dni i nie jest obfita... Niedawno z moim partnerem stwierdzilismy ze na pewno jestem w ciazy bo mialam bardzo dziwne smaki np. parowki z dzemem.. Nie wiem co o tym wszystkim sadzic jestem zagubiona i nie chce przyjac do wiadomosci ze nie jestem w ciazy. Prosze o jakies wspierajace odpowiedzi. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dch
|
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 4:38 pm Temat postu: |
|
|
po pierwsze powinnaś powtórzyć test a najlepiej zrobić Beta HCG z krwi, jest najbardziej wiarygodny. USG ciąże wykazuje dopiero w 6 tyg. licząc od dnia ostatniej miesiączki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 5:15 pm Temat postu: |
|
|
zaneta_1234
Powtórz test . Jeśli wyszedł pozytywny to jesteś a przynajmniej powinnaś być w ciąży. Nie ma co czekać na jakies objawy bo nie każda ciąża je daje. Nie rozumiem....na co czekasz. Chyba wiesz ,że najważniejsze są pierwsze 3 miesiace. Trzeba sprawdzić czy wszystko ok, zacząć brać kwas foliowy. Na Twoim miejscu juz dano byłabym u lekarza . CZekacie na dziecko więc sprawdz czy wszystko ok _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
zaneta_1234
|
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 6:21 pm Temat postu: |
|
|
Biore kwas foliwoy tzn Pregnacare conception zawiera wszystkie potrzebne skladniki by pomoc zajsc w ciaze te witaminy sa bardzo popularne z tego co slyszalam. Umowilam sie do poloznika tylko troszke sie boje ze jednak powie mi ze nie jestem w ciazy... Trudno doczekac piatku i dowiedziec sie prawdy... Ale zrobie tescik dla pewnosci a do poloznika pojde by sprawdzic co jest nie tak... Dziekuje za szybkie odpowiedzi. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 7:42 pm Temat postu: |
|
|
zaneta_1234, zgadzam się z dziewczynami-najpierw jeszcze jeden teścik, a potem KONIECZNIE do lekarza. Pisałaś, że masz krwawienia co 21 dni, niestety w ciąży wszelkie krwawienia najczęściej nie są dobrą wróżbą. Ja też miałam "miesiączkę" w pierwszym miesiącu ciąży, niestety okazało się szybciutko, że to ciąża pozamaciczna, cała historia zakończyła się ponuro... Absolutnie nie chcę Cię STRASZYĆ moją opowieścią, chcę przez to tylko napisać, że ja na Twoim miejscu czym prędzej biegłabym do lekarza, NIE WARTO ZWLEKAĆ! Tosia ma rację-najważniejsze są pierwsze 3 miesiące. Trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze! Odezwij się, jak już coś będziesz wiedziała! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
zaneta_1234
|
Wysłany: Wto Mar 30, 2010 10:27 am Temat postu: |
|
|
Test wyszedl bardzo dziwnie bo 2 kreseczki ale jedna jest bardzo slabiutka. Iii.... nie moge sie doczekac piatku kiedy bede juz u lekarza! Chcialam by byla wczesniej ale niestety nie ma miejsc. Doczekac piatku jeszcze tylko 3 dni! Trzymajcie kciuki by jednak to byla ciaza, prosze! Dam znac co i jak w piatek! Pozdrawiam Was Starajace sie i Majace juz w brzuszkach Malenstwa! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Wto Mar 30, 2010 11:51 am Temat postu: |
|
|
no coz dwie kreski na tescie to ciąza o ile test zrobiono prawidlowo. W zaleznosci od stezenia hcg kreska staje sie wyrazniejsza i tak po 14-18 dniach od owulacji krecha powinna byc juz mega widoczna.trzymam kciuki _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
zaneta_1234
|
Wysłany: Wto Mar 30, 2010 4:50 pm Temat postu: |
|
|
tosia81 napisał: | no coz dwie kreski na tescie to ciąza o ile test zrobiono prawidlowo |
tosia81 [b]Co to ma znaczyc? Myslalam ze na tym forum sie wspiera i radzi a nie jeszcze pogarsza sytuacje.. Dziekuje za uprzejomosc. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|