Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Mar 30, 2010 8:53 pm Temat postu: |
|
|
zaneta_1234 no teraz to Cię nie rozumiem? JAk pogorszyłam sytuację? Pisząc prawdę?
Piszesz ,że test wyszedł bardzo dziwnie , dwie kreski z czego jedna bardzo słabiutka tak? Więc Ci odpowiadam ,żeby nie było wątpliwości - nawet słaba druga kreska oznacza ciąże o ile zrobiłaś test prawidłowo- czyli odczytałaś go po odpowiednim czasie itd. Tylko tyle.
NAwet nie wiesz jak kibicuję wszystkim pragnącym dzieciaczka bo wiem co to znaczy. A takimi tekstami najzwyczajniej sprawiasz mi przykrość.
No cóż .. dwie kreski = ciąża i z tego trzeba się cieszyć. Powodzenia _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
LiiiLuuu
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Mar 30, 2010 10:35 pm Temat postu: |
|
|
szkoda ze na moim tescie nie ma dwoch kresek jestem dziewczyny juz zalamana, to juz drugi cykl na clo i innych lekach i nadal...
Powiedzcie mi czy na monitorig cyklu idzie sie przed @ czy po?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zaneta_1234
|
Wysłany: Wto Mar 30, 2010 10:37 pm Temat postu: |
|
|
Wiem przegielam. Przepraszam. Ostatnio to bez powodu na wszystkich krzywo patrze tzn mam jakies takie napady zlosci i na wszystkich zle to dziala. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sro Mar 31, 2010 10:19 am Temat postu: |
|
|
LiiiLuuu spokojnie kochana będzie dobrze. JA brałam clo 3 cykle i w ogóle nic nie zaskoczyło. Żaden pęcherzyk nie urósł i nie było owulacji niestety. Po odstawieniu clo czyli w 4 cyklu owulacja była i jest dzidzia . CZasami właśnie clo działa z opóźnieniem i dopiero po odstawieniu jest efekt w postaci owulacji.
NA monitoring idziesz w zależności jaki długi masz cykl . Są to dwie-trzy wizyty z usg. Najpierw idziesz tak około 8-12-go dnia cyklu. Lekarz wtedy zobaczy czy masz jakieś pęcherzyki owulacyjne. Później wyznacza kolejny termin tak bliżej owulacji ( szacuję na podstawie wielkości istniejących pęcherzyków) i mówi kiedy współżyć. NA drugim usg sprawdza jakie duże są pęcherzyki czy przyrosły a może już pękły i owulacja była? Jeśli nie to jest kolejne usg po kilku dniach żeby sprawdzić czy doszło do jajeczkowania. Czyli cały monitoring jest zaraz po @ a kończy się trochę przed następną @ .
zaneta_1234 ja Ciebie rozumiem. Znam te nerwy, złość i tak dalej ale uwierz mi ja absolutnie nie chciałam sprawić Ci przykrości a wręcz przeciwnie. Chciałam podnieść Cię na duchu pisząc ,że druga nawet ledwo widoczna kreska to ciąża . U mnie była tak słaba ,że ledwo ją widziałam a jednak była . Trzymaj się dzielnie i daj znać po wizycie. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
zaneta_1234
|
Wysłany: Sro Mar 31, 2010 7:14 pm Temat postu: |
|
|
Tak wiem ze nie chcialas mi przykrosci zrobic tosia81 [b] Staram sie wstrzymywac z tymi nerwami al enie wychodzi. Jeszcze tylko 2 dni i dowiem sie co jest grane, wtedy napewno bede normalna osoba;) Dziekuje za wsparcie. A Ty dlugo staralas sie o swoje Malenstwo? Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sro Mar 31, 2010 9:50 pm Temat postu: |
|
|
Oj kochana jak ja sobie przypomnę swoje nerwy na początku ciąży to teraz śmiać mi się chce-----oj biedny mężulek był . Hormonki szalały .
Starałam się prawie dwa lata. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
zaneta_1234
|
Wysłany: Sro Mar 31, 2010 10:50 pm Temat postu: |
|
|
Dwa lata no to troche dlugo... A w ktorym tygodniu ciazy jestes? A moze juz urodzilas? Milej nocki zycze! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 10:16 am Temat postu: |
|
|
Oj długo ale u mnie były poważne problemy. Na szczęście jakoś cudem się udało i teraz mam już czteromiesięczną córeczkę przy sobie _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
zaneta_1234
|
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 9:55 pm Temat postu: |
|
|
Oj to masz wspaniale zycie teraz miec taka istotke przy sobie. Nie przespane nocki ale slodko;)
Dlugo sie staralas ale warto bylo teraz masz coreczke i cale zycie jej poswiecisz.
A imie jakie wybralas? Dlugo wybieralas i czy mialas jakies dylematy?
Gratulacje Coreczki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 9:09 am Temat postu: |
|
|
Tak teraz jest wspaniale i moja Zuzanka jest przesłodka . Jak tylko zaszłam w ciąże to wiedziałam ,że będzie dziewczynka....czułam to . Mąż wybrał imię.
Walczyłam długo ale nawet przez chwilkę sie nie poddałam ....no może chwilkę zwatpienia miałam kiedy jechałam na wizytę do kliniki niepłodności. Stwierdziłam wtedy " jeśli tu mi nie pomogą to już nigdzie " i nawet nie musieli bo na usg przy pierwszym badaniu kontrolnym była juz mała fasolka. Jakim cudem to do dzisiaj nie wiem _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|