Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie mogę zajść w ciążę part3.

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Mar 30, 2010 8:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zaneta_1234 no teraz to Cię nie rozumiem? JAk pogorszyłam sytuację? Pisząc prawdę?
Piszesz ,że test wyszedł bardzo dziwnie , dwie kreski z czego jedna bardzo słabiutka tak? Więc Ci odpowiadam ,żeby nie było wątpliwości - nawet słaba druga kreska oznacza ciąże o ile zrobiłaś test prawidłowo- czyli odczytałaś go po odpowiednim czasie itd. Tylko tyle.
NAwet nie wiesz jak kibicuję wszystkim pragnącym dzieciaczka bo wiem co to znaczy. A takimi tekstami najzwyczajniej sprawiasz mi przykrość.
No cóż .. dwie kreski = ciąża Wink i z tego trzeba się cieszyć. Powodzenia

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
LiiiLuuu

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Mar 30, 2010 10:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

szkoda ze na moim tescie nie ma dwoch kresek Crying or Very sad jestem dziewczyny juz zalamana, to juz drugi cykl na clo i innych lekach i nadal... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Powiedzcie mi czy na monitorig cyklu idzie sie przed @ czy po??
Powrót do góry
zaneta_1234

PostWysłany: Wto Mar 30, 2010 10:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiem przegielam. Przepraszam. Ostatnio to bez powodu na wszystkich krzywo patrze tzn mam jakies takie napady zlosci i na wszystkich zle to dziala.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sro Mar 31, 2010 10:19 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

LiiiLuuu spokojnie kochana będzie dobrze. JA brałam clo 3 cykle i w ogóle nic nie zaskoczyło. Żaden pęcherzyk nie urósł i nie było owulacji niestety. Po odstawieniu clo czyli w 4 cyklu owulacja była i jest dzidzia Wink. CZasami właśnie clo działa z opóźnieniem i dopiero po odstawieniu jest efekt w postaci owulacji.
NA monitoring idziesz w zależności jaki długi masz cykl . Są to dwie-trzy wizyty z usg. Najpierw idziesz tak około 8-12-go dnia cyklu. Lekarz wtedy zobaczy czy masz jakieś pęcherzyki owulacyjne. Później wyznacza kolejny termin tak bliżej owulacji ( szacuję na podstawie wielkości istniejących pęcherzyków) i mówi kiedy współżyć. NA drugim usg sprawdza jakie duże są pęcherzyki czy przyrosły a może już pękły i owulacja była? Jeśli nie to jest kolejne usg po kilku dniach żeby sprawdzić czy doszło do jajeczkowania. Czyli cały monitoring jest zaraz po @ a kończy się trochę przed następną @ .
zaneta_1234 ja Ciebie rozumiem. Znam te nerwy, złość i tak dalej ale uwierz mi ja absolutnie nie chciałam sprawić Ci przykrości a wręcz przeciwnie. Chciałam podnieść Cię na duchu pisząc ,że druga nawet ledwo widoczna kreska to ciąża . U mnie była tak słaba ,że ledwo ją widziałam a jednak była Wink. Trzymaj się dzielnie i daj znać po wizycie.

Powrót do góry
zaneta_1234

PostWysłany: Sro Mar 31, 2010 7:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak wiem ze nie chcialas mi przykrosci zrobic tosia81 [b] Staram sie wstrzymywac z tymi nerwami al enie wychodzi. Jeszcze tylko 2 dni i dowiem sie co jest grane, wtedy napewno bede normalna osoba;) Dziekuje za wsparcie. A Ty dlugo staralas sie o swoje Malenstwo? Pozdrawiam.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sro Mar 31, 2010 9:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oj kochana jak ja sobie przypomnę swoje nerwy na początku ciąży to teraz śmiać mi się chce-----oj biedny mężulek był Wink. Hormonki szalały Wink.
Starałam się prawie dwa lata.

Powrót do góry
zaneta_1234

PostWysłany: Sro Mar 31, 2010 10:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dwa lata no to troche dlugo... A w ktorym tygodniu ciazy jestes? A moze juz urodzilas? Milej nocki zycze!
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Czw Kwi 01, 2010 10:16 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oj długo ale u mnie były poważne problemy. Na szczęście jakoś cudem się udało i teraz mam już czteromiesięczną córeczkę przy sobie Wink

Powrót do góry
zaneta_1234

PostWysłany: Czw Kwi 01, 2010 9:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oj to masz wspaniale zycie teraz miec taka istotke przy sobie. Nie przespane nocki ale slodko;)
Dlugo sie staralas ale warto bylo teraz masz coreczke i cale zycie jej poswiecisz.
A imie jakie wybralas? Dlugo wybieralas i czy mialas jakies dylematy?
Gratulacje Coreczki Very Happy
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pią Kwi 02, 2010 9:09 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak teraz jest wspaniale i moja Zuzanka jest przesłodka Wink. Jak tylko zaszłam w ciąże to wiedziałam ,że będzie dziewczynka....czułam to Wink. Mąż wybrał imię.
Walczyłam długo ale nawet przez chwilkę sie nie poddałam ....no może chwilkę zwatpienia miałam kiedy jechałam na wizytę do kliniki niepłodności. Stwierdziłam wtedy " jeśli tu mi nie pomogą to już nigdzie " i nawet nie musieli bo na usg przy pierwszym badaniu kontrolnym była juz mała fasolka. Jakim cudem to do dzisiaj nie wiem Wink

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 31 z 41