Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
malutka23
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Paź 27, 2008 1:49 pm Temat postu: |
|
|
Moze za bardzo sie nakrecasz na dziecko. A jestes pewna za w wieku 16 lat chcesz byc mama? Moze poszalej jeszcze troche? Dziecko to ogromna odpowiedzialnosc. Pomyslcie np o slubie, zajmiesz sie czym innym, nie bedzisz tak intensywnie myslec o ciazy i wtedy powinno sie udac. A moze to Twoj facet ma jakies problemy? Badal sie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zielono mi
|
Wysłany: Wto Paź 28, 2008 5:20 pm Temat postu: |
|
|
Hej!Jestem tu nowa. Wlasnie skonczylam 28 lat.
Ja bralam przez jakies 8 lat tabletki antykoncepcyjne, uzywalam tez plastrow przez pare miesiecy. Jakies 5 miesiecy temu rzucilam antykoncepcje i zaczelismy sie z mezem starac o dzidziusia... Narazie cisza i wlasnie dostalam okres... Jest mi smutno. Jak sie czegos chce to wszystko wychodzi na opak!!Moja siostra jest w ciazy z 4 dzidziusiem:) A ja... Boje sie ze nie moge miec dzieci, a moze to jakas blokada psychiczna... Nie wiem. Martwie sie i mysle o tym codziennie. Musze chyba znalesc sobie jakie zajecie, uciec od tych zlych mysli.... Kurcze, zeby to bylo takie proste. Wiem, ze nie jestem sama. Jest tyle kobiet z takimi problemami...
Kiedy sie mowi o nieplodnosci? Po roku wspolzycia?
Moze znacie jakies rady, nowinki, cokolwiek, co podniosloby mnie na duchu????
Pozdrawiam. Do uslyszenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zefirka23
|
Wysłany: Czw Paź 30, 2008 10:14 pm Temat postu: |
|
|
hej wybieram sie zmezem w nastepnym tygodniu do lekarza.chcemy sie przebadac na plodnosc.czy ktos z Was mial takie badania??one cos kosztuja?jak tak to na jaki koszt mamy sie przygotowac?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marsac
|
Wysłany: Pią Paź 31, 2008 5:30 pm Temat postu: |
|
|
Witajcie!!!
Tak badałam wielkość pęcherzyków i niby wszystko jest ok,dlatego nie rozumiem dlaczego nie mogę zajść w ciąże?????Nigdy się nie zabezpieczaliśmy jedyne co to bardziej uważaliśmy
Boże dziewczyny ja już nie wiem co mam zrobić,ja chyba zwarjuje Jestem tak bardzo zła na siebie-bo nie potrafie sobie z tym poradzić |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tvisha Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 11:24 am Temat postu: |
|
|
zielono mi tak po okolo poltora roku
marsac badaliscie czyli twoja druga polowa tez przechodzila przez badania ?
moze to tak jak mowi zielono mi ... jakas blokada psychiczna |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kasia któraś z kolei :)
|
Wysłany: Sob Lis 08, 2008 8:14 pm Temat postu: |
|
|
Piszę tu pierwszy raz,więc mogę zrobić coś nie tak.Ale czasem zaglądałam do Was. Mam ten sam problem co niektóre z Was. Chcę mieć dziecko i nie udaje nam się. Z miesiąca na miesiąc jest mi coraz gorzej. Badania ginekologiczne ogólne robiłam jakieś 8 mies. temu i wyszły dobrze. Ale mam pytanie, czy to normalne, że zawsze po stosunku wypływa ze mnie nasienie???????? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zefirka23
|
Wysłany: Wto Lis 11, 2008 7:33 pm Temat postu: |
|
|
mi tak samo zawsze po stosunku wszystko wycieka,wiec mysle ze to normalne.ja tak samo zalapalam zalamke....znowu okres:(i to tak bolesny ze umieram:(3 nospy i nic a ja nie chce przedawkowac.czy to normalne ze tylko z jednego jajnika jak mam okres boli mnie brzuch.czy to normalne??jeden okres mam wmiare a drugi nie do wytrzymania i tak na zmiane. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zefirka23
|
Wysłany: Wto Lis 11, 2008 7:36 pm Temat postu: |
|
|
Kasia któraś z kolei ile juz sie staracie??my juz poltora roku a ja sie boje isc do ginekologa.co stoje przed przychodnia to odchodze po paru minutach.tak bardzo sie boje ze jest cos ze mna nie tak ze nie moge sie odwarzyc i wejsc tam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Lis 11, 2008 7:57 pm Temat postu: |
|
|
Czyli to normalne, oki, tak myślałam, ale chciałam się upewnić. My staramy się od 4 miesięcy, ten będzie 5. Ale badania specjalnie zrobiłam sobie wcześniej, żeby czuć się swobodnie, że wszystko jest dobrze. Oczywiście to były takie ogólne badania na krew, w tym lekarz zlecił sprawdzenie grupy krwi, przeciwciała, cytologia. Są dobre, my się staramy i nic. A ja z miesiąca na miesiąc odczuwam to coraz gorzej
A Tobie radzę czym prędzej pójść do ginekologa, wiem że to nie takie proste, ale trzeba. Tym razem jak się znajdziesz przed przychodnią to masz do niej wejść i zrobić co do Ciebie należy.Po co tracić czas i jeszcze bardziej się stresować. Ja też już myślałam żeby zapisać się na wizytę... Ale może jeszcze troszkę poczekam....? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Lis 11, 2008 8:05 pm Temat postu: |
|
|
Mnie przed miesiączką zawsze boli tak samo brzuch i na mnie nospa nie działa. Ja tylko biorę ibuprom, jeden jak poczuję ból, a drugi po jakiś 6 godzinach, a potem jest już lepiej. Czasem wystarcza mi jedna tabletka. Do tego dochodzi zły nastrój, bo wiem, że kolejny miesiąc na nic i na wszystko i wszystkich się złoszczę. A wydawałoby się, że ciąża to taka prosta sprawa. Nie dla wszystkich |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|