Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
camma
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lip 17, 2009 3:08 pm Temat postu: |
|
|
Amoksiklav jeśli coś Ci to mówi na ulotce jest napisane Wpływ na badania laboratoryjne: Przed wykonaniem badań laboratoryjnych należy poinformować o przyjmowaniu leku Amoksiklav, gdyz moze on wplywac na wyniki niektorych badan krwi i moczu, np. moze powodowac falszywie dodatnie wyniki wykrywania glukozy w mozu czy tez niektorych badan krwi.
szukałam na necie jakiejs informacji ale bez skutku |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tatianka1
|
Wysłany: Pią Lip 17, 2009 7:55 pm Temat postu: |
|
|
Poczytałam na temat amoksycyliny, co prawda odnośnie ciąży jest tylko mowa, że nie ma wpływu na dziecko, ale z tego sądzę, że nie ma również wpływu na wynik BHcg. Ale to są tylko moje przypuszczenia. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
camma
|
Wysłany: Pią Lip 17, 2009 8:33 pm Temat postu: |
|
|
przeszukałam wszystko na necie i nie znalazlam konkretnej informacji na ten temat, jedynie dowiedzialam sie ze lekarze bardzo czesto przepisuja ten lek kobietom w ciazy gdyz nie ma wplywu na dziecko, choc w ulotce nie ma takiej informacji, ale lekarze musza wiedziec co robia. W kazdym razie na paru forach medycznych zapytałam o to lekarzy i czekam wciaz na odpowiedz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
loczek87
|
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 12:58 am Temat postu: pytanie |
|
|
witam mam do was kobietki pytanie mianowicie dokładnie tydzień temu miałam dostać @ jednak pojawiło sie plamienie pierwsze 3 h wygladały podobnie do @ ale to zanikło i bylo lekkie trwajace 2 dni brazowe plamienie nigdy nie mialam takiej sytuacji moja @ byla bolesna obfita i trwajaca 6-7 dni bez wzgledu na stres czy chorobe na rożnych forach czytałam ze mogł być to oznak zagnieżdżenia... stosunki przy ktorych mogło dojsc do zapłodnienia były na początku miesiaca nie wiem co myslec bo wiem ze test z apteki nie wyjda bo jest za szybko czy test beta hcg by wykrył już ciąze?? co robic ?? prosze o pomoc jakas mala porade...
pozdrawiam karolina |
|
Powrót do góry |
|
|
|
luiza000
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 11:30 am Temat postu: |
|
|
mam taki problem... robilam pierwszy test z krwi 13 dni po stosunku i wynik wyszedl <1.00mlU przy normach 0-2,7 dla kobiety nieciezarnej... dla pewnosci zrobilam drugi test beta hcg 24 dni po stosunku i wynik wyszedl 1,50 mlU przy tych samych normach...
moge miec pewnosc ze w ciazy nie jestem? chyba po ponad 3 tygodniach beta by juz wykryla ciaze jak by byla ... dodam, ze w normach mam napisane ze dla 1,3-2 tyg. wynik jest 16-156mlU ... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 12:37 pm Temat postu: |
|
|
Nie jesteś w ciąży. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
onaa111
|
Wysłany: Sro Lip 22, 2009 9:53 pm Temat postu: |
|
|
Witam
i prosze Was o pomoc.
Moja sytuacja wyglada tak.21 czerwca mial miejsce stosunek.pozniej2lipca dostalam okres(trwal5dni,a zwykle trwa 7)dlatego sie troche stresuje co sie dzieje.robilam testy plytkowe ktore kazdy pokazal wynik negatywny(testy robione po24,27,29,30dniach od stosunku).jednak nadal nie byalm spokojna i 30dni od stosunku zrobilam badanie beta HCG z krwi.wynik jest taki <1,2mlU/ml
czy to oznacza ze napewno nie jestem w ciazy?
Prosze o pomoc... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Lip 22, 2009 10:17 pm Temat postu: |
|
|
nie jestes
Dodano po 23 sekundach:
na 100000 % _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
onaa111
|
Wysłany: Sro Lip 22, 2009 10:24 pm Temat postu: |
|
|
dziekuje za odpowiedz:) ja to juz glupialam z tego wszytskiego..ale teraz po tym badaniu juz sie troche uspokoilam:)
jeszcze raz wielkie dzieki:)
a jeszcze tak z ciekawosci zapytam. Czy ktos sie orientuyje jak to jest ze kobieta ktora nie jest w ciazy w jej krwi jest HCG? i jeszcze jestem ciekawa jakie sa normy HCG w 1-2tygodniu ciazy?
Dodano po 4 godzinach 52 minutach:
mam pytanie jeszcze odnosnie jednostek.gdzies na forum znalazlam takie normy
Kobiety ciężarne
1 tydzień 10-30 U/l
2 tydzień do 100 U/l
3 tydzień do 1000 U/l
4 tydzień do 10000 U/l
5-12 tydzień do 290000 U/l
12-16 tydzień do 53000 U/l
29-40 tydzień do 60000 U/l
i czy podane przy nich jednostki to jest to samo co mlU/ml ??
Prosze o odpowiedz!!!!
-----edit by nowicjuszka-----
Jeśli chcesz coś dodać użyj opcji "zmień". Jest w górnym prawym rogu każdego Twojego posta.
Posty połączyłam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 4:17 pm Temat postu: |
|
|
Dla kobiety nieciężarnej norma bHCG jest <5.
Co do drugiego pytania: Oczywiście ze nie to samo...jest różnica pomiędzy U/l a mU/ml...To drugie to mili... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|