Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG (part.2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
onaa111

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Lip 24, 2009 10:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak sie zastanawiam...zalozmy30dni po stosunku tak srednio ile moze byc Hcg we krwi kobiety jesli dojdzie do zapolodnienia?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sob Lip 25, 2009 1:07 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Masz przecież normy...4 tydzień do 10000 U/l
olcia82

PostWysłany: Nie Lip 26, 2009 10:06 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiatm.
Zaglądałam tu już kiedyś ale tylko w jako osoba czytająca, a teraz mam pytanko bo bardzo mnie trapi pewna sprawa, może ktoś jeszcze odwiedza to forum i odpisze= proszę !

Mianowicie 16.07 robiłam bete po wcześniejszym skorzystaniu z testów domowych (pozytywne wyniki) Beta wyszla 36.1 w sobote pojechałam do szpitala bo nie mogłam wytrzymac chcialam wiedziec czy jest wszystko oki i wdł. lekarza było ale kazał mi bete zrobic raz jeszcze b przecież to wczesna ciąża i pecherzyka ciążowego nie było. zrobiłam bete znowu 20.07 i wynik 75.6.
Czy wdł. was ten przyrost jest wystarczajac jak na 4 dni?

z góry dziekuje za odpowiedz.
Powrót do góry
onaa111

PostWysłany: Pon Lip 27, 2009 6:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam ponownie
chcialam sie upewnic czy beta robiona 30 dni po stosunku jest wiarygodna? mialam wynik <1,2
Prosze mi odpowiedz czy napewno napewno moge byc spokojna ze to nie ciaza?
Prosze o odpowiedz!!!
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Lip 27, 2009 8:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak na 1000% Smile nie jestes w ciazy Mr. Green

Powrót do góry
Gosiaczek84

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Lip 28, 2009 7:52 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witaj Olcia 82 a po jakim czasie zrobiłaś tą bete ? Bo ja jak robiłam w 32 dniu cyklu licząc od ostatniej miesiączki to wyszła mi 760 a po tyg miałam już 20600 coś koło tego. Ale pewnie u każdej dziewczyny wygląda to inaczej. Pozdrawiam
Powrót do góry
onaa111

PostWysłany: Sro Lip 29, 2009 9:18 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuje za odpowiedz:)
jednak dalej draze ten temat..bo mnie to strszanie nurtuje
Prosze powiedzcie mi taki pi razy oko ile powinno byc HCG we krwi tak wlasnie 30dni po stosunku.uwzgledniajac jakies 14 dni(skrajny przyadek) na to zeby sie zarodek zagniezdzil w macicy to zostaje16dniz tych 30 od stosunku.wiec sa to ponad dwa tygodnie. Prosze powiedzcie od ilu do ilu powinno byc wtedy tego HCG we krwi?

Dodano po 11 godzinach 2 minutach:

Dziewczyny pomozcie!! Prosze!!!
Sama juz zachodze w gowe jak to jest.
Ale mysle ze 30 dni od stosunku(czyli jakies16dni po zagniezdzeniu w macicy) wynik beta HCG bylby powyzej 5??? Prawda? Czyli wtedy oznaczalo by to ciaze.
Prosze pomozcie!!!
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Lip 29, 2009 7:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie rozumiesz? nie jestes w ciazy!!!!! ile razy mozna wałkowac? beta nie oszukuje...juz predzej te apteczne badziewia

Powrót do góry
olcia82

PostWysłany: Sro Lip 29, 2009 8:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gosiaczek ja nie wiem jaki to byl dzien bo okres mialam nieregularnie Sad dziekuje pieknie za odpowiedz choc i tak juz nie bede dalej sledzic przyrostu.... poroniłam Sad ale winna sama sobie jestem bo mam niedoczynnosc wiem o tym od listopada i nic z tym nie robilam , ale nie przypuszczałam ze zajde(choc bardzo chcialam), no a tu masz i lipa Sad nie wiem wogole co z ta beta bylo bo lekarz mi mowila ze rosło oki, po zabiegu w szpitalu wypis dostalam poronienie niekąpletne ciąża I tydz. 7 a bete mialam na 3=4 tydz. choc do szpitaala nim poszlam to kilka dni mineło wiec dajmy na to byłby 4-5 ale 7 to odskocznia chyba ze on inaczej liczył nie wiem sama.
Jedno jest pewne , kazdy organizm jest indywidualny i najlepsza odpowiedz da lekarz , a za raz po nim życie bo ono rózne figle płata, ai lekarz to tylko człowiek mogący sie pomylić Smile

Zycze oby wasi lekarze oczywiście sie nie mylili !!
Ja sie nie poddaje ide po leki i bede szykowac organizm na dzidzie Smile
Powrót do góry
gosiaczek70

PostWysłany: Pią Lip 31, 2009 3:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bardzo prosze powiedzcie mi...jesli test beta zrobilam w 12 dni od potencjalnego zaplodnienia i wynik jest < 1 to czy on juz definitywnie przekresla ciaze ..czy istnieje np mozliwosc ze jeszcze bylo zawczesnie i poprostu poziom hormonu jeszcze nie podskoczyl?...bardzo dziekuje za odp

Dodano po 3 minutach:

ja czytalam to forum strona po stronce i wiem ze takich pytan jak moje bylo tu tysiace Embarassed ...ale brak sil szukac odpowiedzi ...tyle tych stron Embarassed a pytanie wierci mi dziure w brzuchu i niedaje spokoju wrrrrr ..poprostu myslalam ze do zaplodnienia doszlo 3 dni wczesniej i pobieglam na to badanie Sad z nadzieja ze juz cos pokaze ...a teraz ludze sie ze moze zababelkowalam troche pozniej (bo i tak moglo byc)i ze poprostu test jeszcze niepokazal Sad
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 30 z 42