Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG (part.3)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pią Maj 21, 2010 8:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

buffy1 testy apteczne przynajmniej te pierwsze robione byly za wczesnie,.. Neutral Minimum 14 dni od stosunku nie wczesniej bo sa niewiarygodne! Confused

Beta juz powinna byc wiarygodna. Wiec w ciazy nie jestes. Dieta odchudzanie sie moze powodowac brak miesiaczki, wiec czekaj spokojnie na okres, a na nastepny raz sie zabezpieczcie.

Wysłał podziekowań: 4
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Maj 21, 2010 9:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć Dziewczyny Smile odebrał dziś wyniki i nie jestem w ciążySmile Dzieki za pomoc Very Happy
buffy1 ja myślę że nie powinnaś być w ciąży jeżeli testy wykazały trzy razy że jest negatywnie i badanie krwi tez to nie masz się czym martwićSmile Po warunkiem ze te testy które robiłaś wykrywają ciąże już od 7 dnia od zapłodnienia:) Jeżeli tak to OK:) Po za tym ja tez odebrałam dziś wyniki na HCG i miałam taki sam wynik Smile A brak twojego okresu może być spowodowany stresem lub właśnie tak jak napisałaś odchudzaniem się. Ja też nigdy nie prowadziłam kalendarzyka i myślałam że mam nie regularny okres ale od nowego roku zaczęłam prowadzić jak się okazuje mam okres regularny:) I ty też zacznij to dużo czasu nie zajmuje a przynajmniej będziesz wiedzieć kiedy miałaś ostatni okres i ile trwał. Jeżeli martwisz się tym że nie masz okres to zgłoś się do swojego ginekologa i powiec jaki masz problem. Lekarz na pewno ci przepisze jakieś tabletki które ci uregulują okres:)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Moniulka82

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Pon Maj 24, 2010 6:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Mam pytanko robiłam dzisiaj betę hcg wyszło Mi 0,100 co to oznacza. Dodam że od około 4 dni bolą Mnie piersi ,okres miałam 06 maja i tylko dwa dni. Dzięki za odp
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Maj 24, 2010 7:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Normy powinny być na wyniku . Według moich ciąży nie ma

Powrót do góry
Moniulka82

PostWysłany: Pon Maj 24, 2010 9:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Heh dzięki za odp a już miałam nadzieję Sad . Dla pewności powtórzę betę za 2 tyg.
Powrót do góry
ja80

PostWysłany: Czw Maj 27, 2010 7:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cześć wszystkim! dziś byłam u ginekologa który mnie wysłał na badanie bhcg robiłam w domu 2 testy i są negatywne a okres spóźnia mi się już 8 dzień... robił usg i nic nie widać ale podejrzewa też wczesną ciąże i kazał brać folik. czy to badanie powie mi prawdę?buziak!
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Maj 27, 2010 9:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak beta hcg jest badaniem w 100% pewnym

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Maj 27, 2010 11:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

8dzien i panikujesz?...
to zdecydowanie za wczesnie na jakiekolwiek objawy.

Powrót do góry
xiyal

PostWysłany: Sro Sie 04, 2010 7:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam,
moja Żona zrobiła test bHCG - wynik 88,6 mlU/ml

Na blankiecie są podane szacunkowe wartości:
1-10 tydzień: 201,64 -> 225000,00
11-15 tydzień: 22536,49 -> 225000,00
16-22 tydzień: 8006,62 -> 50238,60
23-40 tydzień: 1599,80 -> 49412,65

Na blankiecie pod słowem Badanie jest napisane HCG a poniżej Total beta-HCG i dalej wynik jaki podałem wyżej.

Wg danych jakie znalazłem na początku wątku, gdzie bardziej szczegółowo wymienione są poszczególne tygodnie i zakresy wygląda to inaczej.

Będę wdzięczny za pomoc jak to interpretować. Wg danych z wątku, niby się łapie, wg tych na blankiecie - nie. Dodam, że minęło około 4 tygodni od owulacji. Dodatkowo przed spodziewanym okresem bolały ją piersi i często chodziła do toalety. Niestety pojawił się okres. Podany wynik jest na wczoraj a jutro idzie do lekarza.

Z góry dzięki za podpowiedzi Smile
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Sie 04, 2010 7:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

xiyal kazde laboratorium ma swoje normy, nalezy sie sugerowac tylko i wylacznie normami z danego laboratorium w ktorym byly robione badania.

Okres oraz taki wynik potwierdza ze żona nie jest w ciąży.

Przed okresem ból piersi oraz czesto również wieszksza częstotliwość chodzenia do toalety jest normalna.

Jednakże wizyta u lekarza nie zaszkodzi Smile
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 24 z 41