Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG (part.3)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
xiyal

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Sie 04, 2010 7:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki za szybką odpowiedź
sądziłem, że normy są jednakowe dla danego badania, ale jak widać nie są.

Zapomniałem dodać, że 4 testy (z moczu) pokazały 2 krechy, ostatni jest w poniedziałek z samego rana. Fakt tylko taki, że po okresie, intensywność kreski wskazującej ciąże w 2ch testach była niższa niż w dwóch pozostałych, jednym w dniu spodziewanej miesiączki i 2 dwa dni później.

Ostatnio zmieniony przez xiyal dnia Sro Sie 04, 2010 8:07 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Sie 04, 2010 8:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niestety nie, wszystko zalezne jest od laboratorium, dlatego podane sa z boku normy Smile

PostWysłany: Nie Sie 08, 2010 10:35 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.

14 lub 15 czerwca (dokladnie nie pamietam) kochalam sie z chlopakiem, bez prezerwatywy - stosuje tabletki. 19 czerwca przyjelam ostatnia z opakowania, 24 czerwca dostalam krwawienie. Zaniepokoilo mnie jednak to, ze tak pozno, chociaz bylo mniej wiecej tak samo obfite jak zwykle, no moze troche mniej.

27. czerwca zaczelam nowe opakowanie, i do poczatku lipca odbyly sie jeszcze 2 stosunki (tym razem dodatkowo z gumka), potem po skonczeniu opakowania (17. lipca) normalnie wystapilo krwawienie (20. lipca).

27. lipca (po rozpoczeciu kolejnego opakowania) zrobilam test ciazowy plytkowy, poniewaz czytalam, ze krwawienie z odstawienia moze wystepowac nawet podczas ciazy. Wynik negatywny. Wciaz nie bylam jednak pewna, i 29. lipca poszlam na bete. Wynik: 0,4 jednostek, norma z laboratorium >5 jednostek dla ciazy.

No wiec beta byla zrobiona 4 tygodnie po stosunkach z prezerwatywa i ponad 6 tygodni po stosunku bez. Czy jej negatywny wynik po takim czasie jest wiarygodny w 100%? Nie liczac oczywiscie bledu w laboratorium, to chyba skrajny przypadek. Dodam ze nie mam zadnych typowych objawow ciazowych, zaniepokoil mnie tylko fakt ze przy tabletkach krwawienie moze byc nawet w ciazy, a tu nie mam co liczyc, kiedy owulacja, bo przeciez tabletki ja blokuja.

Prosze o odpowiedz.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Nie Sie 08, 2010 11:20 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie ma szans na ciąże .

Powrót do góry
kwiatuszek10

PostWysłany: Nie Sie 08, 2010 11:58 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziekuje za odpowiedz Smile Chyba za duzo sie naczytalam o roznych anomaliach podczas brania tabletek i podczas ciazy...
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Nie Sie 08, 2010 1:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Badanie hcg jest badaniem wiarygodnym i po takim czasie wynik wyszedłby już bardzo wysoki

Powrót do góry
dzesi

PostWysłany: Sob Sie 21, 2010 2:27 pm    Temat postu: total hcg Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam zrobiłam dzis wynik badania total hcg wyszło 118,1 mlU/ml

co to oznacza???

rozpiska dotycząca wyniku jest tylko od
4 tyg
tzn
4-5 1500-23000 itd

Z gory dziękuje za odpowiedz!
Pozdrawiam
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sob Sie 21, 2010 4:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wygląda na sam początek ciąży. gratuluję Smile
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sob Sie 21, 2010 4:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dopiero od 4 tygodnia ....

a powiedz po jakim czasie od dni plodnych robilas test? Czy bylo to po dniu spodziewanej mieiaczki...?

Poziom BHCG jakis tam jest wiec wyglada mi to na ciaze, ale być moze warto powtorzyc test, tak dla pewnosci. Jesli przyrosty BHCG bedzie widoczny wtedy mozna bedzie powtierdzic ciaze.

PostWysłany: Sob Sie 21, 2010 5:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Miesiączkę miałam 12.07 prawdopodobnie owulację 2.08. Zrobiłam 13.08 betę i wyszła 55.61, powtórzyłam 16.08 - wynik 255 natomiast 19.08 wynik 1030. Lekarz zrobił usg i stwierdził ze nie ma charakterystycznego pęcherzyka (znalazł 2, jeden 5.17 mm ładny okrągły, a drugi 4.33 bardziej owalny) twierdzi że nie może stwierdzić 100% ciąży. Wcześniej sugerował ciążę pozamaciczną. Czy powinnam się martwić?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 25 z 41