Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
vinga 28
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 5:38 pm Temat postu: |
|
|
Wlasnie odebralam drugi wynik bhcg : TYLKO 306 . jestem zalamana . jutro ide do lekarza , ale juz raczej nic z tego nie bedzie . Taki przyrost niski to chyba nie ma nadziei ze bedzie dobrze . Ale dziwne , bo dobrze sie czuje (tzn nie boli mnie brzuch) , bola mnie za to piersi , jestem senna ... nie wiem .
co myslicie ?
mala_mi ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 6:27 pm Temat postu: |
|
|
Ile dni po ostatnim BHCG robilas test? No przyrost nie jest duzy.... no ale... najlepiej idz do lekarza, ktory fachowo to okresli. Na moje oko niestety przyrost jest mały... za mały... być może była to ciąża biochemiczna. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 9:10 pm Temat postu: |
|
|
No cóż wszystko zależy od tego ile minęło od ostatniego badania. Czasami przyrost jest niski a póxniej gwałtownie rośnie i jest ok. jednak skonsultuj to z lekarzem aby wykluczyć ciaże biochemiczną czy pozamaciczną _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Niepewnaja
|
Wysłany: Sro Wrz 01, 2010 5:53 pm Temat postu: czy za wcześnie? |
|
|
Witam wszystkich Jestem tu nowa a moja sytuacja wygląda następująco.. mam 27-29 dniowe cykle, 7 sierpnia miałam ostatnia @, 17/18 sierpnia było przytulanko, prawie tydzień później bo 23 sierpnia miałam rano plamienie a dzień wcześniej silny ból brzucha (wiem że plamienie może oznaczać implantację zarodka ale może też wynikać z kolejnego przytulanka, które było w nocy ) dziś jest 8 dni po i jakieś 11 po owulacji a hcg <0,1. Czy możliwe, że za wcześnie zrobiłam badanie? ale chyba by zdążyło już trochę wzrosnąć w razie czego..? Czekam na okres, który mam nadzieję pojawi się lada dzień ale znając życie z tych nerwów się spóźni.. najgorsze jest to, że jeszcze mnie nawet piersi nie bolą, a już powinny..Co wy o tym wszystkim myślicie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sro Wrz 01, 2010 6:05 pm Temat postu: |
|
|
jeżeli dobrze wyliczyłaś miej-więcej dzień owulacji to tyle dni fazy lutealnej już by dało wynik bety wyższy. Możliwe też ,że owulka była później _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Niepewnaja
|
Wysłany: Sro Wrz 01, 2010 6:27 pm Temat postu: pomyłka.. |
|
|
dzięki za szybką odpowiedź ale też przepraszam bo pisałam na szybko i pomyliłam tygodnie.. 23/24 sierpnia było przytulanko a przedwczoraj czyli 30 miałam plamienie..a dziś hcg <0,1. czy to coś zmienia? owulacja była ok 10-11 dni temu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sro Wrz 01, 2010 9:08 pm Temat postu: |
|
|
Chwilkę....7 sierpnia okres, tak? około 14 dni po owulacja czyli gdzieś koło 21 sierpnia. Współżycie 23/24 sierpnia. Współżycie było po domniemanej owulacji o ile się nie przesunęła. Wynik byłby wiarygidny _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Niepewnaja
|
Wysłany: Czw Wrz 02, 2010 12:28 pm Temat postu: :) |
|
|
z moich obserwacji wynika, że było już po owulacji. Tak więc bardzo dziękuję za pomoc. teraz będę spokojnie czekać na okres |
|
Powrót do góry |
|
|
|
cleo0311
|
Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 1:48 pm Temat postu: ... |
|
|
Witam Dziewczyny
znalazlam dzisiaj to forum i zdecydowalam sie napisac, bo juz sama nie wiem co myslec.... 2 sierpnia mialam @ - taki jak zawsze, srednio cykl wynosi u mnie 29-31 dni. 8-9 sierpnia bylo mini przytulanko przy uzyciu prezerwatywy. Pisze mini bo nie doszlo- tak mi sie przynajmniej wydaje - do wytrysku. Maz mial problem ze wzwodem w trakcie. Sluz owulacyjny - mam nadzieje ze to bylo to- byl kilka dni pozniej. Dzisiaj jest 3 wrzesnia, ja nie dostalam @. Wczoraj zrobilam z nerwow test w pracy, wynik co prawda negatywny, ale wiadomo ze nie mam 100% pewnosci. Kilka dni bardzo zle sie czulam, ale dolegliwosci wiazalam z sobotnim zatruciem ( zaszkodzil mi alkohol). Dzisiaj czuje sie ok, po kilku dniach zoladek sie uspokoil, tak samo przeszedl bol glowy i dreszcze. Dzisiaj ide do ginekologa, ale nie wiem czy w ogole zleci bete? Niby nie moglo dosjsc do zaplodnienia, ale ja juz jestem w totalnej panice i nie mysle racjonalnie. Mamy juz dziecko, drugie planuje za kilka lat. Jesli ( np na wlasna reke) zrobie bete, na tym etapie jaki moglby byc ewentualny wynik jesli faktycznie bylaby to ciaza? A uscislajac ile musialoby min byc zeby stwierdzic ze jest to ciaza? Czy wynik ponizej 5 pozwala przyjec ze nie jest to ciaza? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 2:48 pm Temat postu: |
|
|
Mysle ze wynik testu byl wiarygodny a skoro byla prezerwatywa a nie bylo wytrysku to i tak ciazy mozna wykluczyc.
Co do tego od ilu wyklucza sie ciaze - to zalezy od laboratorium poniewaz kazde ma swoje normy. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|