Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
cleo0311
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 3:15 pm Temat postu: |
|
|
Bardzo dziekuje za szybka odp .
Ja popadam juz w totalna paranoje i snuje domysly, ze moze byl preejakulant przed zalozeniem prezerwatywy, prezerwatywa sie obsunela itd..... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 4:23 pm Temat postu: |
|
|
bez wytrusku nie ma ciazy, nawet w preejakulacie nie ma plemnikow jesli nie bylo w ogole wytrysku.
W preejakulacie moga znajdowac sie plemniki owszemale na krotko przed wytryskiem. Nie ma wytrysku nie ma plemnikow.
Spokojnie nie ma powodow do paniki. Jak sie tak bardzo boisz zrob test, ale bedzie negatywny. A moze lepiej pomyslec o tabletka hormonalnych skoro tak bardzo obawiasz sie ciazy? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
misia29
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 11:44 am Temat postu: |
|
|
Witajcie, jestem tu nowa i mam pytanko.
Jestem po wizycie u gin i jestem w 5 tyg ciąży( choć ze względu na nieregularne cykle ten tydzień jest przypuszczalny).
Byłam zrobić wyniki B-HCG w poniedziałek i wyszło mi3215,000 następnie mój gin kazał ponowić je w środę i wynik mam3436,000. Chciałam zapytać czy mam się martwić tą drugą normą,gdyż mój gin powiedział że norma powinna mi się podnieść półtorakrotnie od tej pierwszej normy a jest większa tylko o troszeczkę a wizytę mam dopiero za tydzień. Proszę o szybką odpowiedź bo jestem zmartwiona gdyż 3lata staraliśmy się o maleństwo.
Dziękuję |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lolitka.mala19
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 25, 2010 11:38 am Temat postu: |
|
|
Ja również mam pyatnie:
23 września zrobiłam badanie beta hcg gdyż okres spóźniał mi sie prawie 2 tygodnie, a zawsze miałam w terminie. no i moj wynik to 24.
z tych norm tam podanych wynika ze to 1 tydzień ciąży, ale tego samego dnia dostałam okres. Co o tym myślicie? proszę o radę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Wrz 25, 2010 11:54 am Temat postu: |
|
|
misia29 no cięzko powiedzieć powinien być faktycznie większy przyrost...
lolitka.mala19 po 2 tygodniach spozniajace sie okresu to powinien byc juz 3 tydzien w zasadzie. Okres jest normalny?? Taki jak zawsze? Być może warto powtórzyć test. Czy masz regularne cykle? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lolitka.mala19
|
Wysłany: Sob Wrz 25, 2010 12:03 pm Temat postu: |
|
|
mala_mi -> zawsze miałam cykl 28-30 dniowy.
ostatni stosunek był 10 września 17 i 20 zrobiłam zwykły test z apteki-wyniki negatywne. no i 23 zdecydowałam się na betę i tego samego dnia okres dostałam-jest całkiem normalny-tak mi sie przynajmniej wydaje,tylko brzuch mnie nie bolał tak jak zawsze. Słyszałam, ze niektóre kobiety mają nawet do 3 miesiąca ciaży okres, czy to możliwe? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Wrz 25, 2010 12:34 pm Temat postu: |
|
|
Nie okres, tylko pamienie. Dlatego pytałam czy okres jest normalny.
Radzę powtórzyć test, skłaniałabym się do tzw. ciaży biochemicznej. Ale lepiej powtórzyć bete. Jeśli poziom wzrośnie wtedy musisz iść do ginekologa. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 25, 2010 1:22 pm Temat postu: |
|
|
lolitka.mala19 przyrost jest zbyt mały . Nie wiem jakie normy ma wasze laboratorium ale wedle moich to mało jak na ten tydzień. dostałaś okres więc tylko potwierdza fakt ,że albo był błąd w analizie krwi albo była to ciąża biochemiczna. W ciąży zdarzają się plamenia a nie okres. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lolitka.mala19
|
Wysłany: Nie Wrz 26, 2010 3:26 pm Temat postu: |
|
|
według norm mojego laboratorium wynika że powyżej 5 to już 1 tydzień, więc troszkę tego nie rozumiem. Mam tylko nadzieję, ze to nie ciaża pozamaciczna:/ jak myślicie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Nie Wrz 26, 2010 8:48 pm Temat postu: |
|
|
dziwne ale tak bywa. Teoretycznie nie ma szans na ciąże przy normalnym okresie i negatywnym teście płytkowym. Zresztą beta jest dużo za niska. Na tym etapie byłaby już o wiele wiele wyższa. Ja raczej stawiałabym na ciąże biochemiczną . Pewnie gdybyś powtórzyła bete to wynik byłby jeszcze niższy _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|