Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG (part.3)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
goniafi

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Gru 24, 2009 11:23 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hopedziękuję !!! Tak sobie dumałam, liczyłam i tak cos mi sie wydawało, że może byc za wcześnie. zakupiłam zapas testów ciążowych i bedę próbowac przed sylwestrem może cos juz bedzie jak zrobie test w dniu spodziewanej @? Z prezentu gwiazdkowego może będzie prezent noworoczny... Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Gru 24, 2009 2:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

gonia dokładnie tak Smile nowy rok i nowe zycie Smile trzymam kciuki.
a co do testu: to w dniu spodziewanej @ napewno bedzie wiarygodny, zarowno apteczny jak i beta. chociaz polecam ta druga metode spr ciazy Smile
powodzenia i daj znaC!

Powrót do góry
goniafi

PostWysłany: Czw Gru 24, 2009 3:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope, na pewno dam znac bo to będzie najlepsza wiadomośc w nowym roku (2 mies. temu poroniłam). Dzięki jeszcze raz i Wesołych Świąt. Smile

SĄ DWIE KRESKI !!!!!!!!!!!!!! Jutro jadę na betę!! Very Happy

wind_of_hope jeszcze raz dzięki za nadzieję... Very Happy

---Nie pisz proszę postu pod postem od tego jest opcja "zmień". Emotek za dużo Wink---tosia81
Powrót do góry
Aneta86

PostWysłany: Sro Gru 30, 2009 11:08 am    Temat postu: impretacja wyniku BHCG Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanko wczoraj odebrałam wyniki bhcg ale nie umiem ich odczytaćczy ktoś mi może pomóż mój wynik to 38109,6 nie wiem w którym tygodniu mogę być proszę o pomoc

Przenosze temat do opowiedniego dzialu i w odpowiednie miejsce/ Mala_mi
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Gru 30, 2009 11:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Aneta86 To wszystko zalezy od norm wyznaczonych w laboratorium. POwinnas miec do wynikow zalaczone normy.
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Gru 30, 2009 1:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dokładnie tak. Normy są różne w danym laboratorium dlatego ciężko nam cokolwiek powiedzieć. Powinnaś mieć napisane na wyniku. Jednak nie potrzebne jest to do określenia wieku ciązy ponieważ i tak termin porodu i rzeczywisty wiek ciązy oznaczamy na podstawię pierwszego dnia ostatniej miesiączki.

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Gru 30, 2009 2:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

goniafi napisał:
SĄ DWIE KRESKI !!!!!!!!!!!!!! Jutro jadę na betę!! Very Happy

wind_of_hope jeszcze raz dzięki za nadzieję...

Gonia gratulacje!!! ciesze sie bardzo. widzisz "Hope" trzeba zzawsze miec Smile
powodzenia!

Powrót do góry
ivysmall

Wysłał podziekowań: 4

PostWysłany: Pon Sty 04, 2010 10:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć dziewczyny! Po 10 dniach od współżycia zrobiłam B-HCG i wyszło mi 7,1 i teraz nie wiem czy jestem w ciąży czy nie, bo wedle jednej tabeli ciąża jest od >5 ale znalazłam też tabele w której ciąża jest od >16. Któraś wyjaśni mi o co chodzi i czy jestem w ciąży? Bardzo mi zalezy na szybkiej odpowiedzi, pozdrawiam
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pon Sty 04, 2010 10:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ivysmall musisz popatrzec w normy, z twojego laboratorium, powinny byc dolaczone do wynikow. Kazde lab. ma swoje przeliczniki i wlasne normy. Wiec nie ma co sie sugerowac innymi wynikami.
Bete zrobilac ciut za wczesnie bo powinnac minimum 14 dni od stosunku robic test, ale i tak wydaje mi sie ze ciaza jest prawdopodobna.
Radze jednak powtorzyc test 14 dni po stosunku.

Wysłał podziekowań: 4

PostWysłany: Pon Sty 04, 2010 10:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

te normy to masz na mysli te min i max?
bo jesli tak to min jest 0 a max 2,7

dołączyli tez taką jakby "tabele wyników" w której jest własnie napisane że 1,3 - 2 tydzien od ostatniej miesiączki jest od 16 do 156
A w wiekszości podaje się że ciąża od 5.. i juz nie wiem.. ide na kolejną betę w dniu spodziewanej miesiączki czyli za dwa dni ale chciałabym wiedziec co myślicie na ten temat na dzien dzisiajszy.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 8 z 41