Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG (part.3)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pon Sty 04, 2010 10:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Beta jest no stosunkowo "wysoka" i moze swiadczyc o wczesnej ciazy. Zrob bete jeszcze raz bo wydaje mi sie ze zrobilas za wczesnie stad taki niski wynik .

Wysłał podziekowań: 4
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Sty 04, 2010 10:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

okej, dzięki, dzięki bardzo. W takim razie czekam na bete
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
goniafi

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Wto Sty 05, 2010 6:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niestety chyba drugi raz się nie udało. Teoretycznie powinnam być w 5 tyg ciąży, ale nie widać pęcherzyka ciążowego i zaczęłam plamić. Za tydzień mam się zgłosic na kolejne usg, ale raczej nastawiam się na najgorsze. Sad
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Sty 05, 2010 11:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

gonia moze za wczesnie jest? przeciez wynik pokazał ciaze co nie?...
plamienie to zły znak.. Sad idz do ginekologa.. 3mam kciuki

Powrót do góry
goniafi

PostWysłany: Sro Sty 06, 2010 10:38 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiem, że to zły znak już raz poroniłam w 8 tyg. No właśnie byłam u ginekologa w poniedziałek od razu jak zauważyłam plamienie. Testy ciążowe dodatnie a pęcherzyka nie ma. Ale czy to możliwe? Dokładnie przyjrzałam się swoim cyklom i okazało sie, że wcale nie są takie regularne, bo miałam i 36 dniowy i 26 dniowy. W ostatnim cyklu do zbliżenia doszło w 12, 13, 16 i 27 dniu cyklu, a w 30 dniu już była na teście bardzo blada druga kreseczka. Czy to możliwe, że moja ciąża jest młodsza niż mi się wydaje (niż 5 tyg.)?
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Sty 06, 2010 10:55 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

goniafi dokładnie jest to możliwe. Dlatego cierpliwie czekaj. Teoretycznie wiek ciązy liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki czyli byłabyś w 5 tyg.ale ciąża może być "młodsza". Kiedy ja byłam u lekarza w 6 tygodniu to nie było widać zarodka ale pęcherzyk ciążowy był i lekarz stwierdził ciąże o 2 tygodnie młodszą (Tu nie chodzi o czas zapłodnienia). Hmm nie wiem ...Jeśli juz raz poroniłaś i to na przełomie tych najgorszych tygodni (do 9 tyg) to juz trzeba zrobić jakieś badania hormonalne. Może masz za słabą fazę lutealną ? Lekarz przepisał Ci coś np. luteinę

Powrót do góry
goniafi

PostWysłany: Sro Sty 06, 2010 11:07 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie nic nie przepisał. Nie ma pęcherzyka więc na razie nie ma czego podtrzymywac. W pon.(11.01) idę na ponowne usg. Dziś na razie plamienie ustapiło. A może było związane z zagnieżdzeniem zarodka? Ale przecież chyba testy wychodzą pozytywne właśnie dopiero po zagnieżdżeniu? Juz sama nie wiem, szukam jakiegokolwiek pocieszenia. No i chyba z hormonami jest raczej wszystko ok. bo mam juz jedną wspaniałą 1,5 rocznę Córeńkę, donoszoną bez problemu, ale marzy nam sie drugie dzieciątko, ale może sama natura uznaje, że jest jeszcze za wczesnie.
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Sro Sty 06, 2010 2:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

goniafi napisał:
Testy ciążowe dodatnie

apteczne?
bo jeśli tak to myślę, że warto zrobić jeszcze bthcg Smile trzymam kciuki Smile
Powrót do góry
monia333

PostWysłany: Sro Sty 06, 2010 5:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam:) mam takie pytanie... robiłam betę w 28dc w dniu spodziewanej miesiaczki i wynik wynosi 1.38 . dodam ze w tym samym dniu po poludniu wystąpiło u mnie krwawienie ktore trwalo ok 3-4 dni, zapewne był to okres mniej obfity. badanie było robione 15 dni po stosunku i prawdopodobnej owulacji. czy to wyklucza ciąże?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Sty 06, 2010 5:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

monia333 tak, myślę ze tak
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 9 z 41