Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Funiak
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Cze 25, 2008 10:49 pm Temat postu: |
|
|
normy są takie, że poniżej2,75 to brak ciąży, a w poczatkowch tygodniach to od 16....
Cykle tak mam około 30-31 dni...byłam u gin., kazała mi zrobić ten test właśnie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
shadi
|
Wysłany: Sro Cze 25, 2008 10:52 pm Temat postu: |
|
|
czyli miesaczka spoznia Ci sie prawie 2 tyg... jesli bylabys w ciazy to beta bylaby o wiele wyzsza.... na moje to jakies zaburzenia hormonalne...
---edit by Pituszka
A co to za kropkowanie tylko w poscie?? Jak nie ma sie nic do powiedzenia to prosze nie pisac nic nie wnoszacych postow do tematu usowam! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Funiak
|
Wysłany: Sro Cze 25, 2008 10:57 pm Temat postu: |
|
|
Oczywiście dostałam dupharston na uregulowanie rozmawialam z lekarzem o wyniku, powiedziala, zeby zaczac brac ten lek i zrobic za pare dni jeszcze raz test hsg...
wczesniej rozmawialam z innym lekarzem, ktory orzekł, ze może to byc bardzo wczesna ciąża... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
shadi
|
Wysłany: Sro Cze 25, 2008 11:02 pm Temat postu: |
|
|
Funiak lekarz dobrze Ci poradzil... zrob po 48 godz ponownie hcg, zobaczymy czy bedzie przyrost.. daj znac.. zycze aby wynik byl taki jak sobie zyczysz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kam
|
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 9:01 am Temat postu: |
|
|
dzis ide po wyniki. Z tego co sie dowiedziałam to jesli wynik bedzie powyżej 1 to nalezy jeszcze raz sobie zrobic badanie za jakies pare dni i zobaczyc czy bedzie wzrost. 10 dni po seksie to za mało zeby stwierdzic jednoznacznie czy jest sie w ciazy czy nie bo plemnik przezywa w nas do ok 5 dni i w sumie niewiadomo kiedy dokładnie dojdzie do zapłodnienia. hmm |
|
Powrót do góry |
|
|
|
shadi
|
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 8:16 pm Temat postu: |
|
|
kam.. odebralas wyniki?? jak wyszly? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
DorotaS
|
Wysłany: Sro Lip 02, 2008 3:21 pm Temat postu: normy hcg i bhcg |
|
|
Proszę o odpowiedz czym różni się badanie hcg i btcg od tbhcg (total beta hcg) bo właśnie z takim oznaczenie dostałam wynik który wynosi 33.51 i nie wiem pod które z tych badań mam to podpiąć i jakie tu są normy.
---edit by Pituszka
Przenosze do tematu pokrewnego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 12:53 am Temat postu: |
|
|
total hcg bierze pod uwagę i alpha hcg i beta hcg. beta jest dokładniejsza. jeżeli masz wynik total, to bierzesz pod uwagę normy nie bety a całkowitego hcg. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasianiedziela
|
Wysłany: Pon Lip 07, 2008 6:03 pm Temat postu: Wynik beta HCG |
|
|
Witam, dzisiaj robiłam bHCG w celu sprawdzenia, który to tydzień ciąży. Niestety nie wiem jak należy odczytać wynik. Nie mogę połapać sie w przedziałach, którę są na wyniku. Mój wynik to 278.1 mIU/ml tylko tyle mam napisane. Bardzo proszę o pomoc w w/w sprawie. Dodam, że jest to moja pierwsza ciąża, mam 24 lata, ostatnią @ miałam 6 czerwca i podejrzewam ,że owulacja miała miejsce 19-20 czerwca. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Lip 07, 2008 8:19 pm Temat postu: |
|
|
wg mnie to ok. 3 tydzień ciąży _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|