Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 46, 47, 48  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Funiak

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Cze 25, 2008 10:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

normy są takie, że poniżej2,75 to brak ciąży, a w poczatkowch tygodniach to od 16....

Cykle tak mam około 30-31 dni...byłam u gin., kazała mi zrobić ten test właśnie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
shadi

PostWysłany: Sro Cze 25, 2008 10:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czyli miesaczka spoznia Ci sie prawie 2 tyg... jesli bylabys w ciazy to beta bylaby o wiele wyzsza.... na moje to jakies zaburzenia hormonalne...

---edit by Pituszka
A co to za kropkowanie tylko w poscie?? Jak nie ma sie nic do powiedzenia to prosze nie pisac nic nie wnoszacych postow do tematu Cool usowam!
Powrót do góry
Funiak

PostWysłany: Sro Cze 25, 2008 10:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oczywiście dostałam dupharston na uregulowanie rozmawialam z lekarzem o wyniku, powiedziala, zeby zaczac brac ten lek i zrobic za pare dni jeszcze raz test hsg...

wczesniej rozmawialam z innym lekarzem, ktory orzekł, ze może to byc bardzo wczesna ciąża...
Powrót do góry
shadi

PostWysłany: Sro Cze 25, 2008 11:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Funiak lekarz dobrze Ci poradzil... zrob po 48 godz ponownie hcg, zobaczymy czy bedzie przyrost.. daj znac.. zycze aby wynik byl taki jak sobie zyczysz Very Happy
Powrót do góry
kam

PostWysłany: Czw Cze 26, 2008 9:01 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzis ide po wyniki. Z tego co sie dowiedziałam to jesli wynik bedzie powyżej 1 to nalezy jeszcze raz sobie zrobic badanie za jakies pare dni i zobaczyc czy bedzie wzrost. 10 dni po seksie to za mało zeby stwierdzic jednoznacznie czy jest sie w ciazy czy nie bo plemnik przezywa w nas do ok 5 dni i w sumie niewiadomo kiedy dokładnie dojdzie do zapłodnienia. hmm
Powrót do góry
shadi

PostWysłany: Czw Cze 26, 2008 8:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kam.. odebralas wyniki?? jak wyszly?
Powrót do góry
DorotaS

PostWysłany: Sro Lip 02, 2008 3:21 pm    Temat postu: normy hcg i bhcg Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Proszę o odpowiedz czym różni się badanie hcg i btcg od tbhcg (total beta hcg) bo właśnie z takim oznaczenie dostałam wynik który wynosi 33.51 i nie wiem pod które z tych badań mam to podpiąć i jakie tu są normy.

---edit by Pituszka
Przenosze do tematu pokrewnego
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Lip 03, 2008 12:53 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

total hcg bierze pod uwagę i alpha hcg i beta hcg. beta jest dokładniejsza. jeżeli masz wynik total, to bierzesz pod uwagę normy nie bety a całkowitego hcg.
kasianiedziela

PostWysłany: Pon Lip 07, 2008 6:03 pm    Temat postu: Wynik beta HCG Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, dzisiaj robiłam bHCG w celu sprawdzenia, który to tydzień ciąży. Niestety nie wiem jak należy odczytać wynik. Nie mogę połapać sie w przedziałach, którę są na wyniku. Mój wynik to 278.1 mIU/ml tylko tyle mam napisane. Bardzo proszę o pomoc w w/w sprawie. Dodam, że jest to moja pierwsza ciąża, mam 24 lata, ostatnią @ miałam 6 czerwca i podejrzewam ,że owulacja miała miejsce 19-20 czerwca.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Lip 07, 2008 8:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wg mnie to ok. 3 tydzień ciąży
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 46, 47, 48  Następny
Strona 13 z 48