Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 46, 47, 48  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
E4

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Sie 27, 2008 11:02 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki emilka to znaczy, że tak za tydzień mogę iść do lekarza? Jednak idę gdzie indziej, bo moja lekarka zapisała mnie dopiero na 30 września. Pozdrawiam Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
megi7981

PostWysłany: Sro Sie 27, 2008 2:14 pm    Temat postu: Wynik HCG Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja już pisałam o mojej dziwnej becie I-2,89 II-15 III-11,4 spadek ,a dziś IV-14,4 ja już nic nie rozumiem?ale w jednostkach IU/L ,a nie jak wszystkie mlU/ml i nie HCG tylko beta HCG ?????

Ostatnio zmieniony przez megi7981 dnia Czw Sie 28, 2008 10:36 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
tinusia

PostWysłany: Czw Sie 28, 2008 3:24 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej a który tydzień jest przy becie 223,5 ??
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Sie 28, 2008 11:38 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

megi, jednostka jest ok. to to samo. ale beta powinna wzrosnąć już o co najmniej 50%, więc powinna być już duża. moim zdaniem to nie ciąza..

tinusia, 4-5 tydzień prawdopodobnie. masz na pierwszej stronie tematu normy
megi7981

PostWysłany: Pon Wrz 01, 2008 11:17 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak nie ciąża po 2 dniach beta urosła z 14,4 U/L na 27,8 U/L widać było pęcherzyk plodowy?
Powrót do góry
ada19854

PostWysłany: Wto Wrz 02, 2008 3:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam ujestem tutaj niwa i mam pytanie otoz mam klopoty hormonalne i zawsze na wywolanie miesiczki biore luteine teraz natomiast ostatni okres mialam 23 lipca zrobilam 4 testz i wszystkie wyszly pozytywne dzis odebralam wynik badania beta hcg i wysylo 847,20 mIU/ml pani w labolatorium powiedziala ze to nie ciaza tylko zaburzenia hormonalne sama nie wiem co mam myslec a na tych normach z labolatorium podane sa normy dopiero od 4 tygodnia do lekarza ide dopiero jutro wieczorem a czuje ze chyba zaraz oszaleje...jakbyscie cos wiedzilz na ten temat to dajcie znak DZIEKI
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Wrz 02, 2008 3:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wg mnie to ciąża. mojej znajomej mama ma 3kę dzieci a miała od zawsze niedomogę fazy lutealnej i jak łykała luteinę, to było wszystko ok a jak nie brała, to krwawienia nie było wcale. hcg to hormon ciążowy, progesteron nie wpływa na jego stężenie
sylwiapoziomka

PostWysłany: Wto Wrz 02, 2008 7:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam
mam nastepujacy problem: ostatnia miesiaczka byla 15 lipca i do dzis nic, zrobilam testy ciazowe z ktorych jeden wyszedl pozytywny a drugi negatywny , dzis odebralam test bhcg i wynik na nim byl 15,9 lekarze nie stwierdzili ani nie wykluczyli ciazy. co mam myslec? prosze o odpowiedz
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Wrz 02, 2008 8:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziwna sprawa. za mała ta beta patrząc na datę ostatniej miesiączki, ale za duża jak na brak ciąży. chyba będziesz musiała powtórzyć badanie
sylwiapoziomka

PostWysłany: Wto Wrz 02, 2008 8:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki bardzo za odpowiedz czyli jutro ide na kolejne badanie krwi i zapewne znowu bede prosic o porade w czwartek, aha zapomnialam dodac ze 3 sierpnia mialam jednodniowe krwawienie bardzo skape ale lekarz stwierdzil ze to nie byla miesiaczka
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 46, 47, 48  Następny
Strona 21 z 48