Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 46, 47, 48  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
myszunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Wrz 18, 2008 11:53 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

beta wskoczyła mi na ponad 70 000, ale przez te normy sama nadal nie wiem który to tydzień, a do lekarza na kolejną wizytę idę w sobotę
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
misia1192

PostWysłany: Pią Wrz 19, 2008 2:03 pm    Temat postu: test Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam ja dzisiaj odbieram wynik krwi bete,a raczej mój mąż.MAM WIELKĄ NADZIEJĘ ŻE JESTEM W UPRAGNIONEJ CIĄŻY.zrobiłam 4testy i każdy pozytywny. jak wynik będzie pozytywny to od razu lecieć do gina?
Powrót do góry
Agnkim

PostWysłany: Sob Wrz 20, 2008 9:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie i prosze pomóżcie, bo nie wiem co robic!
Pisałam jakiś czas temu, że nie wiem czy jestem w ciąży. Robiłam dwa razy betę i pierwsza była wyższa niż druga dwa dni później. Postanowiłam że się wstrzymam do terminu kolejnej miesiączki i zrobię ją raz jeszcze. Jednak ostatnio zauważyłam jakieś dziwne plamienia koloru brunatnego. A dziś te plamienie przerodziło się w krwawienie delikatne. Mam bóle podbrzusza i jajników. Nie wiem co mam robic Sad do lekarza nie mam jak iśc bo jest weekend a na pogotowie boje się pójsc bo obawiam się że i tak niczego się tam nie dowiem. Prosze poradźcie co o tym myślec. Co takie plamienie może oznaczac? Czy kts z Was był w podobnej sytuacji? Strasznie się boję.
Powrót do góry
AniaH

PostWysłany: Pon Wrz 22, 2008 11:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Plamienie może być naturalnym objawem ciąży.

Skoro druga jest wyższa od pierwszej, to też bardzo dobrze - w ciąży w odstępie 48 godzinnym przyrost powinien być minimum 66%. Jeśli jest taki, lub większy to bardzo dobry objaw dla ciąży.

Ja w 25-26 dniu cyklu miałam normalne krwawienie, co nie zmianiło faktu, że nadal mam rozpulchnioną macicę, wyniki bety mam jutro, więc ci powiem, co wyszło.
Powrót do góry
Agnkim

PostWysłany: Pon Wrz 22, 2008 3:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tylko że u mnie pierwsza beta była wyższa a druga nieco niższa. Dokładnie to 58,08 - pierwsza, a druga 52,13 mI/Ul.
Powrót do góry
AniaH

PostWysłany: Pon Wrz 22, 2008 4:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To leć do lekarza już teraz - tak nie powinno być.
Powrót do góry
Agnkim

PostWysłany: Pon Wrz 22, 2008 6:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tą betę robiłam w drugim tygodniu września. To było 4 dni po miesiączce. Konsultowałam to z lekarzem że jest malejąca beta, ale powiedziała mi że w tym okresie wynik może być niewiarygodny. Poradziła żeby powtórzyć ją w dniu kiedy powinna pojawić się miesiączka (o ile się nie pojawi). Wtedy jest najbardziej wiarygodny. A do terminu miesiączki pozostało mi jeszcze 9 dni. Jednak te plamienia nie dają mi spokoju. Najpierw jakieś brunatne, potem jednego dnia jakieś z krwią. Wiem że podczas ciąży mogą występować w początkowym okresie takie plamienia ale to raczej w terminie kiedy powinien być okres. Na wizytę jestem umowiona dopiero 30 września, ale nie daje mi to wszystko spokoju. Te 3 pozytywne testy ciążowe, i ta dziwna beta a teraz plamienia. Poradźcie, czy ktoraś miała podobną sytuację? Co mam myśleć w tej sytuacji?
Powrót do góry
AniaH

PostWysłany: Wto Wrz 23, 2008 7:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie stresuj się za bardzo tym krwawieniem.

Ja miałam normalnie intensywne krwawienie przez półtorej doby, potem lekkie plamienie 2-3 dni. A wygląda na to że wszystko jest na dobrej drodze.

No i właśnie - czemu na moim wyniku bety nie pisze ile mam dokładnie hormonu, tylko pisze, że mam powyżej 1,2?!?! Będę się awanturować i prosić o podanie dokładnego poziomu.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Wrz 23, 2008 10:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

AniaH, a robiłaś beta hcg czy hcg?
misia21k7

PostWysłany: Czw Wrz 25, 2008 7:06 pm    Temat postu: Dziewczyny pomóżcie!! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam serdecznie Very Happy Byłam dzisiaj oznaczyć sobie pozom Beta-HCG bo od kilku dni mam straszne mdłości i wyczulony węch tak ze wszystko mi śmierdzi!!Jak jade autem to mnie mdli jak jem to mnie mdli jak siedze to mnie mdli i tak cały dzień:/Odebrała właśnie wyniki i nie moge ich rozszyfrować:/Co wy o tym sądzicie jestem czy nie jestem w ciąży:/Mam nadzieje ze nie bo z moim kręgosłupem kiepsko z powodu 1. cm torbieli uciskającej mi nerwy i boje sie ze nie zniose tej ciąży
Mój wynik to >0.5 mlU/ml
normy:kobiety nie ciężarne <0.5
kobiety ciężarne 4-7 tydz.612-187000
Nier daja mi spokoju te mdłości zapachy i ten wynik a raczej te znaki przy nich:/Niestety nie mogłam zapytać w laboratorium bo jak przyjechałam to było już zamknięte a wynik odebrałam w recepscji a w 2 aptekach babki też sie zastanawiały nad tymi znakami i jedna bakła cos że moge być w 1 lub 2 tygPOMÓZCIE PLIIIISSSSSSSS!!Napiszcie czy według was jestem czy nie!!Acha zapomniałam dopisać ze okres mam dostać za tydzień a test wyszedł mi niejasno(dzisiaj robiłam)i najpierw było wyraźnie widać 1 kreske a po ok 5 min 2 taką strasznie bladziutką:/OStatni okres miałam 4 września a kochałam sie z moim jakiś tydzień dwa temu;(Do lekarza mam iść w poniedziałek ale nie wiem czy nie będzie jeszcze za wcześnie:(
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 46, 47, 48  Następny
Strona 26 z 48