Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
myszunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 18, 2008 11:53 am Temat postu: |
|
|
beta wskoczyła mi na ponad 70 000, ale przez te normy sama nadal nie wiem który to tydzień, a do lekarza na kolejną wizytę idę w sobotę |
|
Powrót do góry |
|
|
|
misia1192
|
Wysłany: Pią Wrz 19, 2008 2:03 pm Temat postu: test |
|
|
witam ja dzisiaj odbieram wynik krwi bete,a raczej mój mąż.MAM WIELKĄ NADZIEJĘ ŻE JESTEM W UPRAGNIONEJ CIĄŻY.zrobiłam 4testy i każdy pozytywny. jak wynik będzie pozytywny to od razu lecieć do gina? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Agnkim
|
Wysłany: Sob Wrz 20, 2008 9:38 pm Temat postu: |
|
|
Witajcie i prosze pomóżcie, bo nie wiem co robic!
Pisałam jakiś czas temu, że nie wiem czy jestem w ciąży. Robiłam dwa razy betę i pierwsza była wyższa niż druga dwa dni później. Postanowiłam że się wstrzymam do terminu kolejnej miesiączki i zrobię ją raz jeszcze. Jednak ostatnio zauważyłam jakieś dziwne plamienia koloru brunatnego. A dziś te plamienie przerodziło się w krwawienie delikatne. Mam bóle podbrzusza i jajników. Nie wiem co mam robic do lekarza nie mam jak iśc bo jest weekend a na pogotowie boje się pójsc bo obawiam się że i tak niczego się tam nie dowiem. Prosze poradźcie co o tym myślec. Co takie plamienie może oznaczac? Czy kts z Was był w podobnej sytuacji? Strasznie się boję. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
AniaH
|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 11:31 am Temat postu: |
|
|
Plamienie może być naturalnym objawem ciąży.
Skoro druga jest wyższa od pierwszej, to też bardzo dobrze - w ciąży w odstępie 48 godzinnym przyrost powinien być minimum 66%. Jeśli jest taki, lub większy to bardzo dobry objaw dla ciąży.
Ja w 25-26 dniu cyklu miałam normalne krwawienie, co nie zmianiło faktu, że nadal mam rozpulchnioną macicę, wyniki bety mam jutro, więc ci powiem, co wyszło. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Agnkim
|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 3:46 pm Temat postu: |
|
|
Tylko że u mnie pierwsza beta była wyższa a druga nieco niższa. Dokładnie to 58,08 - pierwsza, a druga 52,13 mI/Ul. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
AniaH
|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 4:54 pm Temat postu: |
|
|
To leć do lekarza już teraz - tak nie powinno być. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Agnkim
|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 6:32 pm Temat postu: |
|
|
Tą betę robiłam w drugim tygodniu września. To było 4 dni po miesiączce. Konsultowałam to z lekarzem że jest malejąca beta, ale powiedziała mi że w tym okresie wynik może być niewiarygodny. Poradziła żeby powtórzyć ją w dniu kiedy powinna pojawić się miesiączka (o ile się nie pojawi). Wtedy jest najbardziej wiarygodny. A do terminu miesiączki pozostało mi jeszcze 9 dni. Jednak te plamienia nie dają mi spokoju. Najpierw jakieś brunatne, potem jednego dnia jakieś z krwią. Wiem że podczas ciąży mogą występować w początkowym okresie takie plamienia ale to raczej w terminie kiedy powinien być okres. Na wizytę jestem umowiona dopiero 30 września, ale nie daje mi to wszystko spokoju. Te 3 pozytywne testy ciążowe, i ta dziwna beta a teraz plamienia. Poradźcie, czy ktoraś miała podobną sytuację? Co mam myśleć w tej sytuacji? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
AniaH
|
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 7:53 pm Temat postu: |
|
|
Nie stresuj się za bardzo tym krwawieniem.
Ja miałam normalnie intensywne krwawienie przez półtorej doby, potem lekkie plamienie 2-3 dni. A wygląda na to że wszystko jest na dobrej drodze.
No i właśnie - czemu na moim wyniku bety nie pisze ile mam dokładnie hormonu, tylko pisze, że mam powyżej 1,2?!?! Będę się awanturować i prosić o podanie dokładnego poziomu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 10:36 pm Temat postu: |
|
|
AniaH, a robiłaś beta hcg czy hcg? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
misia21k7
|
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 7:06 pm Temat postu: Dziewczyny pomóżcie!! |
|
|
Witam serdecznie Byłam dzisiaj oznaczyć sobie pozom Beta-HCG bo od kilku dni mam straszne mdłości i wyczulony węch tak ze wszystko mi śmierdzi!!Jak jade autem to mnie mdli jak jem to mnie mdli jak siedze to mnie mdli i tak cały dzień:/Odebrała właśnie wyniki i nie moge ich rozszyfrować:/Co wy o tym sądzicie jestem czy nie jestem w ciąży:/Mam nadzieje ze nie bo z moim kręgosłupem kiepsko z powodu 1. cm torbieli uciskającej mi nerwy i boje sie ze nie zniose tej ciąży
Mój wynik to >0.5 mlU/ml
normy:kobiety nie ciężarne <0.5
kobiety ciężarne 4-7 tydz.612-187000
Nier daja mi spokoju te mdłości zapachy i ten wynik a raczej te znaki przy nich:/Niestety nie mogłam zapytać w laboratorium bo jak przyjechałam to było już zamknięte a wynik odebrałam w recepscji a w 2 aptekach babki też sie zastanawiały nad tymi znakami i jedna bakła cos że moge być w 1 lub 2 tygPOMÓZCIE PLIIIISSSSSSSS!!Napiszcie czy według was jestem czy nie!!Acha zapomniałam dopisać ze okres mam dostać za tydzień a test wyszedł mi niejasno(dzisiaj robiłam)i najpierw było wyraźnie widać 1 kreske a po ok 5 min 2 taką strasznie bladziutką:/OStatni okres miałam 4 września a kochałam sie z moim jakiś tydzień dwa temu;(Do lekarza mam iść w poniedziałek ale nie wiem czy nie będzie jeszcze za wcześnie:( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|