Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 46, 47, 48  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Agnkim

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Wrz 10, 2008 5:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam ponownie.
Wczoraj pisałam że miałam opóźniona miesiączkę i pozytywny test sikany. Następnego dnia dostałam miesiączkę (przynajmniej tak to wyglądało). po dwóch dniach kolejny pozytywny test. Dwa dni po okresie trzeci pozytywny test. Byłam i gina i po badaniu stwierdziła że nie wygląda na to żebym była w ciąży. Ale było to zwykłe badanie ginekologiczne. Bez usg. Wczoraj robiłam beta HCG. Wynik to 58,08 mIU/ml. A wartości odniesienia to:
Ciąża: 4-5 tydzień 1500-23000
6-7 tydzień 10500-161000
7-8 tydzien 18000-209000
8-9 tydzien 37500-218000
10-11 tydzień 33700-218700
12-13 tydzień 20300-166100
poniżej <5 brak ciąży.
Jak mam to zinterpretować? Czy faktycznie jestem w ciąży i ewentualnie który to może być tydzień? Tą niby miesiączkę miałam 31.08. Ale teraz juz nie jestem pewna czy napewno to była miesiączka. Używam tamponów więc aż tak widoczne to nie było. Była opóźniona o 10 dni.
Czy ktoś pomoże mi to zinterpretować?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Wrz 10, 2008 10:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

megi78, możesz powtórzyc już w piątek. a jak masz cierpliwośc to poczekaj do poniedziałku

mariola1_24
, coś niedobrze. za mały ten przyrost a nieprawidłowe przyrosty mogą nieść za sobą podejrzenie poronienia lub ciąży pozamacicznej. wybierz się do lekarza

Agnkim, to są normy tego laboratorium? strasznie dziwne. 1500 to już zwykle 6 tydzien a nie 4... ale ja nadal twierdzę, że to ciąża. powtórz bętę
megi78

PostWysłany: Czw Wrz 11, 2008 5:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

emilko mam znowu problem bo dowiedziałam sie od koleżanki ,że ta moja beta to może być działanie pregnylu napisz proszę czy to jest możliwe skoro pregnyl dostałam tydzień przed zrobieniem tej bety ? Czy tak długo działa ten pregnyl czy jego działanie jest ograniczone? odpisz proszę jak najszybciej
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Wrz 11, 2008 5:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

megi78, nie pisałaś wczesniej że brałaś ten lek. pregnyl wpływa na wynik testu ciążowego do 10 dni od podania
kasia_w

PostWysłany: Czw Wrz 11, 2008 8:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich i bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników.
W poniedziałek robiłam betę i wyszło ponad 200. Dzisiaj (czwartek) powtórzyłam badanie i wyszło 0,00! Czy to możliwe, żeby beta tak spadła w ciągu 3 dni i to do zera?
Powrót do góry
Agnkim

PostWysłany: Czw Wrz 11, 2008 8:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie ponownie.
Wiecie co ja już chyba zgłupiałam. Zrobiłam dziś po raz drugi betę i z 58.08 przed dwoma dniami spadła dziś do 52.13 mIU/ml. Czy to możliwe że skoro już spada to tak po mału w ciągu dwóch dni?Dzwoniłam do swojego gina i powiedziała mi że wyniki mogą być niewiarygodne. Poradziła żeby zrobić jeszcze raz betę w dniu spodziewanej miesiączki jeśli się nie pojawi a jeśli się pojawi to zaraz po niej. Ostatnią miesiączkę miałam 31 sierpnia. Czy te wyniki które teraz robiłam rzeczywiście mogą być mało wiarygodne? Czy może powinnam pójść do innego lekarza? Czy jednak zaczekać do terminu kolejnej miesiączki? Ja chyba zwariuję przez tą niepewność! Bardzo bym chciała, aby jednak się okazało, że coś już we mnie rośnie. Tylko te czekanie mnie dobija :(
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Wrz 12, 2008 12:33 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kasia_w, to niemożliwe... może jakiś błąd w laboratorium?

Agnkim
, sama nie wiem, co się dzieje, ale nie powinno spadać
kasia_w

PostWysłany: Pią Wrz 12, 2008 10:12 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

emilka dzisiaj w nocy dostałam @. to chyba znaczy, że mogę się pożegnać z maleństwem Sad myślisz, że w tej sytuacji jest sens powtarzać badanie w innym laboratorium?
Powrót do góry
duszeq2

PostWysłany: Pią Wrz 12, 2008 3:39 pm    Temat postu: Wynik? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Robilam dzis bete. Moj Wynik <0.100 mlU/ml. Pisze tam ze 1 tydzien: 5.8- 71.2. Czyli co, moj negatywny? Nie jestem w ciazy? Prosze o odpowiedz
pOZDRAWIAM
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Wrz 12, 2008 5:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kasia_w, ojej... nie wiem, co tam się u Ciebie w organizmie dzieje, ale jeśli dostałaś miesiączki i beta tak spadła, to myślę, że nie utrzymał się zarodek...

duszeq2, nie ma ciąży
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 46, 47, 48  Następny
Strona 25 z 48