Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 46, 47, 48  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nickUSia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Paź 13, 2008 9:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

emilka napisał:
ciąża 2-3 tydzień jak dla mnie

Niestety to by się nie zgadzało z cyklem, datą stosunku, ani z usg. Niestety dla mnie... okazało się, że ciąża nieprawidłowo się rozwijała (z niewiadomych przyczyn) i obumarła. Czeka mnie zabieg Sad
Może któraś mi coś doradzi? Bo strasznie się boję i zabiegu i tego czy następnym razem się uda Confused
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Paź 13, 2008 9:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przykro mi. łyżeczkowanie podobno nie jest bardzo złe, to jest zabieg rutynowy i jedynie psychicznie może być ciężko. potem przez ok. miesiąc trzeba na siebie uważać, nie brac kąpieli w wannie, nie chodzić na basen, nie używać tamponów... ale nie powinno być problemów. główka do góry
kasia0075

PostWysłany: Nie Paź 19, 2008 2:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, jestem tu nowa,,,mam pytanie owulacje miałam w 13dc---czy do zapłodnienia mogło dojsc w 11dc? miesiączka powinna wystąpic 31.10.kiedy najlepiej isc na bhcg ? ile dni po ewentualnym zapłodnieniu beta coś pokarze??
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Nie Paź 19, 2008 3:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zapłodnienie nie mogło nastapić przed owulacją, bo to jest połączenie się plemnika z komorką jajową a jak jej nie ma, to nie ma takiej możliwości Razz
ale plemniki mogły doczekac te 2 dni do owulacji i mogło wtedy dojść do zapłodnienia. beta będzie już wiarygodna 14 dni od owulacji czyli w 27dc
kasia0075

PostWysłany: Nie Paź 19, 2008 6:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziękuje bardzo za odpowiedz
Powrót do góry
aniascali

PostWysłany: Pon Paź 20, 2008 4:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam jestem tu nowa. Dzisiaj robiłam bhcg wynik wyszedł 395.9. Gdy byłam u lekarza to powiedział mi aby powtórzyła bhcg za tydzień. Chciałabym również wspomniec że miałam we wrzesniu wykonywaną laparoskopię usunięcia ciąży pozamacicznej:(.Czy to możliwe że tak szybko zaszłam w ciąże.
to czekanie mnie dobija
pozdrawiam
Powrót do góry
kassia901

PostWysłany: Pon Paź 20, 2008 6:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej ostatnio kochalam sie z chlopakiem i zsunela nam sie prezerwatywa. byl to 17 dzien cyklu (podobno dni plodne). bylam u ginekologa i dzis mialam pobierana krew (26 dzien cyklu). wynik jest nastepujacy HCG <0.500 mIU/ml. ginekolog powiedzial mi ze ciazy nie ma ale nie daje mi 100% takiej pewnosci. musze powtorzyc badanie za ok 10 dni. czy jest mozliwosc ze jestem w ciazy? prosze o szybka odpowiedz z gory dziekuje...
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Paź 20, 2008 7:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kasia beta hcg sie nie myli.
w ciazy nie jestes Smile
a 17 dc to juz koncowka dni Wink wiec jajeczko mogło dawno umrzec Razz

Powrót do góry
kassia901

PostWysłany: Pon Paź 20, 2008 11:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope dziekuje za odpowiedz... i na 100% to nie ciaza?? Sad

w srode powinnam dostac okres... wiec poczekamy zobaczymy Smile

aha i chcialam dodac ze nie mialam robionych badan bhcg tylko HCG... czy to cos zmienia??

polaczylam. emilka
Powrót do góry
kassia901

PostWysłany: Wto Paź 21, 2008 4:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to znowu ja:) pisze poniewaz dostalam dzisiaj miesiaczke... czy to cos zmienia?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 46, 47, 48  Następny
Strona 29 z 48