Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kasia0075
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 9:12 pm Temat postu: |
|
|
witam ponownie,jak juz pisalam jakis czas temu w 11 dc doszło do stosunku ,,,wg testu owulacyjnego owulacja była w 13 dc,,stosunek był tez w 13 i 15 dc,,,teraz dziwnie pobolewa mnie brzuch,,czy jest sens isc na bete czy jeszcze na to zbyt wczesnie? teraz jest 20 dc...prosze o odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kasia21*
|
Wysłany: Sro Paź 29, 2008 12:46 pm Temat postu: |
|
|
Hej orientuje się ktos ile kosztuję to badanie beta i po ilu dniach od zrobienia badania jest wynik? Ja mam mieć @ jutro albo pojutrze ale temp. mam wysoką i boję się że jestem w ciązy bo kochałam się z chłopakiem w dni płodne. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malutka23
|
Wysłany: Sro Paź 29, 2008 1:04 pm Temat postu: |
|
|
Hej, beta kosztuje roznie, w zaleznosci od miejsca, u nas kosztuje 35 zl. Badanie najlepiej zrobic 14 dni po stosunku. Wynik powinnas miec tego samego dnia lub nastepnego. Powodzenia! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasia0075
|
Wysłany: Sro Paź 29, 2008 1:08 pm Temat postu: |
|
|
BETA kosztuje ok 35zl, ja rano robilam,,popoludniu ide po wynik |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kasia21*
|
Wysłany: Sro Paź 29, 2008 1:23 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki a myślicie że 2 lub 1 dzień przed @ warto go robić? W sumie ta temp. mnie niepokoi a Wy macie przed @ podwyższoną? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasia0075
|
Wysłany: Sro Paź 29, 2008 1:59 pm Temat postu: |
|
|
ja mam 2 dni do @, przytulanko z meżem mialam w dni płodne, |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kasia21*
|
Wysłany: Sro Paź 29, 2008 2:02 pm Temat postu: |
|
|
To tak jak ja:) Napisz popołudniu jaki Ci wynik wyszedł. A o temp. nic nie piszesz masz wyższą? A w ogóle masz jakieś objawy? A pierwszy raz robisz ten test? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasia0075
|
Wysłany: Sro Paź 29, 2008 2:47 pm Temat postu: |
|
|
ja to bazuję na testach owulacyjnych ...temp nie mierzę,,,wg testu owu mialam 16 dni temu,,,ten test robię po raz 2,,,,,za pierwszym razem się nie pomylił i mamy juz córeczkę ma 2 lata |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sarulka27
|
Wysłany: Wto Lis 11, 2008 7:46 pm Temat postu: |
|
|
Witam wszystkie obecne i przyszłe mamusie!Jestem tutaj nowa ale od dawna śledzę wasze wypowiedzi! Mam parę pytań jeśli któraś z was mogła by na nie odpowiedzieć będzie mi bardzo miło!
czy beta hcg robione w16 dc, 4 dni po stosunku i 2 po prawdopodobnym zapłodnieniu może potwierdzic ciążę czy to zbyt wczesnie? Mój wynik 0.1 wyklucza ją na tym etapie.
To chore wiem, ale od dnia ewentualnego zapłodnienia mam objawy ciążowe tzn. potworne mdłości, nabrzmiałe piersi, na ukochaną kawę i papierosy nie mogę patrzeć, wyczulony węch, zapachy prowadzące do wymiotów czy ktoś tak wcześnie je mniał?
ostatnie pytanko czy jeśli dojdzie do zapłodnienia to bolesna co cykl owulacja nie daje żadnych objawów?
Z góry dziękuję za odpowiedż i serdecznie was pozdrawiam!!!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Lis 11, 2008 11:15 pm Temat postu: |
|
|
1. test jest jeszcze nie wiarygodny, nawet beta hcg. jak jestes niecierpliwa to kup sobie na ebayu hurtem testy ciążowe i rób codziennie
2. po zapłodnieniu nie ma objawów ciąży, dopiero po zagnieżdżeniu mogą się pojawić ale dopiero po dniu spodziewanej miesiączki
3. jak dojdzie do zapłodnienia to już jest po owulacji, więc nie wiem o jakiej owulacji mówisz. owulacja jest normalna, potem dochodzi do zaplodnienia, potem do zagnieżdżenia... _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|