Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 46, 47, 48  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
damesa

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 8:12 pm    Temat postu: !!! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam! pomozcie, otrzymałam wyniki beta hcg mój wynik 7,8 mIU/ml, a zakres referencyjny to <2,1. Co to znaczy?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
malutka23

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 8:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jestes w ciazy... Gratuluje Smile
Powrót do góry
damesa

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 8:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie nie wierzee;) @ spóźniała mi się. zrobiłam 3 testy 2 płytkowe i jeden paskowy. Na wszystkich delikatna druga kreska, bardzo niewyrzaźna. Teraz po tygodniu dostałam@. Wydaje mi sie ze jest taki normalny, a tu taki wynik? Czy to mozliwe ze jestem w ciazy? Tak strasznie tego chce!!!!
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 9:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie chcę Cię martwić, ale jak teraz krwawisz to zasuwaj do lekarza. oby to nie było wczesne poronienie!

kurcze, malutka23, Ty chyba tez jesteś, ale jeszcze nie będę zapeszać ;)
malutka23

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 9:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chcialabym Emilko wierzyc, ze masz racje, ale trace nadzieje. Wydaje mi sie, ze beta nie wrozy nic dobrego. A z drugiej strony zaskakujacy jest pozytywny test ciazowy, ktory robilam w poniedzialek. Dzis powtorzylam test ciazowy-negatywny. Nic juz nie rozumiem Crying or Very sad
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 11:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

malutka jak to nie wrozy nic dobrego? Sad .. przeciez on jest wiarygodniejszy od ciazowego Sad nie załamuj sie Smile

ps- ile mineło dni od stosunku? moze ciazowy za wczesnie?

Powrót do góry
Ewa76

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 11:12 pm    Temat postu: Prośba o pomoc w interpretacji Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ostatnia miesiaczka 18 wrzesnia,ale
jestem pewna,że do zapłodnienia doszło 1 października.
Byłam 4 listopada na USG i też lekarz stwierdził,że nie ma zarodka
przy 13mm pęcherzyku.Kazał zrobić betę,zrobiłam 5 listopada i wyszła
28050,dwa dni później 31050,a 3 dni potem 35470.Troche martwi mnie maly przyrost,ale wynik wydaje sie wysoki. W środę byłam na kolejny USG,to konice 6 tc i nadal lekarz nie widzi zarodka, pęcherzyk 18mm. W piatek mam zrobic kolejna bete i we wtorek USG na innym sprzecie,o co poprosiłam. Nie wiem czy nie zwarjuje do tego czasu dlatego jeśli ktoś
coś może poradzić czy pomoże zinterpretować będę wdzięczna.
Powrót do góry
malutka23

PostWysłany: Pią Lis 14, 2008 10:55 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Od stosunku minelo 12 dni. W poniedzialek test byl pozytywny a wczoraj wyszedl negatywny. Wiesz Wind, ja chyba zle odczytalam ta bete. Przesle Ci jak mniej wiecej wyglada wynik na pw
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Lis 14, 2008 1:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

malutka fakt..zle odczytalas Sad wg mnie za wczesnie na ciazowy.. ;/ takie moje zdanie. przykro mi i 3mam kciuki !!! nie poddawaj sie

Powrót do góry
elmirka

PostWysłany: Pią Lis 14, 2008 7:54 pm    Temat postu: dziewczyny pomóżcie... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jestem w 41 dniu cyklu.. normalnie mam tak około 32-35 dni.. staramy sie z mezem o dzidzie .. wiec z nadzieja poszlam na HCG, mimo, ze testy sikane wyszly negatywnie.. no i moj wynik..HCG 6,3 wydajemi sie ze to nie ciaza.......? na wyniku nie mam opisu beta HCG tylko samo HCG..
pierwszy raz robie takie badanie...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 46, 47, 48  Następny
Strona 32 z 48