Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 46, 47, 48  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kasieek06

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Lis 14, 2008 8:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W razie czego pisze, bylam na usg i nie jesem w ciazy ale mam torbiel na jajniku. Lekarz powiedzial ze torbiel spowodowala taki wynik hcg (21,6), jak i rowniez spowodowala poz. testy ciazowe :/
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
annmar

PostWysłany: Wto Lis 25, 2008 10:33 am    Temat postu: Beta hcg...??? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Drogie Panie, mam do Was pytanie... otóż wczoraj robiłam badanie beta hcg - wynik to < 1 ;( Dziś jest mój 24 dzień cyklu, 14 dnia cyklu byłam na usg , miałam
wówczas owulację, był pełny stosunek. Chciałbym się dowiedzieć, czy ten wynik może na 100% wykluczyć ciążę - ( chyba jestem głupia i naiwna, ale w głębi duszy liczę na to, że zrobiłam to badanie za wcześnie jeszcze nie widać ciąży, ale już nie mogłam wytrzymać, tak bardzo chcę dziecko ). Proszę napiszcie, czy może któraś z Was też miała wynik beta hcg nie wskazujący na wczesną ciążę, a jednak okazało się, że będzie mamą. Proszę nie piszcie, że jestem jakaś niedouczona, idiotka itp. Ja po prostu tylko BARDZO CHCę BYć W CIążY. dodam , że cykle mam 31-32 dniowe

aha... po tym jak kochaliśmy się podczass owulki to kilka dni póżniej miałam niesamowite bóle jajników, jak nigdy wcześniej, aż się obudziłam w nocy. Bolały mnie tak intensywnie ok. dwóch dni. Teraz też je czuję, ale mniej. Chyba poświrowałam niepotrzebnie z tym badaniem ,ale już nie mogłam wytrzymać tego czekania do @. Chyba te jajniki mnie tak zmyliły

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi

--- temat przenosze do pokrewnego --- Pituszka
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Lis 25, 2008 11:33 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

annmar beta zrobiona za wcześnie. powtórz badanie w dniu spodziewanej miesiączki :) trzymam kciuki
annmar

PostWysłany: Wto Lis 25, 2008 11:48 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuję emilka Smile bo już prawie straciłam nadzieję..poczekam do terminu @ i powtórzę badanie Smile
Powrót do góry
mazia112

PostWysłany: Czw Lis 27, 2008 8:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam wszystkie dziewczynki. mam pytanko w zeszły ponieniałek robiłam bhcg i miałam 193,3 a w ten czyli tydzień póżniej miałam <0,100 a jeszcze nie mam@ czy przy poronieniu mósi być krwawienie. Miala któraś tak z was?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Lis 27, 2008 11:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przy poronieniu musi być krwawienie... może w laboratorium się pomylili?
mazia112

PostWysłany: Czw Lis 27, 2008 11:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no wlaśnie a ja nie miałam i jeszcze nie mam jestem na dniach@ zobaczymy czy dostane to jest troche dziwne. Już dwa razy poroniłam i bardzo się boje. dziękuje za odp.pozdrawiam
Powrót do góry
agatka11112

PostWysłany: Pią Lis 28, 2008 5:00 pm    Temat postu: BHCG Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zrobilam badania BHCG wyszlo 5
osoby zdrowe (kobiety nie bedace w ciazy ) <5
kobiety ciezarne:
wczesna ciaza 5-25
3-4 tydzien 9-130
5-6 tydzen 850-20800
7-12 tydzien 11500-225000
12-16 tydzien 18300-137000
i nie wiem jak zinterpretowac ten wynik... bo robilam ... 3 testy plytkowe i kazdy wyszedl negatywny ... a stosunek odbyl sie w ciagu dni niepdlodnych wiec nie wiem ...
POMOZCIE

--- temat przenosze do pokrewnego --- Pituszka
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Lis 28, 2008 5:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

agatka11112 w czasie dni niepłodnych nie zajdziesz w ciązę, więc jeśli to ciąża to oznacza, że cykl się przesunął i były to jednak płodne dni Wink może wynik wskazywać na bardzo wczesną ciążę, taką, gdzie stężenie hcg w moczu jest za małe, aby moglo być wykrywane przez testy. powtórz za kilka dni betę
agatka11112

PostWysłany: Pią Lis 28, 2008 7:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

potowrze , moj ginekolog kazal mi jesc teraz przez 5 dni luteiune... bo teraz zamiast miesiaczki pojawily sie tylko plameinia, ale przy badaniu nie bylo wikjeszych zmian nie wiem co to moze oznaczac.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 46, 47, 48  Następny
Strona 33 z 48