Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 46, 47, 48  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
magi

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Sty 06, 2009 10:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

9 dni po stosunku dostałam okres, ale był bardziej skąpy niż zwykle. Trwał 5 dni. Czy mogło tak być ze stresu? Bardzo się przestraszyłam, że mogę zajść w ciążę. Teraz czekam na kolejny okres. Mam niereguralne cykle, nie umiem określić, czy do zbliżenia doszło w płodne dni.

Dodano po 1 minutach:

I to właściwie nawet nie był seks, tylko petting... ale i tak się zamartwiam.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Sty 06, 2009 11:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

gabriela123, testy z moczu na pewno nie wykryją Ci szybciej ciąży niż beta hcg ;] ale 12-13 dni od stosunku, to mogła jeszcze beta na tyle nie wzrosnąć, żeby zostać wykrytą. musisz poczekać jeszcze chociaż do dnia spodziewanej miesiączki

magi, jeżeli dostałaś krwawienia w 9 dni od stosunku, to wątpię, żeby to była ciąża. musiałabyś mieć zaburzenia hormonalne i niedomogę fazy lutealnej cyklu
gosiaw

PostWysłany: Sro Sty 07, 2009 5:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam, czy możliwe żeby test sikany wyszedł pozytywnie, a z krwi negatywnie w tym samym dniu? oba testy zrobiłam 12 dni po stosunku, ok 1 dzień po przewidywanej dacie miesiączki (30dc przy cyklach 28-30dniowych). Test z krwi wyszedł mi 0.10 mIU/ml (wartości referencyjne 0-3: kobiety nieciężarne, 40-4480: 4 tydzień ciąży itd - liczone ponoć od zapłodnienia (tak twierdzi kobieta w lab) ). Test z moczu - zrobiony po pobraniu krwi, pokazał bardzo słabą drugą krechę. Dodam że wystąpiło u mnie krwawienie 3 dni po stosunku, na 9-10 dni przed terminem miesiączki, było nieco słabsze niż normalna miesiączka. Od kilku dni mam objawy ciążowe, ale jestem przed obroną mgr więc może to wpływa na moje odczucia. Będę wdzięczna za jakąś podpowiedź.

Dodano po 4 minutach:

hmmm, gabriela123, teraz dopiero przeczytałam Twojego posta, jesteśmy chyba w podobnej sytuacji... ciekawe co z tego wyniknie... Wink
Powrót do góry
malutka23

PostWysłany: Sro Sty 07, 2009 6:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gosiaw mialam identyczna sytuacje jak Ty. Test wyszedl pozytywnie, a beta negatywnie. W ciazy nie bylam. Mysle, ze Ty tez nie bedziesz, beta daje 100 % pewnosci
Powrót do góry
gabriela123

PostWysłany: Sro Sty 07, 2009 7:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

słuchajcie a kiedy ja ma znowu beta zrobić jak 12/13 po stsounu wyszedł <1
Powrót do góry
magi

PostWysłany: Sro Sty 07, 2009 7:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki za odpowiedzi, emilka. A czy napewno nie zrobiłam tego testu za wcześnie?
Powrót do góry
malutka23

PostWysłany: Sro Sty 07, 2009 8:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gabriela123, Emilka napisala wyraznie, ze w terminie miesiaczki.
Powrót do góry
gabriela123

PostWysłany: Sro Sty 07, 2009 9:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jej rzeczywiście nie zuważyłam, jakaś zmęczona jestem, jutro ostatni dzień cyklu więc jak nie bedzie okresiku to zrobię betę,

dzięki za informcję
Powrót do góry
kasiulek34

PostWysłany: Czw Sty 08, 2009 11:44 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam
Ostatni okres miałam 21 listopada, cykl mam 30-32 dni, ponieważ bardzo się niepokoiłam 5 styczna poszłam do ginekologa, zbadał mnie dopochwowo, i powiedział że ciąży prawdopodobnie z tego nie będzie, że prawy jajnik jest cystyczny i przepisał mi luteinę biorę 4 dzień na razie okresu nie mam.Ginekolog kazał mi przyjść po miesiączce do kontroli bądź w przypadku jej braku 21 stycznia. Ponieważ bardzo się niepokoję zaczęłam szukać po różnych forach i znalazłam właśnie to. Wczoraj mnie pokusiło i zrobiłam bta hcg wyszło 219 pielęgniarka powiedziała w laboratorium że to 4-5tydzień ciąży, zrobiłam kilka testów z apteki z porannego moczu i wszystkie są ujemnie a jet to 50 dzień cyklu więc to chyba nie możliwe żeby testy domowe kłamały, po za tym nie uprawiałam żadnego innego seksu niż z zabezpieczeniem w prezerwatywie i petting. Czy przyczyną podwyższonego wyniku beta hcg może być cystyczny jajnik bądź antybiotyk który biorę na anginę bąż luteina? I czy test domowy może w 50 dniu cyklu dawać wciąż ujemny wynik?
Proszę o szybką odpowiedź, bo chyba oszaleję ze strachu
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Sty 08, 2009 11:59 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

beta hcg raczej sie nie myli a luteina ani antybiotyk na anginę ani cystyczny jajnik nie powinny wpływać na jego wynik. sama nie wiem, ja bym stawiała, że to jednak ciąża.. chociaż jak był seksy wyłącznie w gumce, to dziwne to. może w labo się pomylili?
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 46, 47, 48  Następny
Strona 37 z 48