Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 37, 38, 39 ... 46, 47, 48  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kasiulek34

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Sty 08, 2009 12:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki za szybką odpowiedź, no ale przecież jak by to był nawet 4-5 tydzień ciąży to chyba testy domowe by coś już wykazały czy to jednak za szybko?
W ogóle jeszcze mam jedno pytanie czy jest sens powtórzyć to badanie juz w piątek czy lepiej zaczekać do przyszłego tygodnia ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Sty 08, 2009 1:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zazwyczaj bada się przyrost bety po 48h więc myślę, że spokojnie możesz powtórzyć. testy domowe powinny być wiarygodne, ale różnie z nimi bywa.. tak naprawdę, to beta powinna być wiarygodniejsza
kasiulek34

PostWysłany: Czw Sty 08, 2009 2:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przepraszam że jestem taka namolna, ale nie rozumiem pewnej rzeczy jak to możliwe, że test z krwi wykazuje 4-5 tydzień ciąży, a test płytkowy jest negatywny w 50 dniu cyklu?
Mam w związku z tym obawę czy to nie jest jakaś poważniejsza choroba a nie ciąża ?
No chyba że laboratorium się pomyliło, a wtedy to bym miała strasznego pecha bo od wczoraj czuję się jak bym była w zaświatach z tych nerwów.
Jak jestem w ciąży to pewnie przez petting no bo prezerwatywy zawsze były były całe.
Powrót do góry
po prostu ja

PostWysłany: Czw Sty 08, 2009 3:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cześć

mam pytanie, czy kiedykolwiek ktokowiek słyszał by mimo wyniku testu beta hcg <1 mIU/ml (test wykonany dwukrotnie 6 i 9 tyg po stosunku) mozna byc w ciazy? (okresy byly juz dwa ale dziwnie słabsze i mniej bolesne)

byc moze to niedorzeczne, bo w koncu test z krwi powinien byc najdokładniejszy, ale w koncu w zyciu niczego nie mozna byc pewnym

pozdrawiam
Powrót do góry
malutka23

PostWysłany: Czw Sty 08, 2009 4:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W ciazy nie jestes. Mowi o tym zarowno test beta, jak i dwie miesiaczki.
Pozdrawiam Wink
Powrót do góry
gabriela123

PostWysłany: Czw Sty 08, 2009 5:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,

pisałam, że 6 stycznia beta wyszedło <1, nadziwuenuejsze jest, że dziś czyliw 24 dc dostałam okres, i mtak tylko w ramach upwnienia zrobiłam dwa testy sikane i wyszłmi mi dwie kreski, pwoedzćie co to oznacza bo ja już paranoi dostaję,
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Czw Sty 08, 2009 6:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powtórz betę. I pójdź do ginekologa.
Paulina_21

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 2:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej. Ostatnio robiłam betę, wyszło mi 0.1 mIU/ml, wartości referencyjne [-5]. Chciałam zaznaczyć że w ciąży byłam, ale nastapiło prawdopodobnie poronienie samoistne. Czy ten wynik napewno oznacza że tej ciąży już nie ma?
Powrót do góry
malwina77

PostWysłany: Sro Sty 14, 2009 7:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam! Mam pytanie, robiłam dzisiaj bete wynik- 3225mIu/ml jak myslicie który to tydzień i czy te tygodnie liczy sie od zapłodnienia czy jak? z góry dziekuje za odp!
Powrót do góry
Aniek

PostWysłany: Sro Sty 14, 2009 7:27 pm    Temat postu: pytanie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czy to możliwe abym była w ciąży jeśli badanie krwi Beta-HCG total wyniósł <1,2 mIU/ml a ostatnia miesiączka wystąpiła 17 listopada?
Robiłam dwa testy ciązowe płytkowe, oba z wynikiem negatywnym.
Prosze o odpowiedź...

---edited by karioka---
Temat przyłączam do pokrewnego.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 37, 38, 39 ... 46, 47, 48  Następny
Strona 38 z 48