Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kasiulek34
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sty 08, 2009 12:05 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki za szybką odpowiedź, no ale przecież jak by to był nawet 4-5 tydzień ciąży to chyba testy domowe by coś już wykazały czy to jednak za szybko?
W ogóle jeszcze mam jedno pytanie czy jest sens powtórzyć to badanie juz w piątek czy lepiej zaczekać do przyszłego tygodnia ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Sty 08, 2009 1:40 pm Temat postu: |
|
|
zazwyczaj bada się przyrost bety po 48h więc myślę, że spokojnie możesz powtórzyć. testy domowe powinny być wiarygodne, ale różnie z nimi bywa.. tak naprawdę, to beta powinna być wiarygodniejsza _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasiulek34
|
Wysłany: Czw Sty 08, 2009 2:48 pm Temat postu: |
|
|
Przepraszam że jestem taka namolna, ale nie rozumiem pewnej rzeczy jak to możliwe, że test z krwi wykazuje 4-5 tydzień ciąży, a test płytkowy jest negatywny w 50 dniu cyklu?
Mam w związku z tym obawę czy to nie jest jakaś poważniejsza choroba a nie ciąża ?
No chyba że laboratorium się pomyliło, a wtedy to bym miała strasznego pecha bo od wczoraj czuję się jak bym była w zaświatach z tych nerwów.
Jak jestem w ciąży to pewnie przez petting no bo prezerwatywy zawsze były były całe. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
po prostu ja
|
Wysłany: Czw Sty 08, 2009 3:40 pm Temat postu: |
|
|
cześć
mam pytanie, czy kiedykolwiek ktokowiek słyszał by mimo wyniku testu beta hcg <1 mIU/ml (test wykonany dwukrotnie 6 i 9 tyg po stosunku) mozna byc w ciazy? (okresy byly juz dwa ale dziwnie słabsze i mniej bolesne)
byc moze to niedorzeczne, bo w koncu test z krwi powinien byc najdokładniejszy, ale w koncu w zyciu niczego nie mozna byc pewnym
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malutka23
|
Wysłany: Czw Sty 08, 2009 4:02 pm Temat postu: |
|
|
W ciazy nie jestes. Mowi o tym zarowno test beta, jak i dwie miesiaczki.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gabriela123
|
Wysłany: Czw Sty 08, 2009 5:05 pm Temat postu: |
|
|
Witam,
pisałam, że 6 stycznia beta wyszedło <1, nadziwuenuejsze jest, że dziś czyliw 24 dc dostałam okres, i mtak tylko w ramach upwnienia zrobiłam dwa testy sikane i wyszłmi mi dwie kreski, pwoedzćie co to oznacza bo ja już paranoi dostaję, |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Sty 08, 2009 6:58 pm Temat postu: |
|
|
Powtórz betę. I pójdź do ginekologa. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paulina_21
|
Wysłany: Nie Sty 11, 2009 2:49 pm Temat postu: |
|
|
Hej. Ostatnio robiłam betę, wyszło mi 0.1 mIU/ml, wartości referencyjne [-5]. Chciałam zaznaczyć że w ciąży byłam, ale nastapiło prawdopodobnie poronienie samoistne. Czy ten wynik napewno oznacza że tej ciąży już nie ma? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malwina77
|
Wysłany: Sro Sty 14, 2009 7:20 pm Temat postu: |
|
|
Witam! Mam pytanie, robiłam dzisiaj bete wynik- 3225mIu/ml jak myslicie który to tydzień i czy te tygodnie liczy sie od zapłodnienia czy jak? z góry dziekuje za odp! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aniek
|
Wysłany: Sro Sty 14, 2009 7:27 pm Temat postu: pytanie |
|
|
Czy to możliwe abym była w ciąży jeśli badanie krwi Beta-HCG total wyniósł <1,2 mIU/ml a ostatnia miesiączka wystąpiła 17 listopada?
Robiłam dwa testy ciązowe płytkowe, oba z wynikiem negatywnym.
Prosze o odpowiedź...
---edited by karioka---
Temat przyłączam do pokrewnego. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|