Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 40, 41, 42 ... 46, 47, 48  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 11:41 am    Temat postu: Re: Normy bHCG i HCG Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to szanse na ciążę są. zasugerowałam się tymi słowami:

casia_84 napisał:
progesteron 3,09, hcg 1.83 zrobione w 30 dniu cyklu 5 i 3 dni po stosunku nie daje wiarygodnego wyniku ??

że to były stosunki z 25 i 27dc... a to zmienia dość istotnie postać rzeczy
misia7001

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 4:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanie zrobiłam wczoraj test beta hcg i wyszedł 1,63 czy mogę być w ciąży? okres powinnam dostać 19 i nie mam go jeszcze;/ zrobiłam już 2 tetsy moczowe pierwszy w dniu spodziewanje miesiączki i wczoraj zrobiłam jeszcze jeden moczowy... oba wyszły negatywne ... czy mogę być w ciązy??

a mam jeszcze jedno pytanie wiecie może od czego zależą te w normie bety hcg? że raz wychodzi np 0.0 a raz 1.63

Dodano po 2 minutach:

a i jeszcze nie doszło do stosunku tylko był tzw petting.. proszę was o odpowiedźSad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 4:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie jesteś w ciąży. normy zależą od labo, poza tym zazwyczaj zawsze malutkie poziomy hormonu mogą być we krwi
misia7001

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 4:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziękuję za odpowiedź ale martwi mnie też moja spóźniająca się miesiączka;/
Powrót do góry
fiolka22

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 9:55 pm    Temat postu: ciąża? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, mam pytanie czytałam na innej stronie, że "Ponieważ hCG zaczyna być wydzielane od ok. 1-2 dni po zagnieżdżeniu w macicy, ze względów ekonomicznych nie ma większego sensu wykonywać testów przed 10-12 dniem po jajeczkowaniu.". Więc tak się zastanawima, czy nie za wcześnie zrobiłam to badanie :/ bo według obliczeń dzień badania przypadł właśnie na któryś z dni 10-12 w zależności w jakim dniu doszło do zapłodnienia o ile do niego doszło. Wynik jaki mi wyszedł z badania krwi to 1,0. Może miałyście podobny przypadek? Poczekam chyba juz do miesiączki i nie bede powtarzala badania. Powinnam ją dostać w przyszłym tygodniu. Czytałam też na innym forum, że kobieta z wynikiem hcg 1,2 była w ciąży. Powtórzyła badanie po kilku dniach i okazało się, że zostanie mamą bo hcg znacznie wzrosło. Chyba to jest jakaś szansa. Kurde ale sobie robię nadzieję :) Nadmieniam, że od jakiegoś tygodnia bolą mnie piersi i się troszkę powiększyły. Nie wiem już co myśleć....... bardzo chciala bym byc w ciązy.......
Powrót do góry
KoffanaAgoosia

Otrzymał 5 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 10:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fiolka22 z tego co wiem badania krwi sa o wiele bardziej wiarygodne od testow i dlatego robi sie je jak nerwy nie pozwalaja czekac na test:) wydaje mi sie ze powinno Ci wykazac juz czy jestes w ciazy czy nie no ale moge sie mylic. Wiec wole sie mylic a Tobie pozostaje zyczyc powodzenia
Powrót do góry
kajmanka

PostWysłany: Sob Sty 24, 2009 2:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zrobiłam dzisiaj kolejna bete, wynik 738, 5 dni temu 110, wiec wyglada ze przyrost prawidłowy, prawda?
tylko jak to sie ma, do tygodni ciąży? dzis mam 42 dc, czyli 6 tydzien po OM, wedlug tego mam za niska bete? bo wg norm od ostatniej OM przekroj zaczyna sie od 1000. co o tym myśleć?
Powrót do góry
kasia00

PostWysłany: Nie Sty 25, 2009 7:01 pm    Temat postu: k Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

byłam u ginekologa i kazała zrobic mi badanie bhcg. powiedziała że jeśli wynik będzie ujemny lub zerowy to w ciąży nie jestem. ale jeśli wynik będzie dodatni szybko musze do niej przyjść. tylko ze wszędzie czytam ze w ciaży można być dopiero po uzyskaniu wyniku większego niż 5,0. jak to jest? czy mozliwe ze bedę miała wynik ujemny? a moze ginekolog chciała tylko na mnie 'zarobić' lub mnie nastraszyć?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Nie Sty 25, 2009 7:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kajmanka jesli dzisiaj jest 42 dc a owulacja (czyli zaplodnienie nastepuje ok 14 dnia cyklu) zatem w ciazy jestes ok 4 tydzien a nie 6. Przynajmniej mi si etak wydaje.

PostWysłany: Nie Sty 25, 2009 7:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mala_mi, po owulacji owszem 4 tydzień, natomiast wg ostatniej miesiączki 6 tydzien. Ale popatrzylam na normy dla tyg. po owulacji i dla tych po om. i mieszcze sie w 4 tygodniu po owulacji Smile

Problem tylko w tym, ze mialam juz jedną laparoskopie w celu usuniecia ciązy pozamacicznej, operacja skonczyla sie w zagadkowy sposob, bo ciazy nie znalezli, a ja po 2 dniach poronilam..
Dlatego teraz sie strasznie martwie czy znowu nie jest to samo. Na usg we wtorek nic jeszcze nie bylo widac, wiem ze to moze byc za wczesnie, ale troche plamie i stad moje zdenerwowanie.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 40, 41, 42 ... 46, 47, 48  Następny
Strona 41 z 48