Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Sty 19, 2009 1:29 pm Temat postu: |
|
|
11 tygodni od stosunku? nie ma możliwości, żebyś była w ciaży... a miesiączki nie miałaś przez ten czas? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
alba
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sty 19, 2009 2:22 pm Temat postu: |
|
|
miałam, teoretycznie w terminie juz trzy miesiaczki...moje obawy biora sie jednak stad ze normalnie moje miesiaczki sa bardzo obfite i koszmarnie bolesne (2-3 dni wyjete z zyciorysu), a te trzy ostatnie po ostatnim stosunku (11tyg temu) były skape jak na mnie i nie tak bolesne (wystarczyla tylko nospa i po bolu). naczytalam sie ze bywa tak ze kobiety w ciazy moga miec w okresie spodziewanej miesiaczki krwawienia przypominajace miesiaczke i tak zaczela sie moja paranoja...
nie wiem czy sa mozliwe jakies zaburzeania hormonalne ktore fauszuja wyniki podstawowych markerów(beta HCG, progesteron) siwiadczacych o tym czy kobieta jest wciazy...tzn wyniki mowia ze nie ma ciazy, a tu sie okazuje ze ciaza jest???
dzikie za odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Sty 19, 2009 2:25 pm Temat postu: |
|
|
nie ma takiej możliwości, żebyś była w ciąży a jak nadal nie wierzysz, to idź do ginekologa i zrób usg ;] _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kajmanka
|
Wysłany: Pon Sty 19, 2009 8:35 pm Temat postu: beta i plamienie |
|
|
cześć dziewczyny.
we wtorek zrobiłam test po jednym dniu opoznienia okresu- wynik pozytywny, pozniej po 2 dniach powtorzylam-pozytywny. Akurat w tym czasie bylam na nartach i przez 3 dni zanim sie zorientowalam, nie oszczedzalam sie.. w piatek zaczelam lekko plamic, postanowilismy z mezem wracac do Polski. w sobote bylam na IP, badanie, usg - nic nie widac, z ostatniego dnia okresu wychodzi jakos 5 tydzien, po owulacji 3. Zrobili mi bete - 64,9mlU/ml. Dzisiaj bylam ponownie zrobic bete - wynik ładnie skoczyl, bo wynosi 110,5mlU/ml. Lekarz powiedzial, ze mam pojsc za tydzien do swojego ginekologa, bo narazie nie ma sensu robic usg. Diagnoza taka, ze ciąża na 98% prawidlowa.. Jednak cp nie mozna wykluczyc. Plamienia dalej sie utrzymuja, a ja siedze na necie i wczytuje sie w rozne historie i przez to sie martwie.. Na podtrzymanie nic nie dostałam z tego wzgledu, ze moze to wlasnie byc cp, o ktora juz 5 lat temu mialam podejrzenie - jednak sprawa nie do konca wyjasniona, bo przy laparoskopii nie nie znalezli, a po 2 dniach poroniłam..
co o tym wszystkim myslec?? Czy jest sens pojsc juz w czwartek do swojego gina? czy beta faktycznie dobrze przyrasta? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pon Sty 19, 2009 9:29 pm Temat postu: |
|
|
Ja bym poszła do gina. Przecież to nie zaszkodzi _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
casia_84
|
Wysłany: Wto Sty 20, 2009 1:13 pm Temat postu: Normy bHCG i HCG |
|
|
progesteron 3,09, hcg 1.83 zrobione w 30 dniu cyklu 5 i 3 dni po stosunku nie daje wiarygodnego wyniku ?? w miedzy czasie zamiast okresu tylko plamienie( w 23, 24, 25 dniu cyklu podczas brania luteiny) i to bardzo ubogie Jaka jest przyczyna proszę o pomoc nie mam okresu piersi mnie bolą czy to symptomy nadchodzącego okresu ????? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Sty 20, 2009 2:43 pm Temat postu: |
|
|
1. jezeli kochałaś się w 25dc i 28dc, to wątpię, żeby te stosunki mogły zakończyć się ciążą bo były to raczej dni niepłodne
2. beta za wczesnie zrobiona, aby mogła być wiarygodna
3. progesteron trochę niski jak na drugą fazę ciąży, ale pewnie z powodu niedomogi fazy lutealnej bierzesz luteinę, czy na coś innego? plamienia mogą być wlaśnie tym spowodowane _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
casia_84
|
Wysłany: Wto Sty 20, 2009 11:36 pm Temat postu: |
|
|
biorę luteinę od 16 do 25 dnia cyklu 2x dziennie pod język bez luteiny nie miałabym okresu już tak dwa lata tak mi się zrobiło jak odstawiłam tabletki.
Zawsze okres miałam od 8 dnia brania Luteiny a teraz miałam tylko plamienie i to takie skąpe.
To jak mam teraz obliczyć dni płodne skoro nie miałam okresu ostatni był 21- 25 grudnia.
Dodano po 47 sekundach:
a ja tak bardo chciałabym mieć dzidziusia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Sty 21, 2009 1:10 am Temat postu: |
|
|
a wcześniej nie współżyłaś? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
casia_84
|
Wysłany: Sro Sty 21, 2009 8:34 am Temat postu: |
|
|
Współżyłam 12 i 14 dnia cyklu |