Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 7:18 pm Temat postu: |
|
|
jesteś w ciąży _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
barka_warka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Maj 31, 2008 3:11 pm Temat postu: |
|
|
ale czy to jest możliwe abym nie miała żadnych objawów, typu nudności, wymioty?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Maj 31, 2008 3:16 pm Temat postu: |
|
|
jak najbardziej jest to możliwe. nie każda kobieta ma od razu nudności. czasem są bardzo słabe, czasem pojawiają się trochę później a czasem wcale. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martapy
|
Wysłany: Sob Maj 31, 2008 5:03 pm Temat postu: |
|
|
mam pytanie odnośnie tych norm hcg. badanie robiłam w 33 dniu od@. wyszło mi 1,95. wydawało mi się, że mieszcze się w normie. a pielegniarka uswiadomiła mnie, ze to juz ciąża. Co o tym myslicie? po co sa normy (0-2,7)? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Maj 31, 2008 5:38 pm Temat postu: |
|
|
bo to jest tak, że po ok. 2 dniach od implantacji zaczyna się pojawiać wykrywalne stężenie hcg ponad 1 mIU/ml. ale ponieważ bardzo często, czasami nawet w połowie przypadków dochodzi do takich mikroporonień, to dopiero wynik powyżej 5 mIU/ml oznacza ciążę. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martapy
|
Wysłany: Sob Maj 31, 2008 6:08 pm Temat postu: |
|
|
czyli mogę sądzić, ze jestem w ciąży. to jest trochę dla mnie niezrozumiałe. bo ostatni stosunek miałam 3 maja a badanie robiłam 27 maja ( ostatnia miesiączka 26 kwietnia) to wg moich obliczeń ( mogą być oczywiście błedne) to stęzenie hormonu powinno byc owiele wieksze przy ewentualnej ciąży.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Maj 31, 2008 7:53 pm Temat postu: |
|
|
ja bym przy takim wyniku przyjmowała, że w ciąży nie jestem. dopiero od poziomu hcg 5.
a co do Twoich wyliczeń, to rzeczywiście trochę malo możliwe. tak teoretyzując: stosunek 3 maja, plemniki sobie powiedzmy czekają 3 dni do owulacji, zapładniają komórkę, do zagnieżdżenia dochodzi różnie od 6-12 dni od owulacji. przyjmijmy dłuższą wersję - 10 dni. po ok. 2óch dniach wzrasta hcg. łącznie ok. 15 dni, czyli 27maj to by była ciąża ok. 12stodniowa. wg mnie to w ciąży nie jesteś... _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ewa***
|
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 7:17 pm Temat postu: Watpliwości z beta HCG |
|
|
Mam do Was prośbę.
Cykl zaczal sie u mnie 6 maja, 20-21 maja mialam owulacje i wtedy prawdopodobnie doszlo do zaplodnienia
Zrobiłam badanie beta HCG w dniu 3 czerwca, czyli 2 tygodnie od owulacji i wynik jest 7,81 U/l
normy, ktore sa zalaczone do wynikow sa nastepujace:
poza ciążą: do 5,3
3 tydzień ciąży: 5,8 - 71,2
4 tydzień ciąży 9,5 - 750
itd.
Tylko zastanawiam się czy tygodnie ciąży liczy się od dnia zapłodnienia czy też od pierwszego dnia okresu?
Czy jest szansa, że jestem w ciąży? Dodam, że mam inne objawy - obolałe i nabrzmiałe piersi + senność.
Trapi mnie tylko to HCG, nie bardzo też wiem po jakim czasie je powtórzyć żeby sprawdzić czy wzrasta prawidłowo?
Będę wdzięczna za Waszą pomoc.
Pozdrawiam
---edited by Wind_Of_Hope---
Prosze pisac w specjalnym dziale! temat przenosze w odp. miejsce |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 8:37 pm Temat postu: Re: Watpliwości z beta HCG |
|
|
Ewa*** napisał: | czy tygodnie ciąży liczy się od dnia zapłodnienia czy też od pierwszego dnia okresu? |
najczęściej od dnia zagnieżdżenia (ale nie zapłodnienia)
moim zdaniem jest duża szansa, że jestes w ciąży
żeby sprawdzić, czy wzrasta prawidłowo robi się betę co 2-3 dni, ale w Twoim przypadku chyba lepiej, jakbyś zrobiła za tydzień _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ewa***
|
Wysłany: Czw Cze 05, 2008 8:46 am Temat postu: |
|
|
Dziękuję Ci za odpowiedź Emilko.
Odliczam z niecierpliwością dni do kolejnego badania i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Jestem niestety po dwóch niewyjaśnionych do dzisiaj poronieniach i boję się, żeby sytuacja się nie powtórzyła.
Tak jak mi radzisz powtórzę badanie po tygodniu czasu.
Czytałam tutaj na forum, żeby nie przestawać badać temperatury po zajściu w ciążę, że jej spadek również może nam pokazać, że zaczyna dziać się coś złego z ciążą? Jak narazie moja utrzymuje się na poziomie 37,1 - 37,4. Czy jej spadek faktycznie oznacza coś złego, a jeśli tak to ile musiałaby spaść żebym miała powody do zmartwienia? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|