Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 46, 47, 48  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
shadi

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Cze 05, 2008 7:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie dziewczyny....
widze tu tyle cennych porad, mam nadzieje ze i mi pomozecie.

Czy jesli zrobilam test bhcg z krwi po 13 dniach od stosunku (wynik ponizej 1 - czyli negatywny) to czy moge byc pewna wyniku? W laboratorium powiedziano mi iz maja tam najlepszy sprzet i badanie wykrywa ciaze juz po tygodniu od owulacji. Wiec jesli owulacje mialabym kilka dni po stosunku to i tak juz by wykrylo?? Na wyniku sa tez podane norny bhcg, i dla 3 tygodnia od ostatniej miesaczki (a w tej fazie teraz jestem) przy ciazy jest 5-50 a u mnie wynik ponizej 1.
Tego samego dnia dostalam miesiaczke ale wystapila 4 dni wczesniej... mniemam ze ciazy brak ale prosze o potwierdzenie...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Cze 05, 2008 9:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przepraszam, że dopiero teraz odpisuję, ale miałam takie 2 dni, że zupełnie nie miałam czasu odpowiadać na forum :/

Ewo***, co do tempki, to jeżeli spadnie do takiego poziomu jak przed ciążą miałas w czasie pierwszej fazy cyklu, to może być niepokojace i trzeba wtedy do lekarza. a jeżeli nie mierzyłaś wcześniej, to tak 0,3 - 0,4 stopnie, ale trzeba mierzyć zawsze o tej samej porze, po przebudzeniu, w jednym miejscu).

shadi
, myślę, że test był już wiarygodny i nie jestes w ciąży
shadi

PostWysłany: Czw Cze 05, 2008 10:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki Emilka za szybka odpowiedz...
slyszalam ze po kilku dnia beta hcg z krwi daje juz wiarygodny wynik... mam nadzieje ze tez tak jest u mnie...:/
Powrót do góry
zuzka09

PostWysłany: Pią Cze 06, 2008 6:11 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czesc:)

Mam pytanko. Czy jezeli @ miałam 6.05 to czy jesli zrobie test beta hcg 09.06 to powinien cos juz wykazac jezeli jestem w ciazy? Dodam jednak ze @ mam dosc nieregularne i nie wiem kiedy moglo dojsc do zaplodnienia (starlismy sie jednak z mezem tego nie przeoczyć)
Aha dzis test domowy wyszedł negatywny
Co myslicie...
Powrót do góry
Ewa***

PostWysłany: Pią Cze 06, 2008 9:09 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zuzka tak się akurat składa, że ost @ miałam tego samego dnia co Ty.
Test HCG robiłam 3.06 i wykazał powyżej granicy - a dokładnie 7,81 - czyli wygląda na wczesną ciążę.
Myślę, że jeśli zrobisz test teraz powinien coś wykazać.
Pozdrawiam Wink
Powrót do góry
zuzka09

PostWysłany: Pią Cze 06, 2008 9:24 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tyle, że ja ma bardzo nieregularne @ czasem co 35-37 zrobilam rano test i niestety jedna kreska
wiesz... kolejny test kolejne rozczarowanie
Powrót do góry
Ewa***

PostWysłany: Pią Cze 06, 2008 10:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale skoro masz tak długie okresy (bo ja z kolei 28-30 dni) to i owulacje miałaś póżniej, a w związku z tym ewentualne zapłodnienie również byłby później.
Jeśli masz podejrzenie, że możesz byc w ciąży na Twoim miejscu zrobiłabym test z krwi.

Pozdrawiam, głowa do góry
Powrót do góry
zuzka09

PostWysłany: Pią Cze 06, 2008 10:17 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki za słowa otuchy Wink weekend jakoś przetrzymam a w poiedzialek skoczę na badanie, kurcze mialam sobie dać na luz... kiedy już tak bardzo chcę bobasa!! Laughing

Czy wyniki są tego samego dnia czy trzeba czekać dłużej??
Powrót do góry
Ewa***

PostWysłany: Pią Cze 06, 2008 10:20 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Doskonale Cię rozumiem. My też od dłuższego czasu staramy się o dziecko.. mam nadzieję, że tym razem skutecznie Wink

W moje klinice wynik jest następnego dnia rano.

Trzymam kciuki, daj znać jak wynik
Powrót do góry
zuzka09

PostWysłany: Pią Cze 06, 2008 10:28 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Napewno dam znać jak tylko odbiorę wyniki, trzymaj za mnie kciuki!! Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 46, 47, 48  Następny
Strona 9 z 48