Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Mar 27, 2009 11:26 am Temat postu: |
|
|
to było 'ot tak' bez przyczyny? jeżeli się będzie powtarzalo, to przejdź się do lekarza, bo może nadżerka się robi _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mejd
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 5:52 pm Temat postu: |
|
|
tak, tylko w zasadzie rano i to bardzo niewiele.. było widać tylko na papierze toaletowym..
zobaczymy, krwawienie powinnam mieć juz za dwa dni i zobaczę czy wszystko będzie okej..
Btw, generalnie tabletki okej.. ale mam wrazenie że troszke przytyła, powiększyły mi sie piersi [ehh!!] i miewam humory.. może tzreba będzie pomyslec nad zmianą po trzecim opakowaniu...? sama nie wiem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
costa23
Wysłał podziekowań: 9 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 3:37 pm Temat postu: |
|
|
mam pytanko:
jeśli wzięłam 2 opakowania tabletek, zrobiłam miesiąc przerwy w braniu (nieważne dlaczego ) I teraz od 1dc zaczęłam brać kolejne opakowanie i jestem przy 4 tabletce mogę już kochać się do końca bez ryzyka zajścia? Ponoć do 7 tabletki z pierwszego opakowania należy się dodatkowo zabezpieczać. Jak to jest? _________________ powrót..na jak długo??where is sens??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ines82
|
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 9:47 pm Temat postu: |
|
|
Wczoraj dostałam od lekarzw właśnie te tabletki, ale nie chodziło mi tak naprawdę o antykoncepcje ale o bolące miesiączki lekarka wczoraj po zbadaniu USG stwierdziła że wcale się nie dziwi że mnie tak mocno boli brzuch bo mam strasznie dużo nabłonka który się musi złuszczyć a przy tym wystepuja skurcze które tak bolą, więc stąd moje pytanie czy na ból spowodowany takimi skurczami pomoga tabletki antykoncepcyjne?
Jeśli chodzi u mnie o regularność miesiączek to jest jak w zegarku, dlatego nei wiem czy zaczynać brac te tabletki czy może poszukać skuteczniejszych leków przeciwbólowych, choć szczerze to przetestowałam ich dziesiątki i każde przestały działać po dwóch miesiącach a dodatkowo czułam się po nich fatalnie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 1:31 am Temat postu: |
|
|
Tabletki zmniejszają grubość błony śluzowej jamy macicy stąd ich wpływ na zmniejszenie bóli miesiączkowych.
A próbowałaś może stosować ketonal albo profenid? _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Miluska
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Nie Cze 07, 2009 6:11 pm Temat postu: :( |
|
|
Hej dziewczyny. Mam dylemat.
Zaczełam stosować tebletki novynett jestem w pierwszym opakowaniu z tym że pierwszą tabletke wziełam w 5 dniu okresu, współżyłam z chłopakiem co prawda był to stosunek przerywany w 12 dniu brania tabletek.
I teraz boje się że jestem w ciąży bo gdzieś na innym forum przeczytałam że pierwsze opakowanie w przypadku gdy się nie bierze z pierwszym dniem okresu nie działa, na ulotce przeczytałam że pierwsze 14 dni trzeba z zabezpieczeniem a lekarz jak pytałam powiedział ze tabletki działają normalnie....
Co Wy o tym myślicie ? może któraś z Was była już w takiej sytuacji...??
-----edit by nowicjuszka-----
Przyłączyłam do pokrewnego tematu.Zmieniłam nieco treść
Skoro wiesz że nie ten temat, to po co w nim piszesz?Tak trudno poszukać odpowiedniego?Dostajesz ostrzeżenie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Cze 07, 2009 9:45 pm Temat postu: |
|
|
No należałoby się zabezpieczać dodatkowo.
Jeśli nie skończył w Tobie to nie powinnaś zajść, bo niby jak?Bez plemników? _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
magdaa863
|
Wysłany: Pią Cze 19, 2009 12:23 pm Temat postu: pytanie??? pilne!! |
|
|
chciałam się spytać, jeśli po 3 miesięcznej przerwie zaczęłam brać tabletki novynette 7 dnia cyklu, to czy po zjedzeniu 12 jestem już zabezpieczona? bo robiłam to z chłopakiem i zdążył wyciągnąć w ostatniej chwili, boję się o tą kroplą która jest zawsze przed wytryskiem?
-----edit by nowicjuszka-----
Nie zakładaj nowego tematu jeśli istnieje pokrewny.
Przeczytaj regulamin.
Przyłączyłam do pokrewnego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pią Cze 19, 2009 12:39 pm Temat postu: |
|
|
Zależy jak pisze na ulotce, zwykle albo pisze ze od 1 dnia jest sie zabezpieczonnym, albo po 7 dniach tak czy siak wydaje sie ze mozesz spac spokojnie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Cze 19, 2009 1:39 pm Temat postu: |
|
|
Powinno być wszystko ok. Ale następnym razem bierz od 1 dc...Nie bez powodu jest napisane żeby 1 tabletke wziąć 1 dc.... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|