Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 6:32 pm Temat postu: |
|
|
wszystko jedno, jak Ci wygodnie, bo wszystkie tabletki mają taki sam skład _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anulkaqazwsx
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 8:50 pm Temat postu: |
|
|
dziekuje emilko.......bardzo mi pomogłaś |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nulka
|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 2:58 pm Temat postu: |
|
|
witam, mam kilka pytań dotyczących novynette: lekarz przepisał mi te tabletki bez badań, po prostu dlatego, że miałam bardzo bolesne miesiączki, bóle ustały praktycznie całkowicie i pojawia się moje pytanie czy dobrze mam dobrane tabletki? planujemy z moim chłopakiem rozpocząć współżycie czy jeśli będę barć systematycznie tabletki o tej samej porze to jestem zabezpieczona i nie zajdę w ciążę? do tego zażywam sylfasalazin EN 500 mg w dawce 2 tabletki rano, 2 wieczorem, czy mogą one zmiejszyć skuteczność przyjmowanych tabletek? obawiam się gdyż nie chcę zajść w ciążę... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 3:55 pm Temat postu: |
|
|
jeżeli nie masz skutków ubocznych to są dobrze dobrane ;] jakbyś miała skutki uboczne, to byłyby źle dobrane ale skuteczność i tak i tak byłaby pełna. co do tego leku, to możesz napisać na co bierzesz? bo to ma znaczenie _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nulka
|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 4:02 pm Temat postu: |
|
|
jeśli chodzi o skutki uboczne to w sumie powiększyły mi się piersi, poza tym nic innego nie zauważyłam. A lek ten biorę na problemy ze stawami a dokładnie z kolanami. dodam, że będę go brac jeszcze przez jakieś pół miesiąca |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 5:15 pm Temat postu: |
|
|
to spokojnie możesz go brać. bardziej chodziło mi o jakieś zaburzenia jelitowe, zapalenie jelit itd, bo wtedy to schorzenie może mieć wpływ na wchłanianie. a skoro na stawy, to no problemo. zabezpieczenie jest pełne _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nulka
|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 8:20 pm Temat postu: |
|
|
dziękuję Ci bardzo właśnie obawiałam się czy przy tych lekach zabezpieczenie jest pełne. Jeszcze raz dziękuję jak jeszcze będę mieć jakieś pytania to napisze na pewno, super forum |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mejd
|
Wysłany: Czw Mar 26, 2009 9:49 am Temat postu: |
|
|
Mam takie pytanie, czy jest to normalne kiedy pod koniec opakowania pojawia się małe krwawienie? Mam 6 tabletek do końca drugiego opakowania i zauważyłam dziś krew.. typową krew, nie jakieś brudzenie czy cos.. i aż mnie to zastanowiło czy wszystko jest w porządku.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Mar 26, 2009 12:33 pm Temat postu: |
|
|
przy którym opakowaniu jesteś? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mejd
|
Wysłany: Pią Mar 27, 2009 9:18 am Temat postu: |
|
|
tak jak napisałam, przy drugim
ale nie wiem o co chodzi..bo już się nic nie dzieje.. i to tylko tak chwilowo chyba o.O |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|