Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Novynett - zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 26, 27, 28  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mala900

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Lip 22, 2009 8:52 pm    Temat postu: tabletki antykoncepcyjne a zgaga Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam
Mam problem... a więc tak: od 1,5 roku biorę tabletki anty. przez pierwsze 9 miesięcy cilest ale zmieniłam ze względu na silne bóle piersi teraz od jakiś 8 miesięcy biorę novynet. wcześniej nie miałam nigdy takich problemów ale teraz od jakiś 5 dni po każdym posiłku mam bóle żołądka wydaje mi się że to zgaga. I zaczęłam czytać o niej co nieco i doczytałam się tego ze zgaga często występuje w czasie ciązy. I właśnie tego się boję.... Ostatni okres mialam normalnie, tabletki biorę regularnie, i przez cały czas jak biorę tabletki praktycznie nigdy nie zdażyło sie zeby chlopak skonczyl we mnie. wiem ze to bez znaczenia bo przed wytryskiem też wydostają sie plemniki ale... kurcze czy na prawde mam tego pecha i właśnie ja jestem ta jedna na milion ktora zaszla w ciaze biorac tabletki i tak uważając...? za dwa dni i tak ide do ginekologa na badanie co pół roku i mam nadzieje ze nic nie wykaże.... czy ta zgaga to cos powaznego? ciąza ? tabletki czy jaki inny problem?

Przyłaczyłam do pokrewnego / nowicjuszka
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sro Lip 22, 2009 10:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niekoniecznie ciąża. Być może nadkwasowość, zapalenie błony śluzowej żołądka lub zwykłe jej podrażnienie.

Ciążę można spokojnie wykluczyć Smile Kup w aptece ranigast powinien doraźnie pomóc. Jeśli dolegliwości nie ustąpią idź do lekarza w celu przeprowadzenia badań.
mala900

PostWysłany: Sro Lip 22, 2009 10:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zapomniałam dodać że kilka dni temu byłam przeziębiona może to przez to... no i jeszcze wyniki ze studiów... czy sie dostałam:) ogólnie stres... ale Twój wpis troche mnie uspokoiłSmile raz na jakis czas mam takie schizy:D
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Sro Lip 22, 2009 10:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To ja stawiam na stres Smile Ciążę naprawdę można wykluczyć Smile
kasiulekkk

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Wto Lip 28, 2009 10:17 pm    Temat postu: Novynette - jak to jest ? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam :) dzis dostalam recepte na novynette. sa to moje pierwsze tabletki i chcialam zapytac czy ktoras z wam tez je bierze? co mozecie o nich powiedziec? i jeszcze jedno : czy gdy biore tabletki potrzebna jest rowniez prezerwatywa? ja uwazam ze nie ale chlopak sie upiera i chce miec pewnosc..
pozdrawiam :)

Przeniosłam do pokrewnego / nowicjuszka
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Lip 29, 2009 11:25 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

po to się bierze tabletki, żeby nie musieć używać gumek Wink
kasiulekkk

PostWysłany: Sro Lip 29, 2009 5:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja o tym wiem ale chlopaka ciezko przekonac.. ;P
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Sro Lip 29, 2009 5:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To kup globulki...Np. Patentex oval N...Będzie spokojniejszy...I przekona się o ile fajniej jest bez gumki Wink
kasiulekkk

PostWysłany: Czw Lip 30, 2009 10:50 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki :) mysle ze to go moze uspokoi :)

a slyszalam tez ze te globulki strasznie sie pienią i to moze powodowac jakis dyskomfort..
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Czw Lip 30, 2009 1:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja bym powiedziała że to raczej pomaga...Jest większy "poślizg" wtedy...

Na samym początku jak ona się rozpuszcza to może być pewien dyskomfort.Ale później jest wszystko ok Smile
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 26, 27, 28  Następny
Strona 14 z 28