Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Novynett - zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 26, 27, 28  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wi$ienka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Sie 12, 2009 5:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam pyt,bo instrukcja na ulotce jest dosc skomplikowana(Nouynette), a dopiero zaczynam brac tabletki ...
*jak wystąpilo lekkie krwawienie np.w ponidzialek a mocniejsze we wtorek to kiedy mam wziasc ta pierwsza tabletke(dopiero zaczynam pierwsze opakowanie) i o ktorej godz.najlepiej brac tabletki? czytała ze w porannych albo wieczornych godz,prawda to?
*i nie rozumiem tego z 7 dniowa przerwa?powiedzmy, ze cykl moj trwa 24 dni,to tabletki koncze brac 21 dnia i za 3 dni okres planowo powinnam dostac? wtedy po 21 dniach brania tabletek robie 7 dniowa przerwe i w tym samym czasie dostaje okres. Wiec nastpene opakowanie biore po 7 dniach a nie tak jak pierwsze w dniu pierwszego krwawienia?
*biorac tabletki nie ma dni płodnych i niepłodnych?
*i najwazniejsze=D czy od razu moge współzyc w pierwsze dni brania tabletek, bez dodatkowo zabezpieczenie skoro to pierwsze opakowanie? (bo w te 7 dni przerwy rozumiem, ze tabletki działa=) )
*ostatnie pyt.mam odnosnie slonca, czy biorac tabletki mozna sie opalac?czy moga byc jakies skutki uboczne?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sro Sie 12, 2009 6:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bierzesz pierwszego dnia krwawienia. Czyli w tym lekkim.
Najwygodniej brać wieczorem ok 19-20.

Przerwa jest po to, żeby wystąpiło krwawienie z odstawienia. A bierzesz dopiero po 7 dniach, bo przyjmowanie tabletek ma przypominać naturalny cykl...

Bierzesz tabletki, nie masz dni płodnych / niepłodnych

Możesz od razu kochać się bez zabezpieczenia, jeśli pierwszą tabletkę przyjmiesz w 1 dniu krwawienia.

Masz napisane w ulotce, że mogą powstać plamy...
wi$ienka

PostWysłany: Sro Sie 12, 2009 7:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czyli bierze sie te tabletki tak naokrąglo, 21 dni brania->7 dni przerwy ->okres->i po 7 dniach znowu 21 tabletek, nawet jesli okres trwa dalej...
Dziekuje, bardzo zwięzle i konkretne odp.=)
W ogole świetne jest te forum=)
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Sro Sie 12, 2009 11:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak jest Smile

Dodano po 1 minutach:

Tak jest Smile po 7 dniach bierzesz pierwszą tabletkę z kolejnego opakowania nawet jeśli krwawienie z odstawienia jeszcze trwa Smile
wi$ienka

PostWysłany: Wto Sie 18, 2009 9:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam jeszcze pyt.jesli dzis wzielam pierwsza tabletke(ierwsza w życiu Smile ) to od ktorego dnia brania jestem 100 % zabezpieczona? i czy nie ma jakis dni w ktorych jest wieksze prawdopodobieństwo zajscia w ciaze?(tzn.chodzi o dni owulacji?)
czy wszystkie dni sa takie same pod tym wzgledem?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Wto Sie 18, 2009 10:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli wzięłaś ją pierwszego dnia cyklu to jesteś zabezpieczona od razu Smile
wi$ienka

PostWysłany: Nie Sie 23, 2009 11:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiec jak kochałam sie wczoraj(czyli 5 dnia brania talbetek- koncowka okresu) to wszystko bylo w porzadku? 100% zabezpieczenie?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Nie Sie 23, 2009 2:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak.
jadzka1

PostWysłany: Pon Sie 24, 2009 11:59 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam znow :) dzis koncze pierwsze op. tabsow ale przez caly czas ich brania nie mialam praktycznie zadnych skutkow ubocznych, no moze poza tym, ze czasem czulam bole macicy jak przy okresie, ale tak to nic wiecej. czy to znaczy ze moj organizm nie reaguje na tabletki albo ze sa za slabe?
Powrót do góry
nulka

PostWysłany: Pon Sie 24, 2009 7:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie... to znaczy, że wszystko jest w porządku. Mój organizm też nie reagował wcale na te tabletki tzn nie miałam skutków ubocznych... po jakimś czasie powiększył mi się tylko biust Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 26, 27, 28  Następny
Strona 16 z 28