Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 9:55 am Temat postu: |
|
|
już jesteś w pelni zabezpieczona _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
katharina22
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Paź 06, 2009 2:20 pm Temat postu: długi okres |
|
|
Witam wszystkich, mam pytanie. Ponad rok przyjmowalam tabletki Novynette. Odstwiłam je w czerwcu, poniewaz w lipcu mialam laparoskopie ginekologiczna. Teraz minelo juz kilka miesiecy od zabiegu, wiec lekarz pozwolił mi wrocic do tabletek, rozpoczelam nowe opakowanie Novynette. Jestem dzis przy 19 tabletce, jednoczesnie mam 19 dzien okresu, jest to takie male plamienie,ale nie widac konca. Czy ktoras z Was miala cos podobnego?
Przeniosłam do pokrewnego / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Wto Paź 06, 2009 3:34 pm Temat postu: |
|
|
W ulotce nawet pisze ze przy pierwszych zwykle trzech opakowaniach mozliwe sa plamienia. MOga one trwac caly cykl...
Wg mnie jest to calkowicie normalny "skutek uboczny" przyjmowania tabletek _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
katharina22
|
Wysłany: Sro Paź 07, 2009 12:02 am Temat postu: |
|
|
Masz rację, w ulotce jest informacja. Zawsze miałam idealnie równe i regularne okresy. A jak zaczynalam pierwszy raz brac tabletki to nic podobnego mi się nie działo. Dlatego się zaniepokoiłam i zastanawiam czy wybrać się do lekarza |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Paź 07, 2009 9:00 am Temat postu: |
|
|
Do lekarza zawsze możesz się wybrać gdy coś Cie niepokoi
Zbada Cie, ewentualnie zleci badania i rozwieje wątpliwosci _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ewcia238
|
Wysłany: Wto Paź 13, 2009 6:42 pm Temat postu: ukruszona tabletka!!!!!Novynette |
|
|
Witam biore tabletki novynette pierwsze opakowanie w zyciu, jestem w teraz w 7-dmym dniu 7-dniowej przerwy, w trzecim dniu przerwy kochała sie z mężem bez zabezpieczenia finał w srodku..... najgorsze to to iz jakis tydzień temu troche odpadło mi tabletki , minimalnie ale zawsze coś:: tabletki biore zawsze o 10 rano.. Od poczatku brania tabletek mam plamienia dopiero jak zaczełam przerwe to jeden dzień plamień niebyło a na drugi dzień jeszcze wieksze plamienie:i trwało tylko 1,5 dnia bo ptem sie kochaliśmy i plamienie znikneło:(( Jak myslicie czy ja byłam bezpieczna? przez ta ułamaną tabletke? I co mam teraz zrobić? co byście mi doradziły? Dodam iz kochałam sie w tym cyklu tylko raz .Prosze was dziewczyny o rady co dalej mam robic:(Bo strasznie sie boję... Dodam jeszcze ze teraz po tym plamieniu mam dziwny śluz biało żółty który szybko schnie...
Nie zakładaj nowych tematów jeśli istnieją pokrewne. Wystarczy poszukać...albo użyć opcji "szukaj"...
Przyłaczyłam do pokrewnego / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Wto Paź 13, 2009 7:39 pm Temat postu: |
|
|
Troche tzn ile? pół, mniej niz 1/4?
Owulacja powinna byc zatrzymana...Więc wątpię żeby bylo jakies duze niebezpieczenstwo...Weź kolejne opakowanie.
Plamienia to rzecz normalna, jeśli jednak będą się one utrzymywały proponuję zmienić tabletki. Miałas robione jakieś badania przed przepisaniem tabletek? _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mejd
|
Wysłany: Pon Paź 26, 2009 5:20 pm Temat postu: |
|
|
Mam pytanie, skończyłam 7dniową przerwę i przszedł 8 dzien czyli czas wzięcia tabletki.. jednak wziełam ją dosyć póżno, około godziny 20. czy ma to jakies znaczenie? (normalnie codziennie kazda biore o 19.)
i jeszcze jedno.. zaczynam brac ziołowy lek na sen - benosen - zawiera on min. chmiel i l-teaninę no i jakies inne substancje .
czy mogą te tabletki wchodzić w jakąs interakcję z tabletkami anty? Mam nadzieje że nie ;p
z góry dziękuję za pomoc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pawlus
|
Wysłany: Pon Paź 26, 2009 5:40 pm Temat postu: |
|
|
Nie ma znaczenia o której, najważniejsze że została wzięta tego dnia, którego powinna być wzięta
Co do ziołowych leków poczytaj w ulotce od swoich tabletek antykoncepcyjnych. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Paź 26, 2009 9:36 pm Temat postu: |
|
|
benosen dziurawca nie zawiera, więc ok _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|