Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Novynett - zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 26, 27, 28  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Wrz 24, 2009 9:55 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

już jesteś w pelni zabezpieczona
katharina22

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Paź 06, 2009 2:20 pm    Temat postu: długi okres Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich, mam pytanie. Ponad rok przyjmowalam tabletki Novynette. Odstwiłam je w czerwcu, poniewaz w lipcu mialam laparoskopie ginekologiczna. Teraz minelo juz kilka miesiecy od zabiegu, wiec lekarz pozwolił mi wrocic do tabletek, rozpoczelam nowe opakowanie Novynette. Jestem dzis przy 19 tabletce, jednoczesnie mam 19 dzien okresu, jest to takie male plamienie,ale nie widac konca. Czy ktoras z Was miala cos podobnego?

Przeniosłam do pokrewnego / nowicjuszka
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Wto Paź 06, 2009 3:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W ulotce nawet pisze ze przy pierwszych zwykle trzech opakowaniach mozliwe sa plamienia. MOga one trwac caly cykl...
Wg mnie jest to calkowicie normalny "skutek uboczny" przyjmowania tabletek

PostWysłany: Sro Paź 07, 2009 12:02 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Masz rację, w ulotce jest informacja. Zawsze miałam idealnie równe i regularne okresy. A jak zaczynalam pierwszy raz brac tabletki to nic podobnego mi się nie działo. Dlatego się zaniepokoiłam i zastanawiam czy wybrać się do lekarza
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sro Paź 07, 2009 9:00 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Do lekarza zawsze możesz się wybrać gdy coś Cie niepokoi Smile

Zbada Cie, ewentualnie zleci badania i rozwieje wątpliwosci Smile
ewcia238

PostWysłany: Wto Paź 13, 2009 6:42 pm    Temat postu: ukruszona tabletka!!!!!Novynette Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam biore tabletki novynette pierwsze opakowanie w zyciu, jestem w teraz w 7-dmym dniu 7-dniowej przerwy, w trzecim dniu przerwy kochała sie z mężem bez zabezpieczenia finał w srodku..... najgorsze to to iz jakis tydzień temu troche odpadło mi tabletki , minimalnie ale zawsze coś:: tabletki biore zawsze o 10 rano.. Od poczatku brania tabletek mam plamienia dopiero jak zaczełam przerwe to jeden dzień plamień niebyło a na drugi dzień jeszcze wieksze plamienie:i trwało tylko 1,5 dnia bo ptem sie kochaliśmy i plamienie znikneło:Sad(( Jak myslicie czy ja byłam bezpieczna? przez ta ułamaną tabletke? I co mam teraz zrobić? co byście mi doradziły? Dodam iz kochałam sie w tym cyklu tylko raz .Prosze was dziewczyny o rady co dalej mam robic:Sad(Bo strasznie sie boję... Sad Dodam jeszcze ze teraz po tym plamieniu mam dziwny śluz biało żółty który szybko schnie...

Nie zakładaj nowych tematów jeśli istnieją pokrewne. Wystarczy poszukać...albo użyć opcji "szukaj"...

Przyłaczyłam do pokrewnego / nowicjuszka
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Wto Paź 13, 2009 7:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Troche tzn ile? pół, mniej niz 1/4?

Owulacja powinna byc zatrzymana...Więc wątpię żeby bylo jakies duze niebezpieczenstwo...Weź kolejne opakowanie.

Plamienia to rzecz normalna, jeśli jednak będą się one utrzymywały proponuję zmienić tabletki. Miałas robione jakieś badania przed przepisaniem tabletek?
mejd

PostWysłany: Pon Paź 26, 2009 5:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie, skończyłam 7dniową przerwę i przszedł 8 dzien czyli czas wzięcia tabletki.. jednak wziełam ją dosyć póżno, około godziny 20. czy ma to jakies znaczenie? (normalnie codziennie kazda biore o 19.)

i jeszcze jedno.. zaczynam brac ziołowy lek na sen - benosen - zawiera on min. chmiel i l-teaninę no i jakies inne substancje Smile .
czy mogą te tabletki wchodzić w jakąs interakcję z tabletkami anty? Mam nadzieje że nie ;p

z góry dziękuję za pomoc Smile
Powrót do góry
Pawlus

PostWysłany: Pon Paź 26, 2009 5:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie ma znaczenia o której, najważniejsze że została wzięta tego dnia, którego powinna być wzięta Wink
Co do ziołowych leków poczytaj w ulotce od swoich tabletek antykoncepcyjnych.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Paź 26, 2009 9:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

benosen dziurawca nie zawiera, więc ok Smile
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 26, 27, 28  Następny
Strona 18 z 28