Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Novynett - zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 26, 27, 28  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
izka300984

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sro Paź 28, 2009 3:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam takie pytanie biore juz chyba 6 opakowanie tabletek i nigdy w trakcie ich przyjnowania nie maiłam krwawienia a wczoraj się pojawiło niewielkie plamienie,czy to jest normalne??czy wszystko jest w porządku??
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mejd

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Lis 02, 2009 10:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam ponownie i dziękuję za odpowiedzi Smile

Mam kolejny dylemat..

zapomnialam zapytać lekarza o interakcje z lekami jakie mi przepisał.. dostałam Augumentin (na razie go nie bede brac no ale z tego co wiem to wchodzi w interackcje z tabletkami, prawda?) a dodatkowo:

- Claritine
- Xanax
- Fluimucil

przeczytałam ulotki, porównałam, i nie widzę aby coś mogło być nie tak.. a jaka Wasza opinia? nie ma czego się obawiac?
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Wto Lis 03, 2009 2:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mejd
augemntin jest antybiotykiem. nie musi wchodzić w reakcję z t. antykoncepcyjnymi ale może osłabić ich działanie.
z tego co wiem to każde zażywanie antybiotyku może osłabić ochronę . dlatego często lekarze zalecają stosować dodatkowe zabezpieczenie.
wszakże każdy organizm inaczej reaguje na leki i antybiotyki.
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Wto Lis 03, 2009 2:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak, Augumentim obniza skutecznosc tabletek, nalezy sie zabezpieczac w trakcie i tydzien po antybiotykoterapii.

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pią Lis 13, 2009 6:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a ja mam do was pytanie jak to jest z:
leki na mój zespół jelita drażliwego:
duspaltin retard, pangrol 10000, loperamid (biorę tylko gdy mam biegunkę), bioxetin (antydepresant - fluoxetyna).

i od ginekologa macmiror complex 500
czy któreśz tych leków osłabiają działanie tabletek Novynett?

dodam, że Novynett zaczęłam brać wczoraj.

i jeszcze pytanie przeszłam na novynett z Sylvie20. zabezpieczać się dodatkowo? dodam, że tabletkę wzięłam w pierwszym dniu, po zakończeniu przerwy, czyli 8 dnia. tak jak brałam sylvie20 i yasminelle.

Riverside - Schizophrenic Prayer
Powrót do góry
Calisia

PostWysłany: Pon Lis 16, 2009 12:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Od 9 miesiecy biore tabletki antykoncepcyjne. Najpierw byl to kontracept, a teraz 4 opakowanie novynette. Wszystko było w porzadku az do teraz. Otoz w 12 dniu cyklu dostalam takie brazowawe plamienie. Czytalam ulotke i tam bylo napisane,ze do 3 miesiaca stosowania moze wystapic plamienie,bo organizm sie przyzwyczaja do hormonow. Tyle,ze ja biore juz 4 opakowanie i wczesniej nie mialam plamienia. Nie pominelam zadnej tabletki,a ostatni stosunek mialam 4 dni przed tym palmieniem,wiec chyba nie mialo to wplywu? Plamienie utrzymuje sie juz 5 dzien i nie wiem co robic.Czy to normalna reakcja na tabletki,czy cos mi jest? Powinnam sie juz teraz udac do lekarza,czy poczekac do nastepnego opakowania? Mam nadzieje,ze ciaze nie wchodzi w gre? Bardzo prosze o pomoc,bo martwie sie strasznie...
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Pon Lis 16, 2009 9:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Calisiajeśli tabletki brałaś w terminie, żadnej nie pominęłaś, nie chorowałaś, nie brałaś leków osłabiających działanie antykoncepcyjnych to w ciąży nie będziesz.
jeśli plamisz to możliwe, że tabletki jednak Ci nie odpowiadają- moja bratowa zaczęła plamić przy 5 czy 6 opakowaniu i lekarka musiała jej zmienić na inne tabletki.
dlatego idź do lekarza i powiedz o plamieniu.
Powrót do góry
gorzczyk

PostWysłany: Wto Lis 24, 2009 3:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam a ja mam pytanie bo zażywam tabletki novynette a jestem teraz chora i biore antybiotyk Duomox chciałam zapytać czy to ma duży wpływ na antykoncepcje ??????????? prosze o odpowiedź
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Wto Lis 24, 2009 11:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Obniża ich skuteczność. Musicie się dodatkowo zabezpieczać lub zaprzestać kontaktów seksualnych w trakcie kuracji i tydzień po zakończeniu.
zagubiona_ona

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Sro Lis 25, 2009 6:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a ja juz koncze pierwsze opakowanie novynette... to juz trzecie tabletki z kolei (4 opakowania tabletek anty juz mialam 3 rozne leki juz wczesniej pisalam )
ciagle mnie piersi bola :/ w8iem ze to inna dawka hormonow. ze moj organizm teraz szaleje. zobacze co bedzie podczas brania nastepnego opakowania tabletek.
te koncze brac za tydzien w srode. i oglnie jestem z nich zadowolona. tylko te piersi... no i na poczatku bole glowy, a tak to super Smile

Riverside - Schizophrenic Prayer
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 26, 27, 28  Następny
Strona 19 z 28