Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Novynett - zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 26, 27, 28  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pią Sty 15, 2010 11:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak wtedy mialo by to wplyw, stracila by ciaglosc zabezpieczenia czyli mogla y zajsc w ciaze

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Sty 15, 2010 11:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przez cały miesiąc?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pią Sty 15, 2010 11:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po ok tygodniu dwóch zabezpieczenie powinno wrócić.

Weź ulotkę od jej tabletek i poczytaj. Tam jest wszystko napisane...

I nie zakładaj nowych tematów skoro już są pokrewne. Poszukaj. Większość jest podwieszona.

Przeczytaj regulamin forum

zagubiona_ona

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pon Sty 18, 2010 6:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a ja do was dziewczyny mam pytanie.

bo ostatnią tabletkę z drugiego już opakowania Novynette brałam w środę przed sylwestrem... ale chciałam przesunąć krwawienie, zatem w sylwestra zaczęłam trzecie opakowanie Smile
w tą środę biorę ostatnią tabletkę.
bywa tak, że mam plamienia... ale to raczej normalne Wink
krwawienie powinno przyjść tak jak zawsze? czyli ok 2-4 dnia jak zawsze miałam? czy pewnie się przesunie?
już czuję bóle na krwawienie Wink czekam z niecierpliwością.
i uwielbiam te tabletki. bardzo dobrze się na nich czuję Smile

Riverside - Schizophrenic Prayer
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Wto Sty 19, 2010 12:08 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Może się nieco przesunąć. Najczęściej przychodzi nieco wcześniej niż zwykle. Ale przy przesuwaniu "cyklu" może się zarówno wydłużyć jak i przyjść o czasie. To jest indywidualna reakcja organizmu Smile
zagubiona_ona

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Wto Sty 19, 2010 3:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziękuję nowicjuszka za odpowiedź Smile
bo w sumie raz miała tylko ok 5h opóźnienie w braniu tabletek. a tak to wszystko pięknie o czasie przyjmowane - zero biegunek wymiotów i leków które osłabiają działanie tabletek.
z chłopakiem też do końca sie nie kochałam Wink zatem myślę, że będzie ok Smile

Riverside - Schizophrenic Prayer
Powrót do góry
Marcyśka_25190

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Pon Lut 15, 2010 2:35 pm    Temat postu: Novinette a ciąża Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam serdecznie! Jestem nowa na forum i z góry przepraszam jak podobny temat już istnieje. Mój problem przedstawia się następująco: Od 5,5 roku biorę tabletki novynette z powodu bardzo bolesnych miesiączek. Przez pierwsze pierwsze 2 lata brałam tylko 4 opakowania w roku a przez kolejne 6 opakowań w ciągu roku ( lekarz radzi mi robić przerwy). Tabletki biorę raczej jako lek a nie antykoncepcje ( w moim wypadku miesiączki wiążą się z omdleniami wymiotami i biegunkami także 2 dni mam z życia wycięte). Miałam robione wyniki i także USG dopochwowe i lekarz powiedział ze wszystko jest ok., ja natomiast się martwię tym, ze przez to, że biorę tabletki będę miała późniejsze problemy z zajściem w ciąże. W sierpniu biorę ślub i w raz z przyszłym mężem chcemy poczekać rok do końca moich studiów i starać się o dzidzie a ja się boje, ze nie będzie łatwoL. Słyszałam, ze warto poczekać, co najmniej rok po odstawieniu tabletek, ale tez nie chciałabym zajść w ciąże jeszcze studiując, dlatego moje drugie pytanie dotyczy prezerwatyw. W czasie, kiedy mam, przerwy w braniu tabletek używamy prezerwatyw firmy durex oczywiście jeszcze wszystko podporządkowane jest kalendarzykowi, jednak teraz, gdy mamy zamieszkać razem wiem, ze tak się nie da Razz, dlatego tez zastanawiam się czy po całkowitym zrezygnowaniu z tabletek jedynie prezerwatywa jest wystarczającym środkiem zabezpieczającym. Przepraszam za chaotyczną wypowiedz, ale starałam się przekazać wszystko, co chciałam. Chce jeszcze powiedzieć, że prezerwatywy używamy przez cały stosunek, a nie tylko przed końcem i jak do tej pory jeszcze nam nie pękła. Z góry dziękuję za odpowiedz.

Przeniosłam do pokrewnego.

Jest opcja "szukaj" w panelu na górze strony obok wielkiego napisu FORUM / nowicjuszka
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Lut 15, 2010 3:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

O ciaze mozna sie juz starac po 3 miesiacach od odstawienia, niektorzy twierdza ze zaraz od nastepnego cyklu, ja bym razdzila poczekac z 3 miesiace i bedzie ok.

Co do zabezpieczenia to jesli nie ufasz prezerwatywa to mozna zastosowac dodatkowe zabezpieczenie w postaci globulek np. Pantenex Oval (nie wiem czy nazwy nie przekrecilam). 10 min przed stosunkiem wproadza sie ja do pochwy, tworzy sie piana zawierajaca srodek plemnikobojczy.

Trzecia opcja zostac przy tabletkach. Wg mnie to troche dziwnie zebierzesz tylko 4 opakowania w roku Neutral Takie branie i przerwy to wprowadzaja jeszcze wiekszy chaos w organizmie niz bys ich nie brala! Zmien lekarza. Ja mialam (mam!) identyczna sytuacje jak ty... miesiaczka to jeden wielki koszmar z takimi samymi dolegliwosciami jak ty - conajmniej 2 dni wyciete z zycia. 3,5 roku bralam bez przerwy tabletki... i nic mi nie ma. Teraz robie 3 miechy przerwy i wracam do tabletek. Zmieniaj lekarza bo ten wprowadza jakies dziwne zasady. Owszem robi sie przerwy w tabletkach ale nie tak!

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Pon Lut 15, 2010 3:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no ja sie zastanawiam czy calkowicie nie odstawic tabletek naj wyzej bede musiala przez ten rok bardzo uwazać , a co do globulek to jakos nie jestem przekonana do nich a co do tych przerw to nie wiem dlaczego kazal mi je zrobićSad tez sie zastanawialam czy nie zrobic teraz przerwy zeby zmienic tabletki na jakies inne bo te chyba przestaly mi sluzyc ale sie jeszcze zastanawiam nad calkowitym odstawieniem no i nie wiem co mam robic. Jak na razie prezerwatywy mnie nie zawiodly, ale sama juz nie wiem:(
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Lut 15, 2010 4:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja bym radzila sie udac do innego lekarza... bo to wszystko jest dosyc dziwne. Zobaczymy co on ci powie. Jesli tabletki ci nie sluza to albo zmien tabsy albo je odstaw. Tutaj decyzja do Ciebie nalezy. My mozemy jedynie sugerowac. Tabletki jest to dosyc wygodna metoda i przy prawidlowym zazywaniu tabletek skuteczna.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 26, 27, 28  Następny
Strona 21 z 28