Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
costa23
Wysłał podziekowań: 9 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 3:57 pm Temat postu: |
|
|
kurcze strasznie długo no nic trzeba wycierpieć swoje a jak mi nei spasuje to nie będę brać _________________ powrót..na jak długo??where is sens??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 5:28 pm Temat postu: |
|
|
Wtedy wystarczy zmienić tabletki _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
spamsnp
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lut 04, 2009 10:45 pm Temat postu: |
|
|
Witam,
Jestem nowy na forum jak widac po ilosci postow. Jestem meszczyzna ale mam kilka pytan w kwestji kobiecej. To bardzo WAZNE I PILNE dla mnie jak i mojej partnerki.
Dzis czyli 4 lutego Kochalem sie z moja stałą partnerka. Od ok 2 lat bierze tabletki anty. zmieniala marki ale od jakiegosc czasu stosuje novyeete ( nie pamietam nnazwy dokladnie).
Od blisko dwoch tygodni barala antybiotyk Unidox. Jednak dopiero po stosunku zorientowalem sie ze te dwie rzeczy moga nie isc w parze.
Jeden wytrysk odbyl sie poza pochwa natomiast drugi w odstepie 30 minut juz w niej. Nie wiemy co robic... przewidywane krwawienie ma miec za ok 2 tyg, choc mowila ze odczuwa pobolewanie piersi( byc moze zwiazane z antybiotykiem - nie mam pojecia).
nie wiem jak duze jest prawdopodobienstwo ze zajdzie w ciaze???
Pisze to wiadomosc poniewaz mam jeszcze kilka godzin aby ewentualnie udac sie do lekza po tabletke PO
Prosze o wasza pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Lut 04, 2009 10:54 pm Temat postu: |
|
|
wielkiego ryzyka nie ma, bo antybiotyk nie znosi skuteczności tabletek jednak ją obniża. więc pewne ryzyko jest.. dziewczyna nie czytała ulotki od antybiotyku i tabletek? trzeba się zabezpieczac dodatkowo w czasie stosowania takich leków i jeszcze 7 dni po. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Lut 04, 2009 11:00 pm Temat postu: |
|
|
Unidox to antybiotyk z rodzaju tetracyklin i obniża działanie tabletek antykoncepcyjnych. Należy się zabezpieczać dodatkowo przez cały okres przyjmowania antybiotyku i najlepiej jeszcze tydzień po skończeniu kuracji.
Co do prawdopodobieństwa...Ciężko stwierdzić...Zależy przy której dokładnie tabletce jest w danej chwili... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
spamsnp
|
Wysłany: Sro Lut 04, 2009 11:04 pm Temat postu: |
|
|
droga Emilko, no wlasnie sam sie nad tym zastanawiam czego tego nie zrobila ;/ zreszta jej lekarz wiedzial ze przyjmuje tabletki anty a mimo to nie poinformowal jej o mozliwosci obnizenia skutecznosci srodkow anty.
Na pomysl sprawdzenia interakcji wpadlem ja, bo tak sie sklada ze to ja jestem wiekszym "bojuchem" jesli chodzi o ciaze, mam 22 lata z dzieckiem chialbym jescze poczekac okolo 2 lat. Zaluje jednak ze sprawdzilem to dopiero po fakcie.
Prosze Ciebie o rade co w takiej sytuacji zrobic?
udac sie do gin? i poprosic o tabletke PO na wszelki wypadek, czy ryzyko nie jest tak duze i poczekac. choc chyba to byl ten "zly moment" jesli chodzi o jej cykl.
do nowicjuszka:
mowila ze zostalo jej chyba 14 . jesli chodzi o specyfikacje unidoxu to sie z nia zapoznalem stad moj rozpaczliwy post na forum |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Magdzia87
|
Wysłany: Sro Lut 04, 2009 11:14 pm Temat postu: |
|
|
hej mam pytanie w biorę piąte opakowanie nowynette do tej pory wszystko było ok wczoraj jednak w połowie opakowania wystąpiło jakieś niewielkie krwawienie z tego co się oriętuję powinnam dalej przyjmować tabletki a po skończonym opakowaniu zrobić normalnie jak zawsze 7 dniową przerwę czy się mylę bardzo prosiła bym nie zastąpioną emilkę o podpowiedz. I jeszcze jedno pytanko czym to może być spowodowana taka zmiana to juz jest piąte opakowanie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 1:02 am Temat postu: |
|
|
spamsnp, ja bym poszła do ginekologa, powiedziała jaka sytuacja zaszła i może ginekolog stwierdzi, czy warto brać escapelle czy nie. ogólnie podobno przy poważnych interakcjach skuteczność jest zmniejszona tylko o ok. 5%, wiec nie jest to super dużo. niemniej jest
Magdzia87, kontynuuj branie. a krwawienie występuje cały czas czy ustało? pojawiło się np. po stosunku czy tak samoistnie? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
spamsnp
|
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 1:42 am Temat postu: |
|
|
dzieki wielkie Emilko pozdrawiam
emilka wyczerpała temat. Powiedziała dokładnie to, co zamierzałam więc życzę tylko żeby wszystko było ok ( a zapewne tak będzie) Pozdrawiam / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Magdzia87
|
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 7:18 pm Temat postu: |
|
|
pojawiło się na drugi dzień po stosunku i w sumie jest do dziś ale tylko takie małe co może być tego przyczyną |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|