Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Novynett - zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 26, 27, 28  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Lut 05, 2009 8:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hm.. może to być nadzerka lub podrażnienie po stosunku ale możliwe, że tabletki przestały trzymać cykl. ja bym się przeszła do ginekologa, niech sprawdzi czy wszystko jest ok
Magdzia87

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Lut 05, 2009 9:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nadżerka to raczej nie bo badałam się 4 miesiące temu. a co to znaczy ze tabletka nie trzyma cyklu czy jest możliwość że jestem teraz nie zabezpieczona albo w czasie kiedy przestanę brać w siedmio dniowej przerwie nie będę zabezpieczona Question
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Lut 05, 2009 11:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zabezpieczona jesteś, czasem jak tabletki są źle dobrane to sie plami, mają za małą ilość hormonów. skuteczność jest zachowana, ale nie są trafione w organizm. czasem właśnie też po dłuższym stosowaniu się zdarza, że przestają trzymać cykl. ale nie mówię, że to to. to jedna z ewentualności
Magdzia87

PostWysłany: Pią Lut 06, 2009 12:30 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak pójdę po kolejna receptę to porozmawiam z lekarzem. Dzięki za uspokojenie że skuteczność jest zachowana bo już zaczęłam mieć obawy wiem ze moja siostra też miała takie coś ale po roku stosowania

dodano Sro Lut 11, 2009 06:08 pm

hej mam pytanie czy jeśli krwawienie które powinno wystąpić w czasie przerwy wystąpiło w czasie brania tabletek a dokładnie jakieś 7 tabletek przed końcem opakowania to czy jest możliwość że w czasie przerwy 7 dniowej może wystąpić owulacja Question czy nie ma takiej możliwości i jestem tak samo zabezpieczona jak przy normalnym cyklu który był dotychczas

Jak chcesz coś dodać użyj opcji zmień, jest w prawym górnym rogu każdego Twojego posta.

Posty połączyłam / nowicjuszka
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 7:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powinnaś być normalnie zabezpieczona. Ale jak chcesz możesz się zabezpieczyć dodatkowo. Nikt Ci nie zabroni.

Moim zdaniem tabletki po prostu nie trzymają cyklu. Tyle. Ja bym poszła do ginekologa. Może trzeba zmienić.
Magdzia87

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 9:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

byłam u lekarza powiedział żebym wzieła jeszcze jedno opakowanie jeśli takie coś się pojawi to dopiero mi przepisze inne
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 10:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To zrób tak jak radzi lekarz Smile
Mmmadzia

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Sro Lut 25, 2009 11:56 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam:) mam pytanie dotyczące 21tabletek w opakowaniu. Mianowicie chodzi mi o to czy jeśli zaczełąm opakowanie novynettu od końca czyli od ostatniej taletki(21-szej) i teraz biore w odwrotnej kolejńości to czy to ma jakieś znaczenie?? czy poziom hormownów jest inny pod koniec opakowania czy jedna każda tabletka jest taka sama. BO w końcu po coś są te numerki tak samo jak lekarz ginegolog pyta w którym tygodniu się zapomniało taletki i z tego wynika (chyba) że na początku opakowania jest więcej hormonów i stosunkowo do końca opakowania poziom hormonów spada. Nie jetem tego pewna i chciałam zapytac czy rzeczywiście tak jest?? i czy w możliwości pomylenia kolejnośc tabletek jest możliwe zajście w ciąże??
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Lut 25, 2009 12:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

numerki są tylko po to, żeby było łatwiej a każda tabletka zawiera identyczną ilość hormonów i nie ma znaczenia czy zaczynasz od końca czy od początku
claudia4you

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Sro Lut 25, 2009 1:23 pm    Temat postu: scarlett Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

brałam nowynette 2 i pół roku
wszystko było ok. nie przytyłam ani troche nic sie nie działo są bespieczne w pełni.

nie są drogie dziewczyny!!

Ja za nie prze 2, 5 roku dawałam 25 zł.
Moje kumpele używaja tabletek nawt po 40 zł
to dopiero drogo!! Exclamation

Ostatnio zmieniony przez claudia4you dnia Pią Mar 06, 2009 10:51 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 26, 27, 28  Następny
Strona 8 z 28