Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Objawy ciązy- zbiorczy0

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 45, 46, 47  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sarenka_006
Gość

PostWysłany: Wto Cze 20, 2006 8:11 pm    Temat postu: bardzo wczesne objawy ciąży? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie. Kochałam sie wczoraj z moim chłopakiem pierwszy raz (pomimo tego że mam 19 lat) i dzisiaj zauważyłam krew na majtkach oraz zabrudzenia na majtkach. Czy jest to jakiś objaw ciąży? Jeśli nie to czy wszystko wporządku?
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Cze 20, 2006 9:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeżęli chcesz sie dowiedzieć o uśrednionych (bo przecież każda kobieta jest inna, nie spotka sie 2 identycznie reagujących organizmów) zajżyj do tematu "objawy ciąży" - który jest przyklejony na górze tego działu Wink Tam jest to w tabelce wyjaśnione.

Objawy ciąży nie występują na 2 dzień, raczej po 2 tygodniach jeśli już jakieś mają być najwcześniej.

A lekkie krwawienie może być spowodowane po prostu przebiciem błony dziewiczej.
Należy odczekać jakiś czas, tydzień góra 2 (nie jest to jakiś długo czas), aby po prostu ranka powstała w wyniku rozerwania błony mogła spokojnie za sklepić sie. Nie jest to nic złego, występuje różnie, niektóre kobiety wogóle nie odczówają przerwania błony a niektóre mają z tym problem. Nie da sie tego określić jak będzie z kimś. Trzeba to przeżyć aby sprawdzić.

Jeżeli był to pierwszy raz a Ty od razu wysówasz wnioski o ciąży, to radził bym jednak możę jeszcze chwilkę wstrzymać sie ze współżyciem. Nie miej mnie za kogoś nawiedzonego który uważa że seks po ślubie i to też ostrożnie, wcale nie.

Tylko sama zauważ że takie zamartwianie sie, niepewność, odbiera połowe jak nie więcej przyjemności :/ Warto popracować nad tym aby po stosunku można było cieszyć sie tymi chwilami, to na prawdę miłe uczucie, sięgać pamięcią do tego co było w "nocy".

Na edukacje nigdy nie jest zapuźno, wcale to nie oznacza że to Ty masz sie edukować. Zróbcie to razem, gdy najpierw zastanowicie sie chwileczkę jak to zrobić może z tego wyjść coś przyjemnego Wink
Warto wiedzieć kiedy można zajść w ciąże a kiedy nie, jakie są sposoby zabezpieczenia sie, a jakie planowania rodziny (naturalne). Porozmawiać co by wam obu najbardziej odpowiadało, co chcecie i jak chcecie.
Z taką świadomością że wybraliście to co wam odpowiada i jesteście tego w miarę pewni miewa sie o wiele mniej problemów typu "ale czy to na pewno; ale jak zawidło" itd.

Teraz trochę strachu i niepewności, ale przecież kolejny raz wcale taki nie musi być Wink
Seks nie musi być włzdany, doskonały, długi, wystarczy że będzie dawał radość i satysfakcje z brania i dawania jej.
Podchodząc w taki sposób zmniejsza sie kompleksy oraz stres związany z niekontrolowanymi i nieprzewidzianymi sytuacjami.

Pozdrawiam serdecznie Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Gość

PostWysłany: Wto Cze 20, 2006 11:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Odpowiedź sensowna, ale ze słownikiem ortografii polskiej chyba dawno się nie widzieliśmy...?
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Cze 21, 2006 8:32 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niestety sprawy ortografi musze rozstrzygać na forum bo ktoś jest nie zarejestrowany i nie mogę do niego napisać do niego wiadomości prywatnej.

Lecz wszystkie wiadomości (z przerwą 2 tygodniową) od prawie miesąca są sprawdzane przez słownik zawarty w przeglądarce internetowej Konqueror 3.5.2.

A ja nie ukrywam iż ortografia nie jest moją mocną stroną i popełniam błedy.
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Sro Cze 21, 2006 10:40 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jesteś w ciąży! Gdzie ty masz problem dziewczyno zrób test i będziesz wiedziała czy zaskoczyłaś czy nie .
Jeśli tak to ogromne gratulacje miałaś farta ja się starałam 3 lata
Powrót do góry
jakasx
Gość

PostWysłany: Sro Cze 21, 2006 12:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jasne tylko ja nie chce w tym wieku byc matka... ;/
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Sro Cze 21, 2006 10:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to trza bylo sie zabezpieczyc albo sie nie teges.
Powrót do góry
Justyna17
Gość

PostWysłany: Czw Cze 22, 2006 2:04 pm    Temat postu: Czy podczas piesczot mozna zajsc w ciaze? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czy podczas piesczot mozna zajsc w ciaze?Mam na mysli to ,że mój partner juz po wytrysku dotkną paluszkiem swego penisa:(Potem Zacza go wsadzac w moją pipcie..Było to 3 czerwca .Akurta wtedy skonczył mi sie okres? Czy jest mozliwosc ze zaszłam w ciaze?ile kosztuja testy ciazowe w aptece..? Strasznie piecze mnie zgaga od jakiegos czasu..I mdli ale jeszcze nie wymiotuje?Czy to moze jakis symdrom pogody?jest ostatnio strasznie duszno..I dlatego moge sie tak czuc?Chce tez podkreslic ze nie lubie pic wody ,herbat i napoji..Moze bóle są tym spowodowane..Rodzice mi tak mówia ..zawsze jak jem sniadanie czy co kolwiek to na sucho..Potem mnie strasznie własnie boli brzuch i zgaga..Perosze o kontak na gg 2533433[zakaz linkowania na forum]dziekuje z góry za pomoc i wyjasnienia :) bardzo mi na tym zalezy...
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Cze 22, 2006 3:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Test ciążowy kosztyje około 20 zł.

Test z krwi na poziom hormonu HCG w laboratorium około 25 zł.

Sama zgaga i mdłości to nie ciąża, chodź jeżeli czujesz że jednak prawdopodobieństwo jest diże to zrób test, bedźiesz spokojniejsza.

Lekarz może wykryć ciąże od około 6 tygodnia.

Jeżeli chcesz więcej informacji na temat objawów i średniego czasu ich występowania zajżyj do tematu "objawy ciąży" na samej górze działu (jest przyklejony).
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Pią Cze 23, 2006 1:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam do Was sprawę.Proszę, uspokójcie mnie i powiedzcie że będzie dobrze. Dzisiaj moja ukochana (z którą uprawialiśmy petting, [10 czerwca] byliśmy bardzo ostrożni, nie przypominamy sobie żadnej niebezpiecznej sytuacji, myliśmy ręce i wogule ale i tak się cholernie boimy) rano bardzo źle się czuła. Miała ostrą biegunkę, było jej słabo, bolał brzuch w podbrzuszu, było jej niedobrze, wogule no tragicznie się czuła, wyglądało mi to na jakiś wirus czy coś, zatruć się raczej nie zatruła. Naprawde to wyglądało na jakąś poważną chorobę bo czuła się FATALNIE. Jutro lub pojutrze ma planowo dostać okres ale chyba jej piersi nie bolą jak zwykle. Mówiła że czasem się podobnie (nie tak samo, ale podobnie) czuje koło okresu. Teraz wypiła gorzką herbatę, wzięła węgiel (na tą biegunke) i już się czuje dobrze. Powiedzcie mi że to nie są objawy ciąży i że możemy być spokojni . Dodam jeszcze że od ostatniego okresu dużo się martwiła o tą ewentualną ciążę. I że już miała tak kiedyś że w szkole się tak strasznie poczuła, po czym przyjechał ktoś po nią, i w kilka godzin już się czuła totalnie zdrowa. W dodatku mówi, że to u niej rodzinne, że jej mama też od byle czego tak chorowała.
Słyszałem że biegunka, nudności, robienie się słabo są jakimiś objawami ciąży, ale czy są one tak strasznie intensywne ? Dziewczyna wyglądała na naprawdę bardzo chorą. Powiedzcie mi proszę.
A, i teraz pewnie na mnie nakrzyczycie, że nieodpowiadzialni i wogule, ale my już się opamiętaliśmy i wiemy że byliśmy głupcami - rozchodzi się o to, że mamy dopiero 16 lat. Ponoć im młodsza kobieta, tym łatwiej zachodzi w ciążę Sad
Mam się martwić że to ciąża ?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 45, 46, 47  Następny
Strona 21 z 47