FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Cze 23, 2006 1:24 pm Temat postu: |
|
|
Piękna samokrytyka.
Nie ma to znaczenia czy kobiet ma lat 16 czy też 26, może zajść w ciąże tak samo.
Objawy ciąży są raczej męczące, nie są bardzo intensywne. Przesunięcie miesiączki może nastąpić po stresie, zwłaszcza jeżeli chodzi o niechcianą ciążę.
Coś co opisujesz możę być wszystkim. Zarówno atakiem jakiegoś wirusa, grypą żołądkową czy też osobliwą reakcją na stres czy zmęczenie.
Jeżeli umyliście ręce i nie wporowadziłeś do jej pochwy widocznej ilości spermy to ciąża jest niemożliwa. Penetracja penisem bez wytrysku niczym nie skutkuje - tak samo jest z palcem, palcami (dłonią - chodź takie zabawy zostawcie sobie na puźniej to sprawa dla ludzie mających już jakieś doświadczenie ). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Pią Cze 23, 2006 2:48 pm Temat postu: |
|
|
Och, dzięki, uspokoiłeś mnie .
Myliśmy ręce i to nie raz, mamy naprawde chorobliwe strachy, 3 razy pod gorącą wodą najdokładniej jak się da, przy użyciu żelu pod prysznic. Chyba po takim myciu nic nie mogło zostać nie ? Na pewno nie wprowadziłem widocznej ilości nasienia - widać było że ręka jest czysta, żadnego gluta. A od ewentualnego zapłodnienia minęłoby dopiero jakieś 1,5 tygodnia więc chyba nie byłoby aż takich objawów ? Bo naprawde ona wyglądała jakby miała umrzeć, miała zamknięte oczy i co chwila pytałem czy żyje, bo aż sie bałem że straciła przytomność. Nie wiem, może to dziwne że tak szybko jej przeszło, ale to już się dawniej zdarzało.
A co do stresu wywołanego strachem przed ciążą to wygląda to tak - ja jej mówię żeby się nie stresowała bo jej się okres przesunie i wtedy to bęziemy się dopiero bać, ona już poddenerwowana że nieprawda, że wiele razy się stresowała i okres jej się nie przesunął, i im bardziej wierzy że się mylę, tym bardziej nakręca się że naprawdę jest w ciąży, tym bardziej się stresuje a tym samym staje się coraz bardziej prawdopodobnym, że ja mam rację i że od tego s tresu jej się przesunie miesiączka.
Czyli reasumując, mamy się nie martwić ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Pią Cze 23, 2006 2:54 pm Temat postu: |
|
|
Ach, no i dodam że najpierw ja zadowoliłem ją, a dopiero potem ona mnie.
To chyba jeszcze jeden powód do uspokojenia obaw, nie ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Cze 23, 2006 3:26 pm Temat postu: |
|
|
Kolejność tutaj nie gra aż takie roli
Jest młoda, w wieku 16 lat często miesiączki są różne, nie zawsze regularne, a nawet jeżeli miewała regularne to nie znaczy żę mogą sie już nie rozregulować. A stres, hmmm nie da sie go tak łatwo zmierzyć, zwłaszcza gdy jest rozciągnięty w czasie. Więc nie wiem czy potrafi tak dokładnie określić czy ma on wpływ na zachowanie jej organizmu czy też nie.
Co do tego mycia, to wystarczy raz normlaną ciepłą wodą i mydłem
A jak ją uspokoić? No to jest wielka sztuka którą jeżeli opanujesz to możesz nazwać sie MEŻCZYZNĄ (zajmuje to kilka lat doswiadczeń a i tak nie każdemu sie to udaje). Jedno jest pewne, aby zapanować nad innymi trzeba panować nad samym sobą. Lecz to jest dopiera część całości. Zaufanie, wiedza, doświadczenie - cechy które mogą jej samej dać poczucie bezpieczeństwa i zaufania w tych kwestiach.
Ogólnymi zasadami jest, słuchać, nie przerywać gdy ktoś mówi, niech skończy zdanie. Gdy np. powie "czuje sie zmęczona tym, boje sie" powtórz w swoim zdaniu, "zmęczona, postaraj sie odpocząć, jakś mała dżemka może". Powtórzenie chodźby jednego słowa z wypowiedz rozmówcy świadczy o uważnym słuchaniu. Często nie trzeba zdawać sobie świadomie z tego sprawy, lecz efektem jest poczucie zwracania twojej uwagi względem niej, tego co mówi, a będize na pewno mówić też o swoich odczuciach, stanie w jakim sie znajduje, uczuciach - więc takim prostym zabiegiem można zwiększyć jej poczucie oparcia w Tobie.
Czasem gdy myśli sie o czymś bardzo intensywnie, takim przykłądem jest niechciana ciąża (jest to dość silne przeżycie, nie da sie go odłożyć na þółke i zająć innymi sprawami - przynajmniej nie jest to łatwe) zaczyna sie tworzyć różne historie. (poczytaj sobie forum, ludzie naprawdę są w stanie tworzyć niesamowite historie zapłodnienia, jak będziesz je czytał to na pewno wydadzą ci sie one niedożeczne, chodź dla tych ludzi w momencie pisania tego wcale nie było to niedożeczne, wręcz przeciwne dość autentyczne.
Dlatego wart mieć wiedze i trzymać sie jej. Nie tworzyć nowej ewolucji, oraz metody zapłodnienia. Do zapłodnienia dochodzi w jeden konkretny sposób, tego należy sie trzymać.
Strofowanie jej w odpowiednich momentach zapobiegnie takim historią.
Nie rób tego brutalnie, pozwól jej na przedstawienie teorii a potem najlepiej maksymalnie w 3 punktach ją obal. (do tego jednak potrzeba umieć formułować krótkie riposty oparte na wiedzy).
Stosuj język "JA". Język "JA" polega na zaczynaniu wypowiedzi od siebie.
Zamiast:
"ale głupio gadasz"
powiedzieć
"uważam że chyba fantazjujesz"
Zamiana podmiotu domyślnego "Ty" na "Ja".
Wzbudza mniej agresji. Osobiście stosuje to i po pewnym czasie zaobserwowałem dość fajną reakcje, ludzie którzy szukali zwady, po prostu załamywali ręce, wzdychali głośno i pozostawali bez słowa. Liczyli na jakiś argumęt na nich, już chcieli sie nakręcić a tu nic. Zupełnie inaczej. Ich emocje w niektócyh przypadkach gasły niczym rozażony węgiel polany zimną wodą.
Język "JA" jest bardzo przydatny, nie tylko w przypadkach gdzie ktoś jest nabuzowany emocjami a mu chcemy wyrazić własne zdanie, sprzeczne z jego. Jest też bardzo mile widziany w wielu innych sytuacjach, przez niektórych uważany nawet za jeden z elementów kultury osobistej. Chodź w Polsce to jeszcze nie standard - niestety. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Pią Cze 23, 2006 6:17 pm Temat postu: |
|
|
Już nie muszę jej uspokajać, i siebie też nie - własnie dostała okres !!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Madzia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Cze 24, 2006 11:20 am Temat postu: |
|
|
zrobiłam test i wynik był pozytywny1 tylko ze oprocz braku miesiaczki nie mam zadnych innych objawów! czy to mozliwe ze test był zle wykonany albo coz z nim było nie tak?? albo sa jakies czynniki które mogły wpłynac na taki wynik? plis;( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosc111111 Gość
|
Wysłany: Sob Cze 24, 2006 6:46 pm Temat postu: |
|
|
Czy mozliwe jest zaplodnienie badz jakie jest prawdopodobienstwo,gdy uprawialem sex w prezerwatywie, lecz do wytrysku nie doszlo wewnatrz. Pomiedzy stosunkami byla oralna zabawa bez prezerwatywy. Prezerwatywa nie pekla ani razu,lecz raz sie zsunela do polowy czlonka (nie cala) tez bez wytrysku. Po wytrysku nazewnatrz wytarlem sie chusteczka,ale mogl byc nie dokladnie. Niestety nie mylismy rak podczas zakladania gumek. I tez wlozylem palce, na ktorych golym okiem spermy nie bylo widac. Czy plemiki mogly zostac na gumce badz tez przeostac sie przez palec?Oczywiscie podczas zakldania rece nie byly cale w spermie,ale cos tam moglo (a nie musialo) byc. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Cze 25, 2006 8:38 am Temat postu: |
|
|
Dodatni wynik nie mógł wyjść z pomyłki.
Jeżeli wynik jest dodatni, to należało by udać sie teraz do lekarza
Możesz sie cieszyć że jak na razie nie odczówasz żadnych dokuczliwych objawów ciąży |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kami Gość
|
Wysłany: Nie Cze 25, 2006 10:03 am Temat postu: |
|
|
Madzia piszesz ze sie kochalas kilka dni przed okresem wiec wydaje mi sie ze nie moglas zaciazyc, a ile to bylo dni przed okresem ?? ja kocham sie zawsze na poczatku cyklu bez zabezpieczenia i na koniec cyklu tak gdzies 5 dni przed spodziewanym okresem jak juz zaczynają mnie boleć pieri i jest wszystko ok, no ale z drugiej strony test nie powinien sie mylic zwłaszcza ze wynik byl pozytywny czesciej zdarza sie taka sytuacja ze wynik jest negatywny a okazuje sie ze dziewczyna jest w ciazy ale pozytywny wynik raczej nie mogl sie wziasć ot tak sobie.dla pewnodsci wybierz sie do lekarza. pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Madzia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Cze 26, 2006 11:10 pm Temat postu: |
|
|
przed spodziewnym okresem 1 - 2 dni przed! ale mysle ze tu nie ma nadzieji! zrobie jeszcze jeden test ale watpie zeby cos to zmieniło! jeszcze tylko dreczy mnie to ze nie odczuwam zadnych objawow! tylko brzuch czasem zaboli i głowa! ale moze to fakt ze to tylko takie pozory i faktycznie bedziemy mieli dzidziusia! chociaz do mnie to nie dociera i nie wiem kiedy dotrze! teraz stwierdzam ze jestem głupia! ale coz jedna chwila i trach!
Teraz mam problem gdzie pojsc do lekarza? bo teraz jestem w małym miasteczku gdzie nie chce isc do takiego lekarza! w wiekszym miesie raczejmnie nie przyjma do przychodni bo nie jestem z rejonu! chyba- tak mi sie wydaje! zostaje mi tylko prywatnie ale na dłuzsza mete to zbankrutuje! nie wiem co robic?! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|