Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Objawy ciązy- zbiorczy0

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 45, 46, 47  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość

PostWysłany: Wto Cze 27, 2006 9:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A moim zdaniem to chyba nie ma reguły są przypadki że kobiety zachodzą w ciąże nawet podczas okresu.M moim przypadku było tak , że zaszłam w ciąże 3 dni po okresie. A dolegliwości jakie miałam to był ból brzucha i piersi mi bolały.
Powrót do góry
Młoda
Gość

PostWysłany: Sro Cze 28, 2006 12:10 pm    Temat postu: niewiem czy jestem w ciazy!!!! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

spoznia mi sie 5 dni okres!!czesto sie zalatwiam!!robilam juz test i niby wyszlo ze nie jestem ale sama nie jestem pewna!!niestety nie moge isc sama do ginekologa bo jeste nie pelnoletnia!!!niewiem co robic!!!moze ktos mi poradzi pilne Crying or Very sad
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sro Cze 28, 2006 4:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oczywiście żę możesz iść do ginekologa. Nie jest powiedziane żę można dopiero mając dowód.

Śmiało możesz iść, a nawet powinnaś, aby sprawdzić co tak właściwie sie dzieje.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
aneczka ana
Gość

PostWysłany: Czw Cze 29, 2006 1:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanie podejzewam że jestem w ciązy ale martwi mnie to że przed opkesem pojawiło sie plmienie takie ciemno brązowe a na piersiach pojawily sie male krostki i zylki czego wczesniej nie zauwazylam we wtorek ide do ginekologa bo robilam tydzien temu test i wyszedl negatywnie troszek posmutnialam ale to bylo chyba za wczenie gdyz robilam bobo test juz po 3 dniu Prawdopodobnego zaplodnienia martwi mnie to ze bardzo duzo spie co mysleśc ana
Powrót do góry
lolkaaaa

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Lip 04, 2006 6:22 pm    Temat postu: SLuz zamiast okresu ? :( Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Paweł mam pytanie
Nie pojawil sie okres, niby mam nieregularny ale nigdy nie byl pozniej niz 27 dni, ktore juz minely.
Prezerwatywa nie pekla ale jednak mamobawy bo bylo pare przygod..
Polak madry po szkodzie..

W kazdym razie teraz zamiast okresu mam sluz, i to w duzych ilosciach, jest on czasem bialy a czasm przezroczysty.
Co sie dzieje?
O ile pamietam to zawsze jak mialam dostac okres to bolal mnie brzuch i sluzu raczej nie bylo a teraz nic z tego

I jeszcze jedeno pytanie, w objawach ciazy jest napisane przy niektorych objawach ze pojawiaja sie w piwerszym trymestrsze tzn wmierszywch 3 miesicach ?

Wielkie dzieki!
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Lip 04, 2006 6:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak trymestr to okres 3 miesięcy Smile czyli jeżeli chodzi o pierwszy trymestr chodzi tutaj o pierwsze 3 miesiące ciąży.

Niestety nie jestem wstanie stwierdzić co to może być. Warto zasięgnąć rady lekarza.

Jeżeli nie ma jakiś poważnych przesłanek do tego aby twierdzić że dana metoda antykoncepcji zawiodła, nie należy wysilać tym umysłu.
Forum jest nimalże żywym przykładem że psychika ludzka potrafi płatać nieźle figle i podpowiadać różne rzeczy. Np. objawy ciąży, jeżeli obawiamy sie ich i wypatrujemy co godzin czy przypadkiem coś nie sugeruje właśnie ciąży.

Każde zabużenie miesiączki jeżeli przedłuża sie powinno być konsultowane z lekarzem, medycyna jest na takim poziomie że jest wstanie to skutecznie wyleczyć, nie leczone zaś mogą mieć tragiczne skutki (chodzi mi o okres kilku lat, zaniedbania).

Zdaje sobie sprawę że w sytuacji w której sie znalazłaś wizyta u lekarza wiąże sie z lękiem, stresem i obawą co on stwierdzi i czy to nie będzie ciąża.
Porozmawiaj ze swoim partnerem, myśle że na pewno wesprze Cie na tyle ile potrafi (czasem kobiety irytują sie że faceci nie potrafią zająć sie nimi w tedy gdy trzeba, wynika to po prostu z różnic między płuciami, nie bądz dla niego zbyt ostra Wink, chodź masz pełne prawo porosić go o wsparcie, rade, czułość - od tego w końcu jest, no nie Razz).

Mimo obaw lepiej podjąć "męską" decyzję (o dziwo kobiety lepiej znoszą taki rodzaj stresu niżeli mężczyźni - dlaczego to nazwali męską decyzją :> - nie mam zielonego pojęcia) i zgłosić sie do lekarza aby wyjaśnić to wszystko.

Pozdrawiam serdecznie Smile
Powrót do góry
olkaaa
Gość

PostWysłany: Wto Lip 04, 2006 6:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kurcze, szczerze to mnie nie pocieszyles. Razz

utro wnocy wyjedzam nad morze a tak syzbko napewno nie dostane sie do lekarza, wiecmoze zrobie najpierw test.

Nie nawidze tego uczucia umieraniacz niepewnosci
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Lip 04, 2006 7:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zawsze pozostaje dużur w szpitalu, zawsze na dyżuże jest ginekologa Wink
Powrót do góry
olkaaa
Gość

PostWysłany: Wto Lip 04, 2006 8:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No ale czy to wymaga az czegos takiego?
Chodzi CI o to zemoge byc w ciazy czy o ten sluz ?
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Lip 04, 2006 8:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bardziej o ten śluz. Z tego co piszesz to raczej w ciązy nie możęsz być, bardziej sie tego obawiasz.

LEpiej poprostu sprawdzić obie sprawy za jednym zamachem Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 45, 46, 47  Następny
Strona 23 z 47