Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Lip 10, 2006 1:49 pm Temat postu: |
|
|
nie.
Takie objawy są miejwięcej przed okresem, czasem występują 3 dni przed czasem tydzień, a czasem nawet 2 tygodnie.
Doliczając do tego stres to nic nie normlanego.
Owszem nieprzyjemne ale jak najbardziej zrozumiałe.
Porozmawiaj z nią na ten temat, może gdy ona Ci to wyjaśni będziesz spokojniejszy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
naneczka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lip 10, 2006 3:18 pm Temat postu: |
|
|
ja mam czasami objawy juz dwa tygodnie wczesniej. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tomasz12345
|
Wysłany: Pon Lip 10, 2006 6:32 pm Temat postu: |
|
|
wielkie dzieki za informacje!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Violka
|
Wysłany: Sro Lip 12, 2006 9:22 am Temat postu: |
|
|
Silne wymioty świadczą raczej o silnym zatruciu. Powinna jak najszybciej zgłosić się do lekarza. Trochę zagmatwanie opisałeś dni cyklu.
Rozumiem, że Twoja narzeczona mając wymioty była w 14 dniu cyklu czyli w jej przypadku przed owulacją. Skąd przypuszczenie, że jest w ciąży? Musiałaby zajść przy poprzedniej owulacji a więc byłaby już w 6 lub 7 tygodniu. W takim momencie najłatwiej jest zrobić test ciążowy.
Czy współżyjecie bez zabezpieczenia? Jaką ma temperaturę ciała? Pamiętaj także o tym, że okres może występować także w pierwszych miesiącach ciąży choć jest to rzadkością. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aguś Gość
|
Wysłany: Sob Lip 15, 2006 11:56 pm Temat postu: obawa |
|
|
Czesc mam pytanie! Z chlopakiem przezylam swój pierwszy raz jakies 2 tygodnie temu zazwyczaj mam miesiączki nierówne wytępują częściej ale nieraz tez okolo 30 dni. Teraz jednak jest juz 24 dzien mojego cyklu a ja nie mam miesiączki jakies 2 dni temu mialam bóle poprzedzające miesiączke( zawsze mam 3, 4 dni przed miesiączką) i czekam na okres i się doczekac nie moge. Stosunek byl z gumką( prezerwatywa durex) a mój chłopak przed dojściem wyciągnął członka... Czy w takim razie możliwa jest ciąża. NIe ma żadnych objawów tylko ten ból brzucha no i jeszcze czesto sikalam ale to dlatego ze dużo piłam bo jest gorąco. NIe wiem co mam teraz sądzic mi się wydaje że w ciąży ne jestem ale.. ta niepewnośc bo nie chce miec dziecka jestem za młoda. PLX hELp !!!aha... prezerwatywa była kupiona w aptece! nie wiem juz sama co robic.. bo szczeze to po test nie sięgnę bo się boję!
ALe jak myslicie moglam zajsc w ciaze? jakie jest prawdopodobienstwo |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mama Julki Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Lip 17, 2006 11:17 am Temat postu: |
|
|
spokojnie w ciązy nie jestes, a przesunieta miesiaczka moze sie brac z napiecia i zdenerwowania zwiazanego z peirwszym razem.Kazdy bardzo przezywa to pierwsze zblizenie,a stres o ciaze rowniez opoznia okres.Nie martw sie..Bardzo wiele kobiet po swoim pierwszm razie ma przesunieta miesiaczke.Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aguś Gość
|
Wysłany: Pon Lip 17, 2006 12:23 pm Temat postu: obawa |
|
|
Dziękuję bardzo:) te slowa mnie uspokoiły Pozdrawiam i czekam na miesiączkę |
|
Powrót do góry |
|
|
|
A. Gość
|
Wysłany: Pon Lip 17, 2006 12:24 pm Temat postu: |
|
|
Czy dosc mocne bole calego brzucha moga byc objawem ciazy ( minelo 2tyg od stosunku ) ? Na pewno nie jest to typowy bol przedmiesiaczkowy. Zastanawiam sie tylko, czy to juz mnie z nerwow nie boli... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Halka
|
Wysłany: Pon Lip 17, 2006 3:54 pm Temat postu: |
|
|
dosc dlugo juz przegladam to forum, ale w koncu postanowilam sie zarejestrowac.
mam pytanie, czy jezeli wogole do wytrysku nie doszlo, ani wewnatrz, ani na zewnatrz, a penetracja byla, to czy jest mozliwosc zajscia w ciaze?
wiem ze odpowiedz na to pytanie mozna wydedukowac z roznych postow zamieszczonych na tym forum, doedukowalam sie juz ze kropelkowanie to nie to samo co preejakulant, ale dalej nie wiem czy kropelkowanie nastepuje na tyle bezposrednio przed wytryskiem by nie dalo sie go zahamowac.
jeszcze jedno pytanie. czy przy zagniezdzaniu jajeczka w sciance macicy moze dojsc do lekkiego krwawienia. wspolzylam z chlopakiem (wlasnie to bez wytrysku ) w 12 dniu cyklu, potem sluz wskazujacy na plodnosc mialam jeszcze do 16 dnia cyklu a 19 dnia zauwazylam jednorazowe i bardzo slabe krwawienie. zastanawiam sie czy to nie jest efekt upalow ktore wowczas panowaly.
i jeszcze jedno pytanie czy po zaplodnieniu od razu zmienia sie sluz. tzn np czy jest mozliwosc ze jest sie w ciazy a ma sie nadal sluz przezroczysty. czytalam gdzies ze sluz sie wtedy od razu zmienia na nieplodny ale skad mam wiedziec czy to bylo wiarygodne zrodlo?
aha, dla wszystkich, ktorzy niepokoja sie bolem jajnikow i uwazaja go za oznake ciazy. mozliwe ze u niektorych kobiet tak wlasnie jest, ale mnie jajniki pobolewuja tylko wtedy gdy zbliza mi sie miesiaczka
przepraszam za potok pytan ale mam jeszcze jedno: od kiedy zaczynaja bolec piersi i jad dlugo bola (chodzi mi o ciaze)?
dziekuje z gory za odpowiedzi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Violka
|
Wysłany: Pon Lip 17, 2006 8:46 pm Temat postu: |
|
|
Witam,
przede wszystkim chciałam wam powiedzieć, że na początku objawy ciąży są bardzo podobne do miesiączki. Pamiętajcie, że zagnieżdżenie zapłodnionego jajeczka trwa kilka dni. To nie jest tak, że po zapłodnieniu już wiecie, że to ciąża. Dlatego pierwszy test powinno się robić dopiero po terminie miesiączki, wcześniejsze co prawda też są, ale często pomimo podwyższonej czułości zbyt wcześnie zrobione mylą się.
Dlatego ja polecam gorąco kontrolę temperatury. jest niezawodna, ponieważ w ciąży KAŻDA kobieta ma około 37.
Co do pojedynczych objawów to absolutnie nie bierzcie ich za pewnik. Nie można przyłożyć szablonu. Mnie np. do tej pory nie zrobiła się aureolka wokół sutków ani nie pociemniały zbytnio choć większość kobiet ma to już w pierwszych tygodniach ciąży a ja jestem już w 5 miesiącu.
Przede wszystkim zachowajcie zdrowy rozsądek i rozwagę, bo inaczej co miesiąc będziecie przeżywały katusze pt. A może ja jestem w ciąży i każdy objaw będzie dla was dowodem na przypuszczenia. Nie róbcie tego bo wówczas nie ma przyjemności z bycia z partnerem tylko wieczny strach. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|