Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Objawy ciązy- zbiorczy0

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 45, 46, 47  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość

PostWysłany: Pią Sie 04, 2006 1:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to jest tak: jajeczkujesz mniej wiecej w polowie cylku, jelsli jest regularny. Plemniki moga przetrwac w pochwie do 5 dni (to znaczy, ze mozna zajsc w ciaze nawet, jesli kochalas sie duzo przed jajeczkowaniem), wiec jesli kochalas sie kilka dni po okresie i zakocznyliscie ejakulacja, mozliwe , ze doszlo do zaplodnienia (czego objawem moze byc bolesnosc piersi np) Jesli chodzi o sluz, to mi to nigdy nic nie mowilo..jaki jest kiedy. Lepiej, jesli zapytasz Pawla, to bardzo mily pan i jak to mowi: zajscie w ciaze nie jest takie proste, przeludnilibymsy ziemie;))
Powrót do góry
84
Gość

PostWysłany: Pią Sie 04, 2006 3:17 pm    Temat postu: małe pytanko Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.Mam małe pytanie.Czy może ktoś się orientuje, czy można mieć aż taki puls?znaczy koleżanka mi powiedziała że to jest puls.Hmm od pewnego czau co jakiś czas czuje bicie serca w moim brzuszku,a najlepsze jest to że to widać bo brzuszek mi podkakuje,w dodatku to nie jest tylko przeze mnie zauważalne.Czy to faktycznie może być puls?aż taki silny?dodam że cały czas mam okres, tylko też jest taka sprawa ze mam niedoczynność tarczycy i cały czas przyjmuje Eutyrox.Czy można mieć okres będąc w ciąży, a stosująć leki?
Powrót do góry
Pauli86

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Sie 04, 2006 6:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Odpowiem Ci na pytanie odnośnie tego pulsu. Jak ja się położę na plecach i spokojnie oddycham to też widzę tak jakby biło mi malutkie serduszku w brzuchu. Nie wiem co to jest może naprawdę taki puls, ale wiem że nie jest to ciąża bo musiałabym już dawno urodzić.
Można mieć okres będąc w ciąży, ale nie jest to często spotykane.

Pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
84
Gość

PostWysłany: Pią Sie 04, 2006 7:11 pm    Temat postu: hmm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pauli thanx za odpowiedź
Powrót do góry
Gosia1976
Gość

PostWysłany: Sob Sie 05, 2006 1:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to drugie serduszko to nic innego jak tętnica "brzuszna" Smile nie iwem jak się w języku lekarzy nazywa, chyba podobnie
Powrót do góry
femme fatale

PostWysłany: Pią Sie 18, 2006 1:03 pm    Temat postu: objawy ciazy-jak to mozliwe w moim przypadku?poradzcie! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wspolzylam z chlopakiem i potem spozniala mi sie miesiaczka! zrobilam test ciazowy i wynik byl negatywny! potem dostalam miesiaczke, lecz mimo to dla pewnosci zrobilam drogi test, wynik ponownie okazal sie negatywny! a teraz mam jeden z objawow ciazy! lekko bola mnie piersi, a aureola wokol sutka jest zaciemniona i mam niebieskie linie na piersiach! czym spowodowany jest ten objaw?jak to mozliwe ze 2 testy mogly zawiesc, a ponadto miesiaczkuje! czy to mozliwe ze jednak moge byc w ciazy?
niepokoi mnie ten jedyny objaw, innych nie mam! co o tym myslicie?
Powrót do góry
KOBIETA

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pią Sie 18, 2006 1:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesli miesiaczki wygladaja tak jak zawsze tzn nie sa krotsze i bardziej skape to raczej w ciazy nie jestes. owszem zdarza sie ze kobiety miesiaczkuja bedac w ciazy ale sa to raczej plamienia niz normalny okres. natomiast kwestie zmian w piersiach powinnas po prostu skonsultowac z lekarzem. byc moze to jakies zaburzenia hormonalne.
Powrót do góry
femme fatale

PostWysłany: Pią Sie 18, 2006 1:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kiedy dostalam miesiaczke byla calkiem normalna, taka jak zawsze. trwala 6 dni i nie byla skapa.
Powrót do góry
KOBIETA

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pią Sie 18, 2006 1:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie zdarza sie raczej zeby okres podczas ciazy wygladal tak jak zawsze. no i te testy. dwa raczej by sie nie mylily. ale z piersiami idz do lekarza. wiesz przeciez ze z takimi sprawami nie ma zartow.
Powrót do góry
femme fatale

PostWysłany: Pią Sie 18, 2006 1:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

!przypomnialam sobie ze robilam test ale wczesniej pilam kawe, ktora jest moczopedna!czy skutecznosc testu po produktach moczopednych sie zmniejsza ? moze mocz byl za slabo stezony i nie wykrylo hcg? sama juz nie wiem! co myslisz o tym KOBIETA?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 45, 46, 47  Następny
Strona 28 z 47