Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Objawy ciązy- zbiorczy0

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 45, 46, 47  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KOBIETA

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pią Sie 18, 2006 1:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiesz co bym ci radzila. idz do apteki i kup test QUICK VUE. on jest naprawde dobry i dokladny. nie zawiodl mnie nigdy. i zrob go jutro rano z pierwszym porannym moczem z tzw srodkowego strumienia.wtedy sa naprawde minimalne szanse ze test bedzie mial nieprawidlowy wynik.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
g....
Gość

PostWysłany: Pią Sie 18, 2006 9:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moja rada pewnośc będziesz mieć gdy zrobisz badanie krwi.
Powrót do góry
femme fatale

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Sie 18, 2006 10:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

KOBIETA napisał:
ale z piersiami idz do lekarza. wiesz przeciez ze z takimi sprawami nie ma zartow.

musze is do ginekologa czy moge do rodzinnego??
Powrót do góry
KOBIETA

PostWysłany: Pią Sie 18, 2006 10:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

do ginekologa tylko do jakiegos dobrego ktory wie po co zostal lekarzem. najlepszy bylby ginekolog-endokrynolog. nie wiem gdzie mieszkasz. co do dobrych godnych polecenia lekarzy orientuje sie jedynie w Krakowie.
Powrót do góry
femme fatale

PostWysłany: Pią Sie 18, 2006 10:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mieszkam na wsi a u nas to wiadomo jak jest. nie ma zadnego wyboru, jeden ginekolog i tylko w czwartki! a rodzinny nic nie poradzi??
Powrót do góry
KOBIETA

PostWysłany: Pią Sie 18, 2006 10:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oj dobrze wiem jak to jest z tym na wsi. sama pochodze ze wsi. ale jedz do jakiegos najblizszego miasta. ginekolog jest lekarzem pierwszego kontaktu i nie musisz miec do niego skierowania. mozesz isc do kogo chcesz. nie ma rejonizacji. do rodzinnego tez mozesz isc ale jak znam zycie i wiejskie przychodnie to pewnie da ci skierowanie do ginekologa Wink
Powrót do góry
gosik

PostWysłany: Sob Sie 26, 2006 1:59 am    Temat postu: innne objawy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam Sad mam pytanie.od ponad 2 tygodni boli mnie podbrzusze,najczesciej jest o bol niewielki ale odczuwalny,ale zdaza sie,ze boli bardziej,moj brzuch sie powieksza,czesciej zagladam do lodowki.mam czeste oddawanie moczu,czuje sie bardzo slabo,mam uczucie przepelnienia.nie dostalam okresu w terminie i przez reszte miesiaca tez.kochalam sie z chlopakiem bez zabespieczenia.wiem,ze wszystkie objawy sa wymienione,ale to wydaje mi sie dziwne.nie mam mozliwosci zrobic badan w tej chwili gdyz znajduje sie zagranica.czy jest mozliwe aby takie objawy byly oznaka ciazy??.prosze o odpowiedz.z gory dziekuje Smile
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Sie 26, 2006 9:32 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niekoniecznie. Choć po tym co piszesz, całkiem możliwe.

Same te bóle, częste oddawanie moczu i osłabienie mogą wskazywac na jakąs chorobę kobiecą, np. zapalenie przydatków, zapalenie cewki moczowej, zespół napięcia przedmiesiączkowego czy nadżerkę.
A to, że zaglądasz do lodówki, to może być zwykły zbieg okoliczności.

Brzuch przy ciąży powiększa się od około drugiego miesiąca.

Najlepiej będzie jeśli zrobisz test ciążowy.

A czy masz jakies upławy? Jeśli tak to opisz jak wyglądają.

Ostatnio zmieniony przez Yalissea dnia Sob Sie 26, 2006 9:36 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
KOBIETA

PostWysłany: Sob Sie 26, 2006 9:33 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak takie objawy moga wskazywac na ciaze ale nie musza.Bardzo wczesna ciaza najczesciej przebiega bez objawow.A juz napewno nie rosnie od razu brzuch. A jesli dobrze zrozumialam podejrzewasz u siebie pierwszy miesiac.Wiec rosnacy brzuch to napewno nie od ciazy.Moze od tego ze czesciej zagladasz do lodowki Wink Rozumiem ze nie masz mozliwosci pojsc do lekarza ale przynajmniej pojdz do apteki.Przeciez test ciazowy mozna kupic tez za granica.Bedziesz spokojniejsza jak sie dowiesz co wykaze Smile
Powrót do góry
Pytajaca

PostWysłany: Sob Sie 26, 2006 12:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jesli jestes w ciazy...to gratuluje Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 45, 46, 47  Następny
Strona 29 z 47