Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gosik77
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Paź 20, 2006 11:25 pm Temat postu: |
|
|
ja miałam dokładnie takie same objawy.. bol piersi i bol brzucha "jak na okres".. no i wiecej chodziłam siku.. Ja z moimi bolami poszłam do lekarza.. i mi wytłumaczono że takie bole sa normalne bo macica przygotowauje sie do nowej roli.. i jak widac miano racje.. bo mam dwa małe bobasy.. no moze juz nie tak małe |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Gość
|
Wysłany: Pią Paź 20, 2006 11:31 pm Temat postu: |
|
|
Oczywiscie,ze nie zawsze takie bole musza oznaczc cos zlego,akurat w moim przypadku bylo inaczej.Jednak uwazam,ze w ciazy z kazym bolem i watpliwoscia nalezy udac sie do lekarza.Wkoncu chodzi tu o nowe zycie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gosik77
|
Wysłany: Pią Paź 20, 2006 11:33 pm Temat postu: |
|
|
No dokładnie.. zawsze jak cos nie tak.. to sio do lekarza.. my tu mozemy jedynie sobie poklikac.. jak to było z nami.. i np podzielic sie sposobami na zgage ale to pozniej |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Gość
|
Wysłany: Pią Paź 20, 2006 11:54 pm Temat postu: |
|
|
Bardzo chetnie udziele rad,ale moze nie koniecznie o sposobach na zgage,bo tego akurat nigdy nie mialam.haha |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agnieszkaj
|
Wysłany: Pon Lis 27, 2006 5:57 pm Temat postu: staranie sie o dzieco i objawy |
|
|
od jakiegos miesiaca moze dluzej mam objawy:zawroty glowy bole podbrzusza,klocia jajnikow,bolesnosc sutkow, skoki temperatury, bole krzyza,siusiu czesciej niz zwykle - chyba bo juz stracilam rachube,troszke zatwardzenia,niedobrze mi i ciagle burczy w brzuszku,na dodatek sie powiekszyl i taki jest twardy okraglutki, spac mi sie chce a okres mi sie spoznia okolo 5 dni - okolo bo zawsze mialam nieregularny robilam test jakis tydzien temu i bylam w przychodni ale mowia ze jeszcze zawczesnie zeby cos stwierdzic! czekam jeszcze i znow zrobie!a i zapomnialam najwazniejszego staramy sie z mezem o dzidziusia od jakis 2 miesiecy lub 3! co o tym sadzicie? dzieki za pomoc
---- edit by Paweł:
Zmieniłem tytuł tematu, proszę nie nadawać tytułu "objawy ciąży".
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
gosik77
|
Wysłany: Pon Lis 27, 2006 6:16 pm Temat postu: |
|
|
skoro spoznia ci sie dopiero 5 dni okres to jeszcze za wczesnie żeby miec jakies objawy ciązy takie jak opisujesz.. Najlepiej zrobic test. Wykrywa on ciążę juz nawet 7 dni od zapłodnienia..
ps. Bol jajnikow i inne te objawy moga byc również na okres.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agnieszkaj
|
Wysłany: Pon Lis 27, 2006 6:29 pm Temat postu: |
|
|
nigdy prawde mowiac nie mailam takich objawow na okres jedynie bole podbrzusza bardzo silne i piersi.U lekarza bylam ale powiedzial ze jestem zdrowa w zanczeniu choroby! no w zasadzie to spoznia mi sie okres okolo tygodnia bo ostatni mialam 27 wrzesnia. a zapomnialm ze mam rozstepy na posladkach a nie przytylam jakos gwaltownie. Naprawde dziwnie sie czuje jak nigdy do tad. Ale coz musze poczekac i zrobie test a jesli nie teraz to dalej bedziemy sie starac. dziekuje za odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gosik77
|
Wysłany: Pon Lis 27, 2006 7:18 pm Temat postu: |
|
|
Objawy ciązy wystepują ok 4-6 tygodnia ciązy.. a jezeli mowisz że ci sie spoznia dopiero tydzien to w najlepszym razie jestes w trzecim tygodniu ciązy wiec za szybko na takie objawy.. Co do rozstepow to nie wystepują one tylko od przytycia ale i od chudniecia.. lub na skutek szybkiego przyrostu.. a bywa że pojawiają sie samoistnie (taką sie ma urodę) moja znajoma.. szczupła, wysoka.. miała rozstepy w wieku 16 lat.. na skutek własnie szybkiego wzrostu.. wiec rozstepy nie jest objawem ciązy:) Rozumiem że bardzo chcecie miec dzidziusia...ale na siłe nie szukaj objawów u siebie.. Ja na twoim miejscu szybciutko zrobiła sobie test.. jestem niecierpliwa nie lubie niepewnosci |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 12:14 am Temat postu: |
|
|
Najlepiej zrob test i bedziesz wiedziala co dalej,a co do objawow to nie wystepuja one tak wczesnie,a juz tym bardziej nie rozstepy.Uwazam tak jak Gosik77,ze chyba na sile chcesz wmowic sobie ciaze.Jednak dopoki nie zrobisz testu niczego sie nie dowiesz.Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agnieszkaj
|
Wysłany: Sro Lis 29, 2006 3:09 pm Temat postu: |
|
|
Witajcie dziewczyny dziekuje za poprzednie odpowiedzia ale jednak byly one nie trafne-wiedzialam ze cos sie dzieje! nie mam okresu od tygodnia staramy sie z mezem o dziecko a objawy mam juz!
okazalo sie ze zrobilam test wyszedl negatywny, potem poszlam do gin. bo cos mnie meczylo zrobil mi badanie krwi i wyszlo ze jestem mamusia- a wiec pojawienie sie objawow to wylacznie sprawa indywidualna! jedni maja wczesniej a inni pozniej! nie ma na to regoly!
ciesze sie!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|