FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kaczuszka Gość
|
Wysłany: Czw Lut 23, 2006 2:14 pm Temat postu: |
|
|
Czesc mam Pytanko!:)Gdzies tak mniej wiecej od tygodnia mam dziwne objawy!Tak jak przy ciazy!Mam takie bole jak przy okresie,bola mnie jajniki a tak w sumie to kuja bardzo,mam obrzmiale piersi i bola mnie strasznie sutki nie moge si ewogoel dotknac!:/Bola mnie bardzo plecy,kregoslup,i czasem mnei kuja rece w srodku jakby kosci ale nie wiem co to?!?!?!?!?a najwazniejsze to to iz mam obrzmiala pochwe i troche swedzi!Sluz jest kremowy ale nie ma go wiele!:/no i jestem zmeczona,nie wysypiam sie wogole!Moj narzeczony twierdzi ze przez to ze sie denerwuje to widze to wszytko potrojnie!:/Ale mam takie dziwne uczucie ze jednak to jest "TO"!Zastanawialam sie czy by nie zrobic testu ale chyba to jeszcze jest za wczesnie wiec nie wiem czy jest sens!Jestem umowiona z moim ginekologiem na poniedzialek 27lutego,ale warjuje na mysl ze nic nie wiem!Jezli ktos wie o co w tym wszystkim moze tu chodzic to prosze odpiszcie!Bardzo bede wdzieczna!Umieram z niecierpliwosci i w sumie ze strachu wiec prosze bardzo o odpowiedz!Dziekuje z gory! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Lut 23, 2006 2:35 pm Temat postu: |
|
|
Wiesz co tym zrobił jak byś wyrażala werbalnie tyle wykrzykników przy mnie :>
znalzł bym, ławke, krzesło, czy fotel, usadził Cie na nim i położył palec na usta, trzymał bym go tak dług (a w razie potrzeby tyle razy tą czynność powtarzał) az emocje zostały by opanowane i potrafiła byś już spokojnie powiedzieć co sie dzieje.
Nie bylo b w tym żadnje złości, ani urazy za to co robisz. To byl by sposób na pokazanie że staram sie zrozumieć, wysłuchac, ale aby tak sie stalo musisz układać myśli w słowa a nie wydobywać tylko szybko strzępki tego wszystkiego co Cie meczy i nie daje spokoju.
No niestety do dyspozycji mam tylko literki, więc może zaczne
Dzisiaj mam 23 Lutego, więc zstało 4 dni do wizyty u lekarza, myśle że testu nie ma co kupowac bo dowiesz sie od lekarza wszystkiego (ominiesz stres z tym czy test dobrze zrobiłaś czy sie nie pomylił itd.). Przez te 4 dni postaraj sie troche odprężyć (zdaje sobie sprawe że to łatwe nie jest), napewno nie wyjdziesz teraz z pokoju (po przeeczytaniu tego) i nie odetchnież pełna piersią spokojna i pewna siebie. No aż tak to sie nie da, a nawet jak ktoś próbuje w ten sposób maskować emocje to nie najlepiej robi. To że coś nas wewnętrznie męczy to jedno. A jak my do tego podchodzimy to drógie. Twój nażyczony pewnie miał dobre intencje mówiąc Ci że nieco możesz wyolbrzymiać pewne sprawy , może nie do końca wiedzial jak ma sie zachować żeby Ci pomuc. Dlatego jeżeli ktoś z bliskich (czy tez znajomych) nie do końca wie jak sie zachować czy zachowuje sie nie tak jak byśmy tego oczekiwali, najlepiej podpowiedzeć mu, ale nie podpowiedzieć zadając mu zagatke, ale mówiąc czego oczekujesz, czego sie obawiasz, co siedzi w twojej glowie. Owszem nie wszystkim i nie odrazu wyżuca sie wszysto co sie ma w sercu i w glowie, ale można o stopniowo uwalniać. Jak podzielisz sie tym wszystkim z kimś, w tedy mniej róznych dziwnych myśli przychodzi do głowy.
Objawy które napisałaś mogą być objawami wielu rzeczy, nie tylko ciazy. chodz owszem słuszcznie zauważyłaś że coś podobnego występuje u kobiet które są w początkowej fazie ciaży (do 3 miesiąca).
Dlatego wiedza jest tutaj też waznym składnikiem, a tą wiedze uzyskasz za 4 dni - zdaje sobie sprawe że 4 dni to może wydawać sie wieczność, aby zniwelować takie odczucie warto coś robić, nie siedzieć w pokoju i rozmyślać, ale isć chodzby po bułki do sklepu, mimo że pieczywa w domu nie brakuje (no z innymi zakupami to ostrożne - wzależności od sytacji finansowej nie trzeba wykupywać pół jubilera za karte kredytową nazyczonego ), świerze powietrze, troche słońca (maly mrozik - u mnie jest minus 2 stopnie) zobaczyć dzieci żucające sie śniegiem w parku, zrobić pare fotografi drzew, czy zająć sie zadaniem czy pracą na którą nie mialo sie wcześniej czasu, chdzby porzadek w szafach, ale jakieś zajęcie też jest przydatne
Myśle ze za 4 dni wszystko sie wyjaśni a Ty dasz rade wytrwać
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kaczuszka Gość
|
Wysłany: Czw Lut 23, 2006 2:42 pm Temat postu: |
|
|
Dzieki za odpowiedz!Bardzo Ci dziekuje! wiesz masz chyba racje powinnam sie uspokoic i poczekac te 4 dni! ale faktem jest ze denerwuje sie!Przyzwyczajam sie do mysli ze moge byc w ciazy i w sumie mi sie to zaczyna podobac!Wiec jak sie okaze ze nie jestem w ciazy to bedzie mi chyba troche smutno;) moj narzeczony mowi ze ma takie przeczucie ze nie jestem w ciazy i na dzidziusia troche jeszcze poczekamy!;)Strasznie dziekuje za odpowiedz!:)Pomogles mi!:)Jeszcze raz dziekuje!A mam jeszcze jedno pytanie czego moga jeszcze byc takie objawy?Czy ta ciaza jest najbardziej prawdopodobna czy cos innego?Dziekuje:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Lut 23, 2006 4:38 pm Temat postu: |
|
|
Nie dziękuj tak bo sie zawstydze
czego to mogą być objawy, hmm od jakiegoś zapalenia po zabużenia hormonalne, naprawde wiele jest możliwości i myśle że lekarz jest tutaj komptetętny.
Ważne jest reagowanie na objawy, bo wszystko da sie wyleczyć bez problem jeżeli jest szybko zdiagnozowane Medycyna jest na wysokim poziomie, no nietety w polsce jeszcze kuleje profilaktyka, chodz i tak kobiety mają lepiej od mężczyzn w tym wypadku - nie wiem czyz najdziesz w tym gonszczu tematów (bo uzibierało sie tego wiele) ale był jeden facet który od tak chcial sprawdzić czy zjego męskością jest wszystko wporządku, nie było jakiegoś szczególnego powodu ale chciał mieć pewność (być może też coś mu nie dawało spokoju), no i co sie okazało, lekarz go wyśmiał (co jest nie dopuszczalne) ale zdarzyło sie tak.
A to że czasem coś nas nie pokoi i właśnie nic nie jest jasne, ale coś jednak w głowie świata powinno być skonsultowane z lekarzem. Dla zdrowia fizycznego jak i psychicznego.
Sam sie przekonałem że praca nad sobą samym jest chyba najtrudniejsza pracą jaką może dokonać czlowiek, chodz uważam że to opłacalna praca
Warto dojść do takiej sytacji że będzie sie patrzyło w miare obiektywnie i pozytywnie Kotnorolować samych siebie, zarowno gdy coś boli jak i jak nam sie zdaje.
Nie jest to nic złego bać sie, czy przestraszyć sie, ludzka żecz do której każdy ma prawo Ale warto sie staać aby to nie zawładneło nami na dłuższy czas, owszem przestraszyć sie można, ale trzeba po chwili (czas jest tutaj względny jeden potrzetrzebuje padu godzin inny paru dni) walczyć z tym tak aby to nie żądziło nami.
Myśle że uda Ci sie to osiągnąć, chodzby starając sie przez te 4 dni a potem winnych sytacjach w życiu.
Co do dziecka, warto to ustalić z partnerem, nazyczonym, nie wiem jak jest u was, czy rzmawialiście na ten temat, możliwe że no walneło go to z zaskoczenia, mówienie co ma sie w głowie jest sztką nie ukrywam tego, sztuka ciążką do nauki. Ale jakże cenną
Jak pujdziesz do lekarza, wypytaj go dokładnie co jest, jak jest i dlaczego On Ci już udzieli dokąłdneij odpowiedzi do twojej sytacji, ja mógł bym jedynie napisać tyle ile wiem z podręczników i z rozmów z oobami wykfalifikowanymi, mogl by być to naprawde poteżny referat, czasem wykluczajcy sie w niektórych momentach, nie chciał bym Ci zrobić mętliku w głowie.
W razie jakiś pytań to pisz na forum
P.S.
Prosze abyś pisała w tym temacie (no chyba że twoje pytanie będzie dotyczyć zupełnie innej sytacji) bo nie ma opcji scalania tematów, a pomożesz w ten sposób innym pisząc jąedną historie (może ona sie okaże długa) w jednym temacie, otwożą temat i będą mili obszerne wyjaśnienie, a tak to ludzie nie wiedzą czy to osobny temat czy kontynuaca jakieś histori kogoś Nie wiem czy zdajesz sbie sprawe ale Ty właśnie Ty przyszyczniasz sie do tego że ktos być może troche rozchmuży sie i odetchnie chodz nad chwile przy monitorze |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Robak Gość
|
Wysłany: Wto Lut 28, 2006 11:41 pm Temat postu: |
|
|
Ja mam jeszcze pytanko. Moja dziewczyna dostala w koncu okres, ktory spoznil sie o tydzien. bylo to tydzien temu. Dzis mi mowila ze boli ja brzuch tak jakby przed okresem i glowa troche, no i ma nudnosci. Co to moze znaczyc?? Czy pomimo tego ze dostala okres moze byc w ciazy? Prosze odpowiedzcie w miare szybko! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość Gość
|
Wysłany: Sro Mar 01, 2006 2:37 pm Temat postu: |
|
|
Słuchaj. Jest taka możliwość, że można byc w ciąży i mieć nawet do 3 pierwszych okresów powinna iśc do ginekologa |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Robak Gość
|
Wysłany: Sro Mar 01, 2006 4:38 pm Temat postu: |
|
|
E juz jest jej dobrze. Ja jestem chyba przewrazliwiony... A okres jej sie spoznial nie pierwszy raz a poza tym nic innego nie wskazuje na to, ze moze byc w ciazy. To chyba po prostu moja nadwrazliwosc Nie wiem... Jestem dobrej mysli. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Mar 01, 2006 4:48 pm Temat postu: |
|
|
I tak trzymać Pozytywne nastawienie to już dużo |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kamilz3
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Mar 06, 2006 11:47 pm Temat postu: moja dziewczyna ma objawy a ja sie boje |
|
|
Mam pytanie moja dziewczyna ma 17 lat od pewnego czsu bola ja piersi i chce jej sie wymiotowac ale do tego nie dochodzi czy to sa oznaki ze jest w ciazy i czy ja by zaszla taka potrzeba czy jest mozliwosc usuniecia ciazy prosze o odpowiedz bo niewiem co mam robic |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Mar 07, 2006 8:56 am Temat postu: |
|
|
Po pierwsze to uspokoi sie.
Emocje są złym doradcą, po drógie zamiast myśleć o aborcji to bądz przy dziewczynie. Dobrze by było jak by tobie panika sie nie udzielała - chodz czasem dochodzi do odwrotnych sytacji iż dziewczyna jest wmiare spokojna a facet warjuje gdy sie dowie że jej spuźnia sie okres.
W każdym razie niech ktoś z was dwojga zostanie w miare spokojny. Panika was obu to już niebezpieczna zabawa
To co napisałeś może być oznaka naprawde wielu rzeczy. A najprawdopodobniej są to objawy przed zbliżającą sie kolejna miesiączką. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|