Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
zabcia323
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 8:50 pm Temat postu: |
|
|
dzięki bardzo i sorki za banalne pytanie ale wiesz już sama nie wiem co mam zrobić ;(
dodano: Pon Kwi 06, 2009 6:32
Mam jeszcze jedno pytanie czy może się pojawić normalny okres po tym moim samoistnym odstawieniu tabletek?? I czy to normalne?
Jak chcesz coś dodać użyj opcji "zmień". Jest w w prawym górnym rogu każdego Twojego posta
Posty połączyłam / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 9:45 pm Temat postu: |
|
|
tak, przeciez to tz krwawienie z odstawienia
i za duzo go tez nie mui byc to to poczatko-srodek cyklu wiec endometrium nie zdazylo od nowa narosnac _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zabcia323
|
Wysłany: Wto Kwi 07, 2009 10:54 am Temat postu: |
|
|
Kurcze nie wiem już sama co mam myśleć chyba nie dam rady do tej niedzieli a po ilu dniach to krwawienie może ustąpić? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Olga18
|
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 9:32 pm Temat postu: |
|
|
brałam przez jakiś czas tabletki antykoncepcyjne od grudnia a własciwie 1 opakowanie w Wigilie (2008) zmienialam je poniewaz tyłam. normalnei ważylam 56 a potem poza 60! wiec z jasmin przeszlam na yasminnelle ale potem znow zmeinilam na jasmin po moich obawach znow poszlam do ginekologa bo znow tyłam. przepisal mi te niby najnowsze "YAZ" te akurat okazyaly sie lepsze. na ulotce dolaczonej to opakowania było napisane ze 1 tabletka dziala tylko przez 12h a wiec brałam je i 18 codzien po 18 nast dnia niby przestały działac. ale tak naprawde moj problem polega na tym ze postanowilam calkowice je odstawic. dostalam misiaczki ktora wystepuje podczas ich brania. (w opakowaniu byly 4 puste tabletki ktore nei mialy w sobie nic lecz w tych 4 powinnam meic okres) dostlam go. misiaczka trwala chyba 6 dni a potem mialam tylko brązowa wydzielina ktora swiadczyla o tym ze miesiaczka dobiega konca. zastanawuiam mnei to czy te "wydzielina" Łaczy sie z ta bezplodnoscia po meisiaczce? odbylam stosunek z chlpakiem bez zadnych srodnow anty lecz nie bylo wytrysku. czy mozliwe jest to ze zaszlam w ciaze? I MINO ZMIANY TABLETEK DO CALKOWITEGO ODSTAWIENIA MISIACZKA MOZE NIE BYC REGULARNA? (tabletki zaczalam brac na nieregularne okresy itp)PROSZE WAS O RADE:(
Dodano po 18 minutach:
nie napislam jeszcze ze tabletek nie biore ok misiaca i jutro (22 dn bo po tylu dostawałam misiaczki powinnam dostac okresu) stosnek byl w pn 2 dni po okresie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 11:44 pm Temat postu: |
|
|
Jak odstawiasz tabletki to już nie jesteś zabezpieczona...
Zabezpieczenie w trakcie przerwy w braniu, lub podczas brania tych placebo w YAZ, jest tylko wtedy, gdy bierzesz kolejne opakowanie, gdyż plemniki mogą przeżyć 5-7 dni w drogach rodnych kobiety. Tabletki blokują owulację, więc w trakcie ich brania nic się nie dzieje. Ale po ich odstawieniu, nie wiadomo kiedy wystąpi owulacja...
Tabletki hormonalne trochę mieszają w organizmie i zaczyna on wariować...
Co do ciąży...Jeśli nie było wytrysku to w ciąży nie będziesz...
Co do regularności...Powinna się ustabilizować po wybraniu kilku opakowań tych samych tabletek...(chyba ze bierzesz zamiennik, to wtedy nie ma to różnicy)
A nie miałaś robionych badań hormonalnych? _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
vanessa1986
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 2:46 pm Temat postu: |
|
|
hej, w polowie opakowania odstawilam tabletki i wystapilo krwawienie z odstawienia ktore trwalo 3 dni,po ok2tyg wystapilo kolejne krwawienie(nie wiem dlaczego)ktore tez trwalo 3 dni a ok tydzien pozniej mialam lekkie brazowe plamienie (widoczne tylko na papierze)i dziwne ciagnace uczucie w pochwie(trudne do opisania).czy to moze byc przez odstawienie tabletek??dodam ze kocham sie calyt czas bez zabezpieczenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 4:03 pm Temat postu: |
|
|
Może być to spowodowane nagłym odstawieniem tabletek, a może być to ciąża.
Jak minie 14-16 dni od ostatniego stosunku zrób test ciążowy. Najlepiej z krwi w laboratorium _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
vanessa1986
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 4:39 pm Temat postu: |
|
|
bede musiala zrobic bo troche sie niepokoje tym bardziej ze od kilku dni caly czas boli mnie zolądek |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 6:30 pm Temat postu: |
|
|
Spokojnie Zrób test i wszystko się wyjaśni _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Czarna-Jagoda
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Paź 08, 2009 11:52 am Temat postu: |
|
|
Czy jesli odstawie tabsy po wzieciu 10 z blistra dostane wtedy po 3 dniach krwawienie z odstawienia tak jak bym skonczyla cale opakowanie?? czy to krwawienie moze sie jakos opoznic?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|