Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kwiatuszek10
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Paź 23, 2010 9:12 am Temat postu: |
|
|
Dziś w nocy dostałam wreszcie okres, bolesny i obfity... Ciekawe, że przed tabletkami zawsze bolały mnie piersi przed okresem, teraz wcale. Widać organizm jeszcze nie odpoczął dobrze od hormonów.
Do ginekologa już się zapisałam na wizytę. Oczywiście, że chciałam od razu, jednak obecnie troszkę mnie nie stać na prywatne wizyty, a pierwszy wolny termin był na 5. listopada.
Objawy infekcji wprawdzie ustały kilka dni temu, najbardziej były odczuwalne zaraz po owu, ale lepiej dmuchać na zimne, zobaczymy, co powie lekarz. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Paź 23, 2010 4:17 pm Temat postu: |
|
|
Czasem wystarczy wyregulować hormony i dolegliwości związane z PMS ustają. Także ja na Twoim miejscu bym się cieszyła z braku dolegliwości _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lila19
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lis 30, 2010 9:27 pm Temat postu: Krwawienie zaraz po odstawieniu antykoncepcji |
|
|
Dziewczyny.Musiałam odstawić tabletki. Zaczęłam drugie opakowanie czyli wzięłam 3 tabletki. Krwawienie z odstawienia miałam normalne. I dzisiaj okazało się,że dostałam okresu. Czy mogę to wiązać na 100% z odstawieniem? Przestałam brać w zeszły piątek.
[color=red]Nie zakładaj nowych tematów skoro istnieją pokrewne!Zapoznaj się z REGULAMINEM!
Przyłączyłam do pokrewnego / nowicjuszka[color] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Lis 30, 2010 11:48 pm Temat postu: |
|
|
tak, prawdopodobnie jest to spowodowane odstawieniem _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karni
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Nie Gru 05, 2010 12:12 pm Temat postu: |
|
|
dziewczyna brała tabletki anty przez 5 miesięcy, podczas ostatniej miesiączki miała okropne bóle i krwawienie przez 7 dni wzięła 2-3 tabletki z nowego opakowania i je odstawiła bo doszła do wniosku że to przez te tabletki było coś nie tak. No i po 4 dniach dostała kolejnego okresu... czy to wynik odstawienia tabletek?? ciąża jest raczej nie możliwa, okres wyklucza ciąże co?? proszę o odpowiedź. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Gru 05, 2010 8:42 pm Temat postu: |
|
|
Tak, jest to spowodowane odstawieniem tabletek. Wystarczy przeczytać ulotkę...
Ale proponowałabym wizytę u ginekologa żeby sprawdził przyczynę bóli. skoro nie występowały wcześniej. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karni
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Gru 06, 2010 1:30 am Temat postu: |
|
|
nowicjuszka napisał: | Ale proponowałabym wizytę u ginekologa żeby sprawdził przyczynę bóli. skoro nie występowały wcześniej. |
występować występowały ale nigdy takie silne... jest umówiona ale dopiero na 27 grudnia takie są kolejki do dobrego lekarza |
|
Powrót do góry |
|
|
|
justolll
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Gru 14, 2010 8:25 pm Temat postu: POMOCY |
|
|
Mam taki problem. Ponieważ jestem osobą zapracowaną mam 24 lata zapomniałam pewnych ustaleń co do siebie. A mianowicie chciałam sobie zrobić przerwę w braniu tabletek anty po 2 latach. Gdyż mam ustawione przypomnienie wzięłam jedną tabletkę z 21 a nie powinnam, lecz reszty tych 20 już nie brałam. Miesiąc wcześniej po odstawieniu w czasie 7-dniowej przerwy dostałam okres, po "okresie" wzięłam jedna tabletkę i po 3 dniach znowu dostałam"okres". Kiedy mam się teraz go spodziewać? Proszę o szybko odpowiedź.
Nie zakładaj nowych tematów skoro istneją pokrewne, jesli juz zakładasz nadawaj odpowiednie tytuły i zapoznaj się z REGULAMINEM Forum!
Przyłączyłam do pokrewnego / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Gru 16, 2010 11:24 pm Temat postu: |
|
|
Ciężko powiedzieć...trzeba było wybrać już całe pakowanie...Możesz się go spodziewać po 28 dniach a może minąć więcej czasu...I bardziej bym się skłaniała ku temu drugiemu... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
evetka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Gru 28, 2010 11:20 pm Temat postu: |
|
|
Witam Was Kochane. Mam do Was pytanie. Od roku brałam tabletki antykoncepcyjne Cilest. W ostatnich dniach postanowiłam je odstawić. 18 grudnia skończyłam ostatnie opakowanie. 19 grudnia miałam stosunek (narzeczony nie skończył w środku) a w środę 22 dostałam miesiączke z odstawienia. 26 grudnia powinnam zacząść brać kolejne opakowanie ale odstawiłam. Stąd moje pytanie jest możliwa ciąża? I ile moge czekać na normalny okres? Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|