Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
aldona23
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sty 19, 2009 3:50 pm Temat postu: |
|
|
super dzieki boje sie wiez bardzo mam juz dwujke dzieci i nie chcala bym sie wpakowac jeszcze z trzecim |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martunia8820
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 10:05 am Temat postu: |
|
|
Mam pytanie brałam tabletki yasminelle 1szy blister jak skonczyłam to dostałam okres 4dnia po odstawieniu, później normalnie po 7dniowej przerwie zaczęłam drugi i ponieważ słabo sie czułam i włosy mi wypadały odstawiłam te tabletki z nowego blistra wziełam tylko 8 i odstawiłam od tamtego czasu w ogóle nie współżyłam a dzisiaj pokazało mi się plamienie czy to może być związane z przerwaniem tabletek czy może coś innego??
Dodano po 2 minutach:
Dodam,że pierwszy blister zaczęłam brać 1 stycznia 21 stycznia wzięłam ostatnią tabletkę i 25 dostałam okres drugi blister zaczęłam 29 stycznia i ostatnią tabletkę wziełam 5 lutegi i przerwałam już nie biore. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 11:09 am Temat postu: |
|
|
tak, to na pewno związane jest z odstawieniem hormonów _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martunia8820
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 2:02 pm Temat postu: |
|
|
Tylko,że to wygląda jak okres czy to normalne? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 2:24 pm Temat postu: |
|
|
Żaden skutek uboczny nie jest normalny, ale myślę że nie masz się czym niepokoić, chyba że potrwa to dłużej niż 7 dni. Wtedy czym prędzej do ginekologa _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martunia8820
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 3:47 pm Temat postu: |
|
|
Ale ciąża to to nie jest prawda?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 3:50 pm Temat postu: |
|
|
Nie,ciąża nie... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martunia8820
|
Wysłany: Sro Mar 04, 2009 12:58 pm Temat postu: |
|
|
Już wcześniej pytałam czy to normalne,że gdy odstawiłam tabletki miałam plamienie I wyglądało to jak okres z odstawienia wzięłam tylko 8 tabletek z drugiego blistra i odstawiłam myślę, że to właśnie było z odstawienia bo po pierwszym blistrze dostałam okres 4 dnia i po drugim również 4dnia z tym,że z drugiego blistra wzięłam tylko 8 tabletek i odstawiłam to ostatnie krwawienie miałam 9 lub 10 lutego kiedy teraz mogę dostać normalny okres? Już nie stosuję antykoncepcji hormonalnej.
Dodano po 10 minutach:
trochę ze schizowałam i zrobiłam 3 testy ciążowe 11, 19 i 27 lutego a ostatni raz współzyłam 17 stycznia a wtedy jeszcze brałam pierwszy blister to chyba wszystko ok?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Mar 04, 2009 2:06 pm Temat postu: |
|
|
no tak, jeżeli wtedy jeszcze bralas pierwsze opakowanie i zaczęłaś kolejne tylko skończyłaś je po 8miu tabletkach, to spoko. a normalny okres to trudno określić, kiedy się pojawi. teoretycznie powinien ok. 30 dni po ostatnim krwawieniu z odstawienia, ale tego nigdy nie da się określić, bo to zależy od organizmu _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
claudia4you
|
Wysłany: Sro Mar 04, 2009 2:21 pm Temat postu: |
|
|
Odstawiłam tablety